De ce statuile a doi domnitori nu au loc in aceeasi piata ?

Stimati prieteni
PCR-XXI intreaba pe edilii din Oradea:
Dupa cum se stie Mihai Viteazul a realizat prima Unire iar regele Ferdinand a finalizat Unirea.
Daca piata din Oradea se numeste Piata Unirii de ce nu au loc in ea statuile ambilor domnitori ai Unirii?
Se doreste cumva ca peste catva timp Piata sa poarte numele Regele Ferdinand, de al carui numele se leaga si istoria Partidului Liberal ?
Cu prietenie si sinceritate,
Constantin Cretu

Săriți, frați români! Ne șterg nemernicii istoria! Mihai Viteazul îndepărtat din Piața Unirii din Oradea

Acest primar trebuie demis si judecat ca tradator de tara!

De acum începe calvarul pentru biata statuie a lui Mihai Viteazul. În cazul statuii lui Gojdu, primarul Bolojan și-a bătut în asemenea hal joc de ea încât aproape era să fie pierdută, după ce a fost secționată în mai multe bucăți și lăsată să se degradeze în ultimul hal. Numai protestele neîntrerupte ale unor asociații orădene au făcut ca în cele din urmă statuia lui Emanuil Gojdu să fie salvată, dar tot nu a mai fost reamplasată pe locul original, ci exilată undeva într-un loc fără expunerea originală. Ce soartă credeți că o așteaptă și pe această statuie cu un asemenea antiromân ca primar la Oradea?
Deja se demonstrează câtă grijă vor avea de statuia lui Mihai Viteazul: “Cu statuia prin oraş! Mihai Viteazul nu a încăput pe poarta facultăţii unde Primăria Oradea voia să-l depoziteze”, scrie ebihoreanul.ro
Știrea inițială: Același primar care l-a batjocorit ani la rând pe Emanuil Gojdu, i-a segmentat statuia și i-a ținut-o într-o magazie infectă, sau chiar sub cerul liber, în ploaie și alte vitregii ale naturii, până ce au crescut mușchii pe dânsa, s-a năspustit și asupra statuii lui Mihai Viteazul din Piața Unirii din Oradea.
Același primar amendat pentru batjocorirea statuii lui Emanuil Gojdu, primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, își bate acum joc și de simbolul primar al unității naționale, primul întregitor al neamului românesc, voievodul Mihai Viteazul.
Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea
Primul făuritor al unirii românilor, Mihai Viteazul, tocmai a fost trădat pentru încă o dată, de această dată la Oradea, acolo unde primarul Ilie Bolojan are alergie la simbolurile românismului. Și antecendente antiromânești are deja destule…
Deputatul Constantin Codreanu: “Solicit premierului României, ministrului Culturii și Identității Naționale și prefectului județului Bihor să intervină pentru salvarea, restaurarea și reinstalarea în municipiul Oradea a statuii lui Emanuil Gojdu”,
Cui folosește ștergerea istoriei românilor? Cui folosește batjocorirea simbolurilor românismului? Pentru că primarul Ilie Bolojan de la Oradea nu a dat jos doar o simplă statuie, ci a dat azi de pâmânt cu un simbol al românismului! Rușine, de trei ori rușine!
Dărâmarea unui simbol al românismului la Oradea: Săriți frați romani! Ne șterg nemernicii istoria! ,
Deși există încă un conflict care nu a fost definitiv tranșat în justiție, iar pe deasupra deținătorul de drept al monumentului este chiar Asociația Culturală Mihai Viteazul, statuia fiind realizată după ce în anul 1992 banii necesari pentru monument au fost strânși de la cadrele militare, statuia lui Mihai Viteazul din Piața Unirii din Oradea a fost demontată și dată jos de pe soclul ei.
Primarul Ilie Bolojan de la Oradea nu a dat jos doar o simplă statuie, ci a dat azi de pâmânt cu un simbol al romanismului.
Publicat pe 15/05/2019 de Lupul Dacic