Patriarhia Română și donatorii de sânge

2024-01-06T18:32:21+02:006 ianuarie 2024|Doctrină naţionalistă|

Patriarhia Română rămâne instituția cu cea mai mare contribuție la creșterea numărului donatorilor de sânge din țară. Peste poliție, armată, SRI

Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au prezentat recent raportul pe anul 2023 al Campaniei „Donează sânge, salvează o viață!”. Prin intermediul acesteia, Patriarhia Română rămâne instituția cu cea mai mare contribuție la creșterea numărului donatorilor de sânge din țară și unul din cei mai importanți sponsori ai centrelor de transfuzii din România.

Anul trecut au fost organizate 16 ediții (sau acțiuni) ale campaniei, în cadrul cărora 4.500 de persoane au donat aproximativ 2025 litri de sânge.

„Toți acești donatori au răspuns astfel chemării adresate de Patriarhia Română și de Centrele de Transfuzii, pe fondul unei lipsei acute a sângelui și a derivatelor din sânge din sistemul medical românesc”, a explicat, pentru Trinitas TV, Constantin Jinga, voluntar coordonator la Paraclisul Catedralei Naționale.

 

O acțiune importantă de anul trecut a fost cea prin care 1000 jandarmi din toată țara au donat sânge în sprijinul victimelor, al salvatorilor și al eroilor pompieri.

Tot anul trecut, campania a aniversat un deceniu de activitate printr-un eveniment organizat la Palatul Patriarhiei, în prezența Episcopul Vicar Patriarhal Varlaam Ploieșteanul.

Donare de sânge la Academia de Poliție în cadrul Campaniei „Donează sânge, salvează o viață!” a Patriarhiei Române. Foto: Trinitas TV / Andreea Sava

Din 2013 și până în prezent, în cadrul Campaniei „Donează sânge, salvează o viață!” a Patriarhiei Române, s-au derulat 44 de ediții în cadrul cărora au fost colectați peste 24.000 de litri de sânge. Numărul donatorilor fideli depășește 50.000.

De asemenea, Patriarhia Română a sprijinit, începând din anul 2018 și până în prezent, proiectul de dotare cu echipamente și aparatură medicală a Centrelor de Transfuzii din București, Ploiești, Constanța, Cluj și a Centrului de Transfuzie Sanguină al M.Ap.N.

Cum se desfășoară campania

„Campanii de donare de sânge se desfășoară în mod curent în București și în județul Prahova, dar s-au organizat campanii de donare de sânge și în cele 41 de județe ale României, dar și în afara țării, în Germania, Franța, Anglia, Italia, Spania”, a explicat voluntarul coordonator Constantin Jinga.

„Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale se ocupă de buna organizare a acestor campanii și de furnizarea unor produse importante în procesul de donare: apă, ceai, suc, cafea, dulciuri și fructe.”

„Principalii beneficiari sunt cele peste 60 de spitale din Municipiul București, spitale unde consumul de sânge este extraordinar de mare, pe fondul unor intervenții și proceduri medicale foarte complexe, în special operații chirurgicale”, a subliniat reprezentantul campaniei.

Ediție a Campaniei „Donează sânge, salvează o viață!” a Patriarhiei Române realizată în colaborare cu Jandarmeria Română în 2023. Foto: Ziarul Lumina / Luiigi Ivanciu

Printre beneficiari se numără Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Clinic de Urgență București, Spitalul Universitar de Urgență și Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila”.

Obiectivele campaniei

„În primul rând, dorim să mărim numărul de donatori de sânge din România, prin creșterea gradului de conștientizare în societate asupra importanței actului de donare de sânge, un act medical foarte nobil”, spune Constantin Jinga.

„În al doilea rând, dorim să creștem numărul de instituții partenere cu care Patriarhia Română să colaboreze pe viitor. Dorim să conștientizăm cu privire la rolul donatorului de sânge, care, prin gestul său nobil, poate salva până la 3 vieți și să continuăm strângerea de fonduri pentru dotarea cu echipamente medicale a centrelor de transfuzii teritoriale.”

Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale sunt mereu alături de donatorii de sânge, cărora le oferă dulciuri și băuturi necesare în acest proces. Foto: Ziarul Lumina / Luiigi Ivanciu

Coordonatorul voluntarilor care se ocupă de Campania „Donează sânge, salvează o viață!” le-a transmis mulțumiri tuturor instituțiilor partenere.

„Buna colaborare pe care am avut-o cu aceste instituții încă de la început și în special în ultimul an a fost datorată faptului că împărtășim valori comune: credința în Dumnezeu, iubirea de neam și dorința de a ajuta fiecare om în suferință”, a spus Constantin Jinga.

Printre partenerii Campaniei „Donează sânge, salvează o viață!” se numără Academia de Poliție „Al.I. Cuza”, Facultatea de Pompieri din Capitală, Jandarmeria Română, Academia Tehnică Militară, Academia de Studii Economice, Poliția de Frontieră, Serviciul de Telecomunicații Speciale.


Doar 2% din populația României donează sânge, față de media de 10% înregistrată la nivelul Uniunii Europene.

NapocaNews, Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene (deschidere articol)

3 Comments

 1. Mihai 6 ianuarie 2024 la 8:12 pm - Raspunde

  Aceasta actiune de colectare a sangelui infestat de la vaccinati amestecat cu cel de la nevaccinati, si cu cel al celor déjà infestati, este CRIMA cu PREMEDITARE !!!
  Armata americana are baze proprii de sange de la militarii care doneaza sange de 6 ori pe an.
  Pentru ca ministrul satanist al apararii a ordonat vaccinarea militarilor, multi au cedat si s-au vaccinat.
  La inceputul acestui an Senatul SUA a probat cu greu ca bazele de sange existente ale armatei sa fie distruse si refacerea lor cu sange de la donatorii nevaccinati si neinfestati.
  Acest lucru s-a facut imediat si pentru ca armata americana s-a confruntat cu multe decese ale unor militari care au suferit interventii chirurgicale si au primit sange infestat, are acum rezerve de sange numai de la militarii sanatosi.
  In Romania, Ministerul Crimei Organizate zis al Sanatatii, condus de Criminalul Reptila, incita la continuarea GENOCIDULUI in aceasta forma perversa tinand ascus acest adevar, pentru ca romanii nevaccinati si neinfestati care din diverse motive ajung pe masa de operatie pe mana CRIMINALILOR in halate albe, sa primeasca sange infestat, si chiar daca operatia va fi reusita, in maxim o saptamana pacientul va fi mort.
  Daca IDIOTII s-au vaccinat si nu pricep ca sunt niste morti umblatori este treaba lor, dar STATUL CRIMINAL continua GENOCIDUL sub ochii nostri si romanii il ajuta.
  Sa nu-mi spuneti de Patriarhia ca nu stie, pentru este condusa de Preasatanistul Daniel Trafalet, mason grad 33, asa ca este in cunostinta de cauza, ba cred ca Tradafalet contribuie din plin la acest GENOCID fiindca romanii nu-si pot inchipui ca BOR a tradat ortodoxia.
  In noaptea de revelion a murit undeva in Romania, un vatman in tranvai, dar spre norocul celorlalti, era oprit in statie si nu a facut accident.
  Daca Romania nu ar fi condura de CRIMINALI, cei vaccinati ar trebui considerati inapti medical pentru a conduce autovehicule de orice tip, si mai ales mijloace de transport in comun, trenuri si avioane, pentru ca moartea unui astfel de conducator auto sau aviator poate duce la moartea a sute de nevinovati, chiar daca multi dintre ei sunt morti umblatori.
  Daca medicul de familie constata ca ai facut rost de o boala care este trecuta pe lista bolilor cauzatoare de accidente, el poate sa anunte Politia, la fel de Vanduta, sa-ti ridice dreptul de a mai conduce.
  Cei vaccinati sau infestati intra in aceasta categorie din momentul vaccinarii – eutanasierii deja dovedite.
  Asta seara mi-a spus cineva ca la el in cartier au murit in aceste zile markati fara numar din mai multe blocuri apropiate de blocul lui.
  Termenul maxim in care se muta markatii in garsoniera cu usa in tavan este 5 ani, in functie de cate doze a folosit pentru eutanasiere, varsta si boli complementare.
  Déjà s-au implinit 3 ani de cand s-a inceput GENOCIDUL cu arma bilologica numita vaccin si déjà se vad roadele. Satana Yehova primeste marfa din belsug.
  Dupa cei vaccinati vor incepe tranferul in IAD cei infestati, si in cativa ani vor ramane Adam si Eva sa repopuleze planeta.
  Iata inca un semn ca Marea Deratizare a inceput !

  • nicu cohen 7 ianuarie 2024 la 4:00 am - Raspunde

   Foarte curios mesajul Crucii Rosii : „You may still donate blood, platelets or plasma after receiving a COVID-19 vaccine. Knowing the name of the manufacturer of the vaccine is important in determining your blood donation eligibility.”
   „Poti sa donezi sange dupa ce ai primit vaccinul COVID-19 . Sa cunosti numele fabricantului vaccinului este important in determinarea daca esti eigibil sa donezi ”
   Hă …cum vine asta , ca parca ziceau ca toate sunt bune , ca aduc numai beneficii…Si inca una , observati exprimarea , „vaccinul COVID-19” , nu vaccinul anti COVID-19 . Ori confunda vaccinul cu virusul , ori vaccinul este chiar virusul.
   https://www.redcrossblood.org/donate-blood/dlp/coronavirus–covid-19–and-blood-donation.html

   • Mihai 7 ianuarie 2024 la 2:02 pm - Raspunde

    Foarte buna observatia, domnule Nicu.

    Gura paduchiosului adevar graieste.
    Criminalii fiind doar niste sclavi ai Golanului Satana, ori ne infrunta pe fata spunandu-ne adevarul conform ordinului primit, ori spun adevarul fara sa-si dea seama ce spun.

    Mi-am amintit ca spitalele de copii cu sectii de oncologie sunt pline incepand cu anii 90.
    Foarte multi copii ajung la operatii si au nevoie de sange.
    Este posibil ca acest sange colectat de criminali sa fie folosit in special pentru a infesta si ucide copiii pentru ca nu reusesc sa-i vaccineze. Daca omoara copiii omoara viitorul unei natiuni, asa cum fac in Gaza.

    Cel mai rapid mod de a ucide un om sanatos este prin transfuzie cu sange infestat in care boala este deja prezenta, gata fezandata pentru a omora prin crearea de cheaguri lungi pana la un metru, care infunda venele rapid si organismul se sufoca. Acele cheaguri nu sunt formate din sange inghegat ca in cazul reactiei organismului la radiatiile 5G – Covid 19, ci din proteinele moarte din sangele infestat rapid cu zoile din arma biologica numita vaccin, .

    Ce ati sesizat dumneavoastra confirma ca aceasta campanie stahanovista de colectare a sangelui infestat face din planul GENOCIDULUI.
    Asa intelegem clar ca Preasatanistul Daniel Trafalet mason grad 33 este in cunostinta de cauza si contribuie din plin la GENOCIDUL facut de pulitrucii CRIMINALI ca si el, asupra poporului roman IDIOT.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top