Dan Cristian Ionescu
*
Astazi este ziua in care toti romanii spun: „La multi ani, Romania!”. Doar ca miine, cei care azi spun asta in special la TV, se intorc la activitatea lor de baza: tradarea, vinzarea, continuarea distrugerii Romaniei. Sint convins ca urarea „Justitiarului” este sincera. Dar cit de sincere sint urarile politicienilor? Pentru ei, urarea este exact ceea ce era in 2004 urarea lui Basescu „Sa traiti bine!”. O urare, nu o promisiune; o urare de care a uitat cind avea pirghiile pentru a o indeplini; fiindca o urare nu te obliga la nimic.
Astazi l-am auzit pe istoricul Adrian Niculescu, invitat la Radio Romania Actualitati. In ultimul timp, fiind nevoit sa ma informez de la postul de radio national, l-am auzit des pe Adrian Niculescu, astfel ca sarcasmul ma impinge citeodata sa pun istoric in ghilimele – dar renunt. Este ceva ce ma face sa cred ca Adrian Niculescu impinge istoria noastra in directia dorita de altii.
Adrian Niculescu spunea ca este bine ca romanii sa fie patrioti, dar nu nationalisti. Traim o epoca in care nationalismul este permis doar in SUA si Israel. In UE, patriot = nationalist = extremist = infractor. Si, pentru prima data in viata mea, mi-am pus intrebarea: dar care este de fapt deosebirea dintre patriot si nationalist? Am gasit un singur raspuns, care poate sau nu sa fie cel corect:
– patriotii sint guralivii, cei care in vorbe doresc binele tarii lor – aceasta, este corect politic;
– nationalistii sint cei care nu vorbesc, dar lupta pentru binele tarii lor – aceasta nu este permis, cu mult timp inainte de aparitia termenului de „politically correct”; nationalisti au fost Eminescu, Zelea Codreanu, Antonescu, luptatorii din munti – au fost ucisi; infractori nu au fost nationalistii, ci ucigasii acestora.
Ii doresc din suflet „La multi ani Romaniei”, dar ma tem ca este indecent sa spui „La multi ani!” la capatul unui muribund. Sint acuzat ca sint pesimist, ca sint sceptic, ca sint o „Casandra. Troia mea este Romania – ce vina am eu daca ceea ce scriu de 10 ani in carti, in articole, in comentarii, se implineste? Daca altii prefera sa fie orbi si muti, sa fiu si eu la fel fiindca acesta este trendul, fiindca asa este corect politic?
In aceasta primavara am avut mari sperante. Incepusera sa apara partidele nationaliste – se strinsesera vreo 7. Cind am vazut insa ca nu au de gind sa se uneasca am inteles ca este o diversiune, iar unele dintre ele nu aveau nimic in comun nici cu patriotismul si nici cu nationalismul. Repet ce am scris mai de mult: daca vreunul dintre acestea va intra in parlament, va fi fiindca asa vor dori papusarii. Vom vedea in parlament in general aceleasi figuri sinistre care au votat legea nr. 217/2015.
Cum sa fie altfel, cind la comemorarea de la Tincabesti, din cite am auzit (fiindca TV nu mai am) acei putini care se revendica din Miscarea Legionara, au organizat 4 actiuni diferite, la zile si ore diferite? Nici macar intre acestia nu poate fi armonie?
In sinea mea, imi doresc (inca o data) sa ma insel si ii doresc Romaniei la multi ani!
*
*
Nota redacției: Propagandistul Adrian Niculescu este o mare dezamăgire pentru cei care i-au conoscut părinții!… Îi face de rușine la fiecare apariție publică!