Votez candidații României Mari!

 

Sunt întrebat de multă lume pe cine voi vota duminica viitoare. Mă onorează această întrebare. Voi încerca să dau un răspuns cât mai cuviincios! Adică orientat de ceea ce  lipsește clasei noastre politice, presei „de partid”, televiziunilor: buna cuviință. Dacă nu mă înșel, un mare român a lansat conceptul de „naționalism cuviincios”! Mi-l însușesc!

 

La alegerile locale se zice că votăm omul, nu partidul. La alegerile locale se presupune că alegătorii îi cunosc pe candidați, de multe ori îi cunosc personal. De fapt, sistemul democratic ar putea funcționa ca lumea numai acolo unde alegătorii îl cunosc bine pe candidat. Democrația nu a fost inventată și practicată în Grecia, ci în câteva cetăți grecești, cetăți de dimensiunile unui orășel de azi sau ale unei comune mai răsărite! Niciodată nu s-au făcut „alegeri” la nivel național, al întregii Grecii antice… Nici n-a existat așa ceva ca entitate politică!

 

Votăm omul când cunoaștem omul! Dar cei mai mulți alegători, în marile orașe, nu-i cunosc pe candidați, mai ales pe candidații la postul de consilieri. În acest caz, alegătorii se vor orienta după partid, și vor vota partidul!

 

Așadar, sfatul meu este ca duminică alegătorii, dacă îi cunosc în persoană pe candidați, să-l voteze pe insul care corespunde exigențelor sale morale și civice! Bunăoară, dacă ar fi candidat Marian Munteanu, v-aș fi recomandat să-l votați cu amândouă brațele! Îl cunosc de când mi-a fost student! Poate va fi cazul să-l votăm la toamnă! Doamne, ajută!

 

În absența lui Marian Munteanu pe cine votăm la Primăria Capitalei?

Gabriela Firea mi-a fost și ea studentă. De la distanță, i-am urmărit parcursul de jurnalistă, apoi de parlamentară. O evoluție corectă, cuviincioasă, aș zice.

 

Am avut o simpatie spontană pentru Dan Nicușor. Am încercat să-l susțin, să-i fiu de folos. I-am întins mâna și m-a lăsat cu ea întinsă!… Ceea ce nu poate fi un semn rău decât pentru mine. Pentru alți alegători acesta poate fi un semn de seriozitate, de consecvență, de corectitudine de-aia politică!… Merită și el votat. Remarcabilă declarația Gabrielei Firea că își dorește să aibă după alegeri, ca primăriță, o colaborare colegială cu Dan Nicușor! Nu știu ce i-a răspuns junele Dan. S-ar fi cuvenit să-i facă aceeași propunere…

O impresie bună și o adevărată candidatură antisistem, doamna Iulia Costin. Am cunoscut-o ca organizatoare excelentă de evenimente pe ideea Unirii Basarabiei. Merită toată atenția noastră.

 

Ceilalți candidați, neantul! Pe doi dintre ei electoratul ar trebui să-i sancționeze. I-aș pune pe o listă a celor care nu merită votați nici din greșeală! Candidați care ar merita rușinea de a nu primi niciun vot!…

 

Pe asemenea listă ar încăpea în primul rând penalii, cei care dau declarații pe la DNA, au trecut prin arestul poliției sau la domiciliu etc! Nu numai penalii din București, desigur! Cu excepția, la Craiova, a dnei Olguța Vasilescu. Abrașă muiere, olteanca! Îi stă bine la primărie, ca unui cazac în șa, călare!

 

La Constanța am aflat că va candida un domn amiral, un ofițer de marină militară! Îmi scapă numele… Așadar, îndemnul meu pentru constănțeni este să fie votat domnul AMIRAL! Sper să nu-și fi dat doctoratul cu generalissimul Gabriel Oprea…

 

În rest, acolo unde votul în mod fatal va fi legat mai mult de partid decât de persoana candidatului, sfatul meu este să vă dați votul Partidului România Mare!… Celor care se vor mira de acest sfat, le aduc aminte că la alegerile din 2008 am alcătuit o listă de candidați recomandați de mine, adică de Vatra Românească din București, care au candidat pe listele României Mari… Despre alegerile din 2008 voi reveni, pentru a dezvălui și explica sabotajul de care a avut parte PRM-ul.

 

Adaug motivul cel mai important pentru a vă recomanda să votați PRM: în momentul de față conducerea interimară a partidului este preocupată de restructurarea pe toate planurile a PRM. Am discutat pe această temă cu factorii respectivi și am constatat că este vorba de o restructurare serioasă, cu șanse mari de a re-aduce partidul pe locul în care s-a aflat: cel mai puternic partid naționalist din România, cu un electorat fidel Țării, interesului național! PRM-ul de mâine își propune să fie la înălțimea încrederii ce i s-a acordat cândva!

 

Am fost invitat să particip la această re-construcție de partid a României Mari și am acceptat necondiționat! Avem nevoie de un partid naționalist, un partid al naționalismului cuviincios, constructiv. Încearcă și alte partide să ocupe locul rămas liber prin colapsul de după 2008 al României Mari. Dar semne de reușită nu dă niciun partid din cele care au apărut cu acest program în ultima vreme! Mult mai mari șanse de reușită are România Mare! Șansele de a se reinventa, de a se resuscita!

 

Cu gândul la ce va rezulta în curând prin reorganizarea și relansarea partidului, acolo unde partidul a depus liste, sfatul meu este

 

VOTAȚI  PARTIDUL  ROMÂNIA  MARE !

 

Așadar, o veste bună pentru patrioți, pentru naționaliștii din România: Partidul România Mare gândește și pregătește strategia pentru a fi din nou ce a fost, ba chiar să se întreacă pe sine!

 

Doamne, ajută!

 

 

Ion Coja

 

27 mai 2016