UDMR a anunţat, joi, la Cluj-Napoca că va organiza si finantza un serviciu…separat de statistică, numit Erdélystat!

 Am ajuns si aici : Asociatia peudo-civica a maghiarilor nu au încredere în datele oferite de instituţia naţională cu atribuţii oficiale similarein domeniu ; UDMR a decis  să administreze şi să interpreteze ei ,separat ,datele culese din diferite studii sociologice efectuate pe banii de la Budapesta?

Conform informaţiilor regăsite pe site-ul erdelystat.ro scopul serviciului este „sistematizarea, prezentarea şi interpretarea  datelor statistice referitoare la Transilvania (!? n.n.) dar şi despre comunitatea maghiară din România”. Aceeaşi sursă …de informatii care a facut publica stirea (Corbii Albi)  ne oferă şi informaţia conform căreia Erdélystat are multiple surse de „culegere „(!?) în ceea ce priveşte datele statistice şi analizele, acestea fiind prelucrate, grupate şi interpretate pentru a satisface nevoile maghiarilor din regiunea Transilvaniei. 

Porcsalmi Bálint, noul preşedintele executiv al UDMR se da „mare” la lansarea serviciului (secret?) de informatii (Foto:- www.szabadsag.ro)

Cei care au conceput la Cluj-Napoca acest proiect , afirmă că „din punct de vedere al planificării viitorului societăţii maghiare din Transilvaniafuncţionarea unui asemenea  serviciu de informatii maghiar asupra  datelelor ,informatiilor si situaţiilor demografice, sociale, economice şi educaţionale.  este indispensabilă”. dezvoltarii „de sine statatoare” a maghiarimii din Secuime !! Proiectul…datorat unor specialisti de „dincolo” de Tisa are deja asigurata o finantare generoasa  in baza Iniţiativei pusa pe picioare de catreUDMR, Funcţionarea …oficiala a acestui adevaratServiciu Maghiar de Informatii  . este „acoperita” de…nevinovata Fundaţie pentru Şcoală (Iskola Alapítvány) şi …desigur de  Centrul de Analiză si Sinteza a Realitatilor si Politicilor Publice. Finanţarea…oficiala este  este si ea asigurată din Ungaria,, prin Fondul Bethlen Gábor.un fost „principe” al Transilvaniei,pe gustul lui Marko Bela

Se prea poate ca această iniţiativă să se înscrie în continuarea procesului de creare al unui întreg lanţ de instituţii subterane care au ca rezultat final o puternica consolidare a unei societăţii civilizate si prospere a ungurilor ardeleni  la care vor adera in timp si marea majoritate a romanilor  din Ardeal  care vor sa adere la civilizatia europeana si pot sa evolueze administrativ si politic in Transilvania ,”refuzand politica miticismului regatean! „(prof,Deak Andrei, d.d.rujan)