Raport Președinte AUR 5 – 11 iunie
Mesaje primite

George Simion
11:31 (acum 55 de minute)
către eu

Trecem toți pe aplicație!
Fac un apel către toți membrii AUR și românii care ne simpatizează și vor să ni se alăture în activitățile pe care le organizăm la nivel local sau național să își descarce aplicația „Platforma AUR” sau să acceseze aur.mobi, unde pot pune umărul pentru ca în 2024 polul suveranist să câștige.

Pe platforma AUR vă veți putea plăti cotizația, veți avea legitimația de membru și veți fi recompensați pentru vechimea în partid: primiți puncte pentru fiecare eveniment la care participați și pentru fiecare persoană pe care o aduceți pentru a forma echipe. Faceți-vă cont pe platforma AUR, implicați-vă alături de noi și împreună vom fi forța care va mătura sistemul!

Dacă întâmpinați probleme la instalarea aplicației, găsiți instrucțiuni aici: https://partidulaur.ro/ap/
Baronul de Vrancea, Portofel, m-a dat în judecată
Baronul de Vrancea Marian Oprișan m-a dat în judecată și mi-a cerut 2,65 de milioane de euro pentru că i-aș fi lezat imaginea când am făcut dezvăluiri despre vasta lui proprietate din județ. Am fost iarăși la casa „mamei lui”, despre care el spune că nu valorează mai mult de câteva sute de mii de euro, deși situația la fața locului demonstrează altceva.

Pentru a putea lupta cu acest baron voi avea nevoie de fiecare vrâncean care poate depune mărturie despre hoțiile pe care le-a făcut Marian Oprișan în județ. Trebuie să arătăm că de fapt casa este a lui și nu a mamei lui, care a fost confecționeră în câmpul muncii.

Ei vor să ne închidă gura, dar noi nu o să tăcem și o să demascăm toate combinațiile pe care le-au făcut. Indivizi precum Marian Oprișan nu trebuie să mai conducă niciodată în Romania, pentru că ei sunt principalii vinovați pentru care industria țării a fost pusă la pământ și pentru care corupția a gonit 6 milioane de români peste granițe.

Nu ne temem de nimic, decât de bunul Dumnezeu!

Suntem alături de românii aflați în nevoie
Săptămâna trecută i-am făcut o vizită unei familii formate dintr-o mamă singură și 5 fete din satul Alba, județul Botoșani. Acestei familii am reușit să îi cumpărăm o casă. Fetele învață bine la școală și sunt foarte ascultătoare, de aceea vom continua să le ajutăm pentru a putea crește și câteva păsări și animale pe lângă casă.

Trebuie să ne susținem unii pe alții, să îi susținem pe toți românii. Sprijiniți-i pe cei nevoiași, că și Dumnezeu o să vă sprijine mai departe pe voi!

Continuăm să prezentăm românilor programul de guvernare „Reconstruim România”
Săptămâna trecută, alături de membri și simpatizanți ai AUR, dar și specialiști în diverse domenii de activitate, am continuat să luăm țara la pas și să prezentăm românilor programul de guvernare al AUR în 15 puncte – „Reconstruim România”.

Am discutat cu românii din Ploiești, Alexandria, Botoșani, Suceava, Buzău și Focșani despre punctele din program, pentru că ne dorim să aflăm de la români părerea lor cu privire la soluțiile AUR, dar și să îmbunătățim programul de guvernare prin propunerile și observațiile pe care ni le transmit.

Startul prezentării programului „Reconstruim România” a fost pe 11 mai. Avem ce prezenta, avem ce oferi. Așteptăm observațiile voastre și online, pe site-ul https://programaur.ro/. Mergem până la capăt!

România nu este cimitir de fiare vechi
Guvernanții repetă obsesiv că „nu sunt bani” pentru nicio reformă reală în societatea românească, însă statul român plătește sute de milioane de euro pentru avioane de luptă vechi care nici măcar nu ne sunt livrate la timp.

Cumpărăm avioane de 400 de milioane de euro cu o resursă de doar 3.000 de ore de zbor și mai este nevoie să se cheltuiască încă aproximativ 100 de milioane de euro pentru modernizare, ca să se poată ajunge măcar la 10.000 de ore de operare și să fie adaptate pentru integrarea în Forțele Aeriene Române.

În acest context, colegul meu Dan Tanasă i-a adresat o întrebare pe cale parlamentară ministrului Apărării, Angel Tîlvăr, solicitându-i răspunsuri concrete privind suma alocată în acest an pentru achiziționarea aeronavelor și perioada în care vor fi livrate acestea, dar și care este bugetul alocat în ultimii ani pentru modernizarea flotei aeriene militare.

Odinioară, România producea tehnică militară care rivaliza cu marile puteri ale lumii. Astăzi, am ajuns să cumpărăm doar aparatură militară „îmbătrânită”, la mâna a treia, și tehnologie demnă de perioada Războiului Rece. Noi ne-am opus în Parlament acestei achiziții, la momentul aprobării ei.
Sancțiuni pentru demnitarii care nu se prezintă în fața comisiilor de anchetă
Săptămâna trecută, împreună cu colegul meu Ringo Dămureanu am depus o inițiativă legislativă prin care propunem introducerea unor sancțiuni pentru persoanele citate care nu se prezintă în fața comisiilor parlamentare de anchetă, concretizate prin reducerea indemnizației lunare ori a salariului, respectiv prin suspendarea contractului de muncă.

Comisiile de anchetă parlamentară sunt responsabile cu investigarea și dezvăluirea faptelor care pot afecta buna funcționare a instituțiilor publice și pot duce la încălcarea legii. Totuși, în prezent, persoanele care lucrează în Guvern sau în celelalte organe ale administrației publice refuză nejustificat prezentarea în fața comisiilor de anchetă.

Astfel, prin această propunere legislativă, noi, cei din AUR, urmărim aflarea adevărului într-o serie de chestiuni foarte grave, precum achizițiile din perioada pandemiei sau liberalizarea nesăbuită a prețurilor la energie. Comisiile parlamentare de anchetă trebuie să-și atingă obiectivele și scopurile pentru care au fost constituite, iar autoritatea Parlamentului, ca for legislativ suprem al țării, trebuie să rămână neștirbită.

AUR, în dialog cu mediul profesional din România
Săptămâna trecută, colegul meu Adrian Axinia, membru al Comisiei pentru administrație publică din Camera Deputaților, a făcut parte dintr-o delegație parlamentară care s-a întâlnit cu reprezentanții Asociației directorilor executivi ai Serviciilor Publice Comunitare Județene de Evidență a Persoanelor din România.

În cadrul discuțiilor au fost dezbătute mai multe probleme de actualitate din domeniu, printre care simplificarea proceselor de eliberare a actelor de identitate, aplicarea legii privind dimensionarea cu personal a Serviciilor Publice Comunitate Județene de Evidența Persoanelor.

AUR propune elaborarea de legi doar în interesul românilor. Pentru ca acest deziderat să fie pus în aplicare, avem nevoie de un dialog funcțional cu mediul asociativ și cu structurile profesionale din România.

Proiect legislativ: Românii din zonele afectate de poluare trebuie să beneficieze de reducerea vârstei de pensionare
Alături de colegii din AUR am propus introducerea localităților Ranusa, Moneasa și Dezna din județul Arad pe lista zonelor afectate de poluarea cauzată de extracția și prepararea minereurilor de uraniu, astfel încât și locuitorii din zonă să beneficieze de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani.

Considerăm că măsura propusă de noi este una normală și echitabilă, ținând cont că aceste 3 localități constituie zone cu grad foarte mare de periculozitate pentru sănătatea și chiar viața cetățenilor, în urma exploatărilor miniere și a reziduurilor prezente aici.

Săptămâna trecută, propunerea noastră a primit aviz favorabil, în unanimitate, din partea Comisiei pentru drepturile omului a Senatului României. Sperăm că parcursul legislativ al acestei propuneri va fi unul pozitiv până la capăt. Legea trebuie să fie la fel pentru toți!
Sistemul refuză tăierea pensiilor speciale
Guvernul dorește să propună o lege de salvare, păstrare și reșapare a pensiilor speciale, deși România a fost avertizată că jalonul 215 din PNRR nu va putea fi niciodată atins cu un astfel de proiect de lege.

Considerând acest subiect a fi de mare importanță, mai ales într-o perioadă în care societatea românească traversează o criză multiplă, colega mea Mitrea Dumitrina i-a adresat o întrebare pe cale parlamentară ministrului Muncii, Marius-Constantin Budăi, solicitând răspunsuri despre banii pe care i-ar pierde România dacă acest jalon privind pensiile speciale nu este îndeplinit și dacă a fost luată în calcul opțiunea ca Ministerul Muncii să lucreze la un alt proiect pe baze corecte și optime în ceea ce privește eliminarea pensiilor speciale.

Guvernul ar trebui să fie sincer cu românii și să își asume o serie de politici oneste față de toate categoriile din societatea românească.

Cerem demisia conducerii Autorității de Supraveghere Financiară
Tribunalul București a declarat falimentul Euroins ca urmare a solicitării Autorității de Supraveghere Financiară. În acest moment, peste 2,7 milioane de români care au polițe de asigurare la Euroins sunt în situația în care trebuie să achiziționeze noi polițe RCA.

Ciudat în această situație este lichidatorul judiciar provizoriu numit de instanță. Este vorba despre CITR FILIALA BUCURESTI SPRL, cunoscută drept Casa de Insolvență Transilvania, aceeași companie care a fost desemnată administrator judiciar al City Insurance, celălalt colos de pe piața asigurărilor care a falimentat. City Insurance, al cărui lichidator este CITR, este debitor al Euroins. În acest caz, legea spune că nu poate exista același lichidator pentru ambele companii. Cu toate acestea, instanța de judecată a trecut cu vederea peste această problemă.

Doar o investigație jurnalistică sau o investigație parlamentară ar putea clarifica această situație anormală: o firmă să fie mereu numită în dosarele mari cu foarte mulți bani. De asemenea, am solicitat, încă o dată, demisia conducerii ASF, o instituție inutilă, sub „supravegherea” căreia s-au prăbușit, unul după altul, lideri de piață. Este datoria mea, ca lider al opoziției, să cer demisia acestor domni care au generat o criză uriașă.

Educația trebuie să devină prioritate națională
După 18 ani profesorii din România au intrat în grevă generală, au cerut să primească din partea guvernanților respect și demnitate. În schimb sunt șantajați și privați de drepturile salariale.

Pentru a veni în sprijinul lor, împreună cu colegii din AUR am propus tuturor liderilor de partid să semneze Pactul pentru Viitorul Educației în România prin care ne asumăm să asigurăm aplicarea integrală a revendicărilor cadrelor didactice exprimate public în perioada de grevă, să implementăm Pactul Național pentru Educație, așa cum a fost el semnat în 2008, cu prevederea acordării a 6% din PIB pentru sistemul de învățământ, să investim în infrastructură și resursele educaționale, să oferim condiții de muncă adecvate profesorilor, să asigurăm transparență și responsabilitate în ceea ce privește cheltuirea fondurilor publice.

Cred că greva profesorilor a trezit societatea românească. De aceea, eu am fost primul care a semnat acest pact în fața românilor. Îl vom înainta și către președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, spre semnare și apoi îl vom duce la Guvern, către Nicolae Ciucă, și la ceilalți președinți de partide parlamentare din România. Sperăm ca, în al doisprezecelea ceas, liderii partidelor să conștientizeze că educația este o prioritate națională.

.
Nota redacției – Partidul AUR este singurul partid care se ia în serios și lucrează cu profesionalism la un program valabil, demn de a fi susținut de românii conștienți de rolul lor ca votanți, ca alegători!
Mergem la vot!! Avem cu cine vota!