JACQUES BAUD, COLONEL AL ARMATEI ELVEȚIENE: „ABORDAREA RUSĂ A RĂZBOIULUI ESTE FOARTE DIFERITĂ DE CEA A SUA”
Zeitgeschehen im Fokus.– Jacques Baud, colonel al armatei elvețiene, expert în informații militare și adjunct NATO, analizează războiul din Ucraina: „Abordarea rusă a războiului este foarte diferită de cea a SUA”.
Zeitgeschehen im Fokus.- Colonel Baud, cunoașteți regiunea în care acum este război. Ce concluzii ați tras din ceea ce se întâmplă în Ucraina?
Cunosc destul de bine regiunea. Am fost la DFAE [Ministerul Afacerilor Externe elvețian] și, în numele lor, am fost detașat la NATO timp de cinci ani. Treaba mea era să combat proliferarea armelor letale, în această calitate am contribuit la programul din Ucraina după 2014. În plus, cunosc foarte bine Rusia, NATO și Ucraina datorită muncii mele anterioare în informații strategice. Vorbesc limba rusă și am acces la documente pe care puține persoane din Occident le citesc.
Sunteți un expert în situația din Ucraina. Activitatea profesională v-a dus în actuala regiune de criză. Cum percepeți ceea ce se întâmplă?
E o nebunie, ba chiar putem spune că există o adevărată isterie. Ceea ce mă surprinde, și chiar mă deranjează, este că nimeni nu se întreabă de ce rușii au lansat această operațiune. Nimeni nu vrea să susțină război și, cu siguranță, nici eu. Dar, în calitate de fost șef al „Politică și doctrină” la Departamentul ONU pentru Operațiuni de Menținere a Păcii din New York timp de doi ani, îmi pun mereu întrebarea: Cum ajungem la punctul de a începe un război?
Care a fost sarcina dvstră. la ONU?
ONU trebuia să înțeleagă cum se întâmplă războaiele, ce factori duc la pace și ce se poate face pentru a evita victimele sau cum se poate preveni războiul. Dacă nu înțelegi cum se întâmplă războiul, atunci nu poți găsi o soluție. Suntem exact în această situație. Fiecare țară impune propriile sancțiuni împotriva Rusiei și știm foarte bine că acest lucru nu duce nicăieri. Ceea ce m-a șocat în mod deosebit a fost declarația ministrului francez al economiei că vor să distrugă economia rusă cu scopul de a face poporul rus să sufere. O astfel de afirmație este indignantă.
Cum evaluați ofensiva rusă?
Atacarea unui alt stat contravine principiilor dreptului internațional. Dar de asemenea trebuie luat în consideratie și fundalul unei astfel de decizii. În primul rând, trebuie clarificat că Putin nu este nici nebun, nici deconectat de realitate. Este o persoană metodică și sistematică, adică foarte rusă. Cred că era conștient de consecințele operațiunii sale în Ucraina. În mod evident, a apreciat pe bună dreptate că dacă a efectuat o „mică” operațiune pentru a proteja populația din Donbass sau o operațiune „masivă” în favoarea populației din Donbas și a intereselor naționale ale Rusiei, consecințele ar fi aceleași. Așa că a mers pe soluția supremă.
Care este obiectivul Rusiei?
Cu siguranță nu este îndreptat împotriva populației ucrainene. Putin a spus-o iar și iar. Se vede și în fapte. Rusia continuă să furnizeze gaz Ucrainei. Rușii nu au împiedicat asta. Nu au închis internetul. Nu au distrus centralele electrice și alimentarea cu apă. Deși, este posibil ca astfel de servicii să fi oprit în zonele de luptă. Dar abordarea războiului rusesc este foarte diferită de cea a americanilor, sunt exemplele din fosta Iugoslavie, Irak și Libia. Când țările occidentale au atacat aceste națiuni, au distrus mai întâi alimentarea cu apă și electricitate și toată infrastructura.
De ce procedează Occidentul în acest fel?
Abordarea occidentală, este necesar să o analizăm din punctul de vedere al doctrinei sale operaționale, se bazează pe ideea că dacă distrugi infrastructura, populația se va revolta împotriva „dictatorului” și vei putea scăpa de el. Aceasta a fost și strategia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când orașe germane precum Köln, Berlin, Hamburg, Dresda etc. au fost bombardate până la distrugere. Au vizat direct populația civilă, astfel încât să aibă loc o revoltă. Guvernul își pierde puterea din cauza unei revolte și tu câștigi războiul fără a-ți pune în pericol propriile trupe. Aceasta este teoria [practica este foarte diferită].
Care este abordarea rusă?
Este complet diferită. Și-au anunțat clar obiectivul. Ei vor „demilitarizarea” și „denazificarea” Ucrainei. Dacă urmăriți cu sinceritate situația, exact asta fac. Desigur, un război este un război și, din păcate, există întotdeauna morți în acest proces, dar este interesant de văzut ce spun cifrele. Vineri, 4 martie, ONU a raportat că 265 civili ucraineni au fost uciși. Seara, Ministerul rus al Apărării a stabilit numărul soldaților morți la 498. Aceasta înseamnă că există mai multe victime în rândul armatei ruse decât în rândul civililor din partea ucraineană. Dacă acum compari asta cu Irakul sau Libia, atunci este exact opusul cu războaiele pe care Occidentul le declanșează.
Mass-media occidentală nu arată adevărul?
Nu. Presa noastră susține că rușii vor să distrugă totul, dar evident că nu este adevărat. De asemenea, sunt îngrijorat de felul în care presa noastră îl portretizează pe Putin, ei vorbesc ca și cum dintr-o dată „tiranul” ar fi decis să atace și să cucerească Ucraina. SUA au avertizat timp de câteva luni că va avea loc un atac surpriză, dar nu s-a întâmplat nimic. Într-adevăr, serviciile de informații și liderii ucraineni au negat în mod repetat astfel de avertismente americane. Privind îndeaproape rapoartele militare și pregătirile de pe teren, se poate vedea destul de clar că Putin nu avea intenția de a ataca Ucraina până la jumătatea lunii februarie.
De ce s-a schimbat asta? Ce s-a întâmplat?
Mai întâi trebuie să știi unele lucruri, altfel nu înțelegi. La 24 martie 2021, președintele ucrainean Zelensky a emis un decret prezidențial de reluare a Crimeei. Apoi a început să deplaseze armata ucraineană spre sud și sud-est, spre Donbass. De un an încoace, există o mare concentrare de trupe ucrainene la granița de sud a Ucrainei. Zelensky a susținut întotdeauna că rușii nu vor ataca Ucraina. Ministrul ucrainean al apărării a confirmat de asemenea acest lucru în mod repetat. În mod similar, șeful Consiliului de Securitate ucrainean a declarat în decembrie și ianuarie că nu există semne ale unui atac rusesc asupra Ucrainei.
A fost un truc?
Nu, și sunt sigur că Putin nu a vrut să atace Ucraina, a spus asta în repetate rânduri. Evident, au existat presiuni din partea SUA pentru a începe războiul. SUA nu sunt interesate de Ucraina însăși. Ceea ce doreau era să crească presiunea asupra Germaniei pentru a închide Nord Stream II. Au vrut ca Ucraina să provoace Rusia, iar dacă Rusia ar reacționa, Nord Stream II ar îngheța.
La un astfel de scenariu s-a făcut aluzie când Olaf Scholz a vizitat Washingtonul, iar Scholz în mod clar nu a vrut să-l accepte. Asta nu este doar părerea mea, sunt mulți diplomați americani care au înțeles-o astfel: unul dintre obiectivele principale a fost Nord Stream II și nu trebuie să uităm că această conductă a fost construită la cererea germanilor. Este în principiu un proiect german. Pentru că Germania are nevoie de mai mult gaz pentru a-și atinge obiectivele energetice și climatice.
De ce sunt SUA interesate de conflict?
Începând cu cel de-al Doilea Război Mondial, politica SUA a fost întotdeauna aceea de a împiedica Germania și Rusia (sau URSS) să lucreze mai strâns împreună. Asta în ciuda faptului că germanii au o frică istorică de ruși. Dar aceste două țări sunt cele mai mari puteri din Europa. Din punct de vedere istoric, au existat întotdeauna relații economice între Germania și Rusia. Și SUA au încercat întotdeauna să evite asta. Nu trebuie uitat că, într-un război nuclear, Europa ar fi câmpul de luptă. Asta înseamnă că, într-un astfel de caz, interesele Europei și ale SUA nu ar fi neapărat aceleași. Aceasta explică de ce în anii 1980 Uniunea Sovietică a sprijinit mișcările de pace în Germania. O relație mai strânsă între Germania și Rusia ar face ca strategia nucleară a SUA să fie inutilă.
De ce SUA critică dependența energetică a Germaniei?
Este ironic faptul că SUA critică dependența energetică a Germaniei sau a Europei de Rusia. Rusia este al doilea cel mai mare furnizor de petrol din lume. SUA își cumpără petrolul în principal din Canada, apoi din Rusia, Mexic și Arabia Saudită. Aceasta înseamnă că SUA este parțial dependentă de Rusia. Acest lucru este valabil și pentru motoarele lor de rachete, de exemplu. Asta nu deranjează SUA. Dar deranjează faptul că europenii sunt dependenți de Rusia.
În timpul Războiului Rece, Rusia, mai bine zis Uniunea Sovietică, a onorat întotdeauna toate contractele de gaze. Modul de gândire rusesc în această privință este foarte asemănător cu cel elvețian. Rusia are o mentalitate care respectă legea; se simte legat de reguli la fel ca Elveția. Nu înseamnă că nu au emoții, dar atunci când sunt stabilite reguli, le respectă. În timpul Războiului Rece, Uniunea Sovietică nu a făcut niciodată o legătură între comerț și politică. În acest sens, disputa legată de Ucraina este preponderent politică.
Potrivit lui Brzezinski, Ucraina ar fi cheia pentru a domina Eurasia. Ce rol joacă această teorie în acest război?
Brzezinski a fost, fără îndoială, un mare gânditor și încă influențează gândirea strategică a SUA. Dar nu cred ca acest aspect să fie cheie în special în această criză. Ucraina este cu siguranță importantă. Dar întrebarea cine domină sau controlează Ucraina nu este punctul principal aici. Rușii nu vor să controleze Ucraina. Problema Ucrainei pentru Rusia, ca și pentru alte țări, este strategică.
Ce înseamnă asta?
În toate discuțiile care se desfășoară peste tot, problemele cruciale sunt ignorate. Lumea vorbește despre arme nucleare, dar parcă s-ar uita la un film. Realitatea este ceva diferit. Rușii vor să stabilească o distanță între forțele militare ale NATO și Rusia. Puterea NATO nu este alta decât puterea nucleară americană. Aceasta este esența NATO. Când lucram la NATO, Jens Stoltenberg – pe atunci șeful meu – spunea: „NATO este o putere nucleară”. Astăzi, SUA și-au desfășurat sistemele de rachete în Polonia și România, care includ sisteme de lansare MK-41.
Acestea sunt arme defensive?
SUA, desigur, spun că sunt pur defensive. De fapt, se pot trage rachete antibalistice din aceste lansatoare. Dar pot lansa și rachete nucleare cu același sistem. Aceste rampe sunt la doar câteva minute de Moscova. Dacă într-o situație de tensiune crescută în Europa rușii detectează, cu imagini din satelit sau informații, activități pe aceste platforme care indică pregătiri pentru o lansare, vor aștepta până vor fi lansate rachete nucleare spre Moscova?
Desigur că nu. Ei ar lansa imediat o lovitură preventivă. Toată această situație s-a înrăutățit după ce SUA s-au retras din Tratatul ABM [Tratatul de Rachete Anti- balistice]. Conform acestui Tratat, sistemele de acest tip nu puteau fi implementate în Europa. Ideea a fost tocmai de a menține un anumit timp de reacție în cazul unei confruntări. Asta pentru că pot apărea erori neintenționate.
Am avut așa ceva în timpul Războiului Rece. Cu cât distanța dintre rachetele nucleare este mai mare, cu atât ai mai mult timp pentru a reacționa. Dacă rachetele sunt desfășurate prea aproape de teritoriul Rusiei, Rusia nu va avea timp să reacționeze în cazul unui atac și riscă să intre în război nuclear mult mai repede. Acest lucru afectează toate țările vecine. Sovieticii, la vremea lor, și-au dat seama de acest lucru, motiv pentru care au creat Pactul de la Varșovia.
Mai întâi a fost NATO… NATO a fost fondată în 1949, iar Pactul de la Varșovia doar șase ani mai târziu. Motivul a fost reînarmarea RFG și intrarea ei în NATO în 1955. Dacă te uiți la harta din 1949, poți vedea un decalaj foarte mare între puterea nucleară a NATO și cea a URSS. Pe măsură ce NATO a avansat spre granița cu Rusia, incluzând Germania, Rusia a reacționat cu Pactul de la Varșovia. La acea vreme, țările din Europa de Est erau deja toate comuniste și sub controlul propriilor partide comuniste. URSS a vrut să aibă o centură de siguranță în jurul ei, așa că a creat Pactul de la Varșovia. A vrut să mențină un „glacis” (apărare fortificată), astfel încât să poată duce un război convențional cât mai mult timp posibil. Asta a fost ideea: să faci un război convențional cât mai lung și să eviți să intri în nuclear.
Continuă să fie așa și astăzi?
După Războiul Rece, strategia nucleară a fost oarecum uitată. Securitatea nu mai era o chestiune de arme nucleare. Războiul din Irak, războiul din Afganistan au fost războaie cu arme convenționale, iar dimensiunea nucleară era scoasă din vedere. Dar rușii nu au uitat. Ei gândesc strategic. În acel moment, am vizitat Statul Major al Academiei Voroșilov din Moscova. Acolo puteai vedea cum gândesc oamenii. Ei gândesc strategic, așa cum ar trebui să se gândească în vremuri de război.
Se întâmplă asta astăzi?
Astăzi se poate vedea foarte clar. Oamenii lui Putin gândesc strategic. Rușii au gândire strategică, gândire operațională și gândire tactică. Țările occidentale, așa cum am văzut în Afganistan sau Irak, nu au nicio strategie.
Aceasta este exact problema pe care o au francezii în Mali. Mali le-a cerut acum să părăsească țara, pentru că francezii ucid populația fără o strategie și fără un obiectiv strategic. Cu rușii este cu totul altceva, ei gândesc strategic. Au un scop. La fel este și cu Putin.
În presa noastră ni se spune că Putin a pus în joc arme nucleare. Ați auzit și dvstră. asta?
Da, Vladimir Putin și-a pus forțele nucleare pe nivelul de alertă 1 pe 27 februarie. Dar aceasta este doar jumătatea poveștii. Pe 11 și 12 februarie a avut loc conferința de securitate la München. Zelensky era acolo. El a indicat că dorește să achiziționeze arme nucleare. Acest lucru a fost interpretat ca o potențială amenințare și semaforul roșu s-a aprins la Kremlin.
Pentru a înțelege, trebuie să ne amintim Acordul de la Budapesta din 1994. Era vorba despre distrugerea rachetelor nucleare pe teritoriul fostelor republici sovietice, lăsând doar Rusia ca putere nucleară. De asemenea, Ucraina a predat Rusiei arme nucleare în schimbul inviolabilității granițelor sale. Când Crimeea s-a întors la Rusia în 2014, Ucraina a spus că nu va respecta acordul din 1994.
Să revenim la armele nucleare. Ce a spus de fapt Putin ?
Dacă Zelensky ar dori să recupereze armele nucleare, asta ar fi cu siguranță inacceptabil pentru Putin. Dacă are arme nucleare chiar la graniță, există foarte puțin timp de avertizare. În cadrul conferinței de presă de după vizita lui Macron, Putin a spus clar că, dacă distanța dintre NATO și Rusia este mică, acest lucru ar putea duce la complicații fără ca noi să ne dăm seama.
Dar elementul decisiv a fost la începutul operațiunii împotriva Ucrainei, când ministrul francez de externe l-a amenințat pe Putin declarând că NATO este o putere nucleară. Putin a reacționat ridicând nivelul de alertă al forțelor sale nucleare. Presa noastră, desigur, nu a menționat acest lucru. Putin este un realist; El este cu picioarele pe pământ și are un scop.
Ce l-a determinat pe Putin să intervină militar acum?
Pe 24 martie 2021, Zelensky a emis un decret prezidențial pentru a recuceri Crimeea prin forță. A început pregătirile pentru a face acest lucru. Dacă aceasta a fost adevărata lui intenție sau pur și simplu o manevră politică, nu știm. Ceea ce am văzut, însă, este că a întărit masiv armata ucraineană în regiunea Donbass și la sud spre Crimeea.
Desigur, rușii erau conștienți de această concentrare de trupe. În același timp, NATO a desfășurat exerciții de amploare între Marea Baltică și Marea Neagră. De înțeles, acest lucru i-a determinat pe ruși să reacționeze. Au realizat exerciții în districtul militar de sud. Lucrurile s-au calmat după aceea, iar în septembrie Rusia a efectuat exercițiile de mult planificate „Zapad 21”. Aceste exerciții se țin la fiecare patru ani. La sfârșitul exercițiilor, unele trupe au rămas în apropierea Bielorusiei. Acestea erau unități ale Districtului Militar de Est. Cea mai mare parte a echipei rămasă acolo s-a păstrat pentru o mare manevră planificată cu Bielorusia la începutul acestui an.
Cum a reacționat Occidentul la asta?
Europa și în special SUA au interpretat acest lucru ca o întărire a capacităților ofensive împotriva Ucrainei. Experții militari independenți, dar și șeful Consiliului de Securitate al Ucrainei, au declarat că nu aveau loc pregătiri pentru război în acel moment. Echipa lăsată de Rusia în octombrie nu era destinată unei operațiuni ofensive.
Cu toate acestea, așa-zișii experți militari occidentali, în special în Franța, au interpretat acest lucru ca pregătiri pentru război și au început să-l desemneze pe Putin drept nebun. Așa a evoluat situația de la sfârșitul lunii octombrie 2021 până la începutul acestui an. Modul în care SUA și Ucraina au comunicat cu privire la această problemă a fost foarte contradictoriu. SUA au avertizat despre o ofensivă planificată, în timp ce Ucraina a negat-o. Era un dus și întors permanent.
OSCE a raportat că Donbass a fost bombardat în februarie anul acesta. Ce sa întâmplat în februarie?
La sfârșitul lunii ianuarie, situația părea să evolueze. SUA au vorbit cu Zelensky și au fost observate mici schimbări. De la începutul lunii februarie, SUA vorbesc despre un atac rusesc iminent și încep să răspândească scenarii de atac. Antonio Blinken, de la Consiliul de Securitate al ONU, explică cum s-ar desfășura un atac rusesc, conform informațiilor americane.
Acest lucru ne amintește de situația din 2002/2003 înainte de atacul asupra Irakului. Și acolo, explicațiile date de SUA ar fi fost bazate pe analize de informații. După cum știm nu era adevărat, Irakul nu avea arme de distrugere în masă. De fapt, CIA nu a confirmat această ipoteză. Drept urmare, Donald Rumsfeld nu s-a bazat pe CIA, ci pe un mic grup confidențial din cadrul Departamentului Apărării, care fusese special creat pentru a se sustrage analizelor CIA.
De unde provin acele informații?
În contextul ucrainean, Blinken a făcut exact același lucru. În toată discuția care a precedat ofensiva rusă se observă absența totală a analizelor CIA și a agențiilor de inteligență occidentale. Tot ce ne-a spus Blinken provine de la o echipă pe care el însuși a înființat-o, „Tiger Team”. Scenariile care ni s-au prezentat nu au venit dintr-o analiză de intelligence, ci de la experți autodesemnați care au inventat un scenariu cu agendă politică.
Așa s-a născut zvonul că rușii erau pe cale să atace. Așa că pe 16 februarie, Joe Biden a spus că știa că rușii sunt pe punctul să atace. Dar când a fost întrebat de unde știe asta, el a răspuns că SUA au capacități de inteligență foarte bune, ca să nu mai vorbim de CIA sau de Biroul Național de Informații.
Deci, s-a întâmplat ceva pe 16 februarie?
În acea zi, a existat o creștere exagerată a încălcărilor de încetare a focului de către armata ucraineană de-a lungul liniei de încetare a focului, așa-numita „linie de contact”. Întotdeauna au existat încălcări în ultimii opt ani, dar din 12 februarie, creșterea a fost enormă, inclusiv explozii, în special în regiunile Donețk și Lugansk. Știm acest lucru deoarece misiunea OSCE din Donbass a raportat-o. Aceste rapoarte pot fi citite în „Rapoartele zilnice” ale OSCE.
Care a fost scopul armatei ucrainene?
Aceasta a fost, fără îndoială, faza inițială a unei ofensive împotriva Donbass. Când focul de artilerie s-a intensificat, autoritățile ambelor republici au început să evacueze populația civilă spre Rusia. Într-un interviu, Serghei Lavrov a menționat peste 100.000 refugiați. În Rusia, aceasta a fost văzută ca începutul unei operațiuni la scară largă.
Care au fost consecințele?
Această acțiune a armatei ucrainene a declanșat totul. Din acel moment, lui Putin i-a fost clar că Ucraina urma să efectueze o ofensivă împotriva celor două republici. Pe 15 februarie, parlamentul rus, Duma, adoptase o rezoluție prin care propunea recunoașterea independenței acestor republici. La început Putin nu a reacționat, dar pe măsură ce atacurile s-au intensificat, a decis pe 21 februarie să răspundă pozitiv solicitării parlamentare.
De ce a făcut Putin acest pas?
În acea situație, nu a avut de ales decât să o facă, pentru că poporul rus nu ar fi înțeles că nu a făcut nimic pentru a proteja populația rusofonă din Donbass. Pentru Putin i-a fost clar că, fie că va interveni doar pentru a ajuta republicile populare sau pentru a invada întreaga Ucraine, Occidentul va reacționa și cu sancțiuni masive. Într-un prim pas, a recunoscut independența celor două republici, apoi, în aceeași zi, a încheiat tratate de prietenie și cooperare cu fiecare dintre ele. De atunci, putea invoca articolul 51 din Carta Națiunilor Unite, care i-a permis să intervină în sprijinul celor două republici în cadrul apărării colective și al legitimei apărări. Astfel a creat baza legală pentru intervenția sa militară.
Dar nu numai că a ajutat republicile, a atacat și toată Ucraina?
Putin a avut două opțiuni: în primul rând, pur și simplu să ajute Donbasul vorbitor de limbă rusă împotriva ofensivei militare ucrainene; în al doilea rând, să efectueze un atac mai profund în toată Ucraina pentru a-i neutraliza capacitățile militare. A mai ținut cont de faptul că, orice ar fi făcut, ar fi plouat sancțiuni asupra lui. De aceea a optat clar pentru varianta maximă; cu toate acestea, trebuie menționat că Putin nu a spus niciodată că vrea să preia Ucraina. Obiectivele sale sunt clare: demilitarizarea și denazificarea.
Care este fondul acestor obiective?
Demilitarizarea este de înțeles, întrucât Ucraina și-a adunat întreaga armată în sud, între Donbass și Crimeea. O operațiune rapidă i-ar permite să încerce aceste trupe. Așa s-a întâmplat și o mare parte din armata ucraineană este în prezent înconjurată într-un buzunar mare în regiunea Donbass, între Slaviansk, Kramatorsk și Severodonetsk. Rușii l-au înconjurat și sunt în proces de neutralizare. Acum, referitor la așa-zisa denazificare, când rușii spun asta nu este o frază goală. Pentru a compensa lipsa de încredere a armatei ucrainene, țara a construit forțe paramilitare puternice din 2014, inclusiv, de exemplu, notoriul regiment Azov. Dar mai sunt multe. Există un număr mare de aceste grupuri care se află sub comanda Ucrainei, dar nu sunt alcătuite exclusiv din ucraineni. Regimentul Azov, de exemplu, cuprinde 19 naționalități, inclusiv franceze, elvețiene etc. Este o adevărată legiune străină. În total, aceste grupuri de extremă dreapta numără aproximativ 100.000 de luptători, potrivit Reuters.
De ce există atât de multe organizații paramilitare în Ucraina?
În 2015/2016 am fost în Ucraina cu NATO. Ucraina avea o mare problemă, rămâneau fără soldați, pentru că armata ucraineană a avut multe victime din cauza acțiunilor non-combat. Au avut victime din cauza sinuciderilor și a problemelor cu alcoolul. Au avut dificultăți în a găsi recruți. Mi s-a cerut să ajut datorită experienței mele cu ONU. Așa că am fost de câteva ori în Ucraina. Ideea principală era că armata nu avea credibilitate în rândul populației și nici măcar în cadrul forțelor armate. De aceea, Ucraina a promovat și dezvoltat din ce în ce mai mult forțele paramilitare. Sunt fanatici conduși de extremismul de dreapta.
De unde vine acest extremism de dreapta?
Originile sale datează din anii 1930. După anii de foamete extremă, care au intrat în istorie sub numele de Holodomor, a apărut o rezistență la puterea sovietică. Pentru a finanța modernizarea URSS, Stalin confiscase recoltele, provocând foamete. NKVD, precursorul KGB-ului (care era în același timp Ministerul Afacerilor Interne și Securității), a implementat această politică. NKVD a fost organizat pe o bază teritorială, iar în Ucraina erau mulți evrei în cele mai înalte posturi superioare de comandă.
Ca urmare, totul a fost confundat într-o singură ideologie: ură pentru comuniști, ură pe ruși și ură pe evrei. Primele grupuri de extremă dreapta datează din această perioadă și încă există. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, germanii aveau nevoie de aceste grupuri, cum ar fi OUN (Organizația Naționalistă Ucraineană) a lui Stephan Bandera și Armata Insurgenților Ucraineni. Naziștii au folosit aceste organizații pentru a lupta în spatele sovietic.
La acea vreme, forțele celui de-al Treilea Reich erau văzute ca eliberatoare, cum ar fi Divizia a 2-a blindată SS, „Das Reich”, care eliberase Harkovul de sovietici în 1943 și este sărbătorită și astăzi în Ucraina. Epicentrul geografic al acestei rezistențe de extremă dreaptă a fost la Lvov, astăzi Lviv, în fosta Galiție. Această regiune avea chiar „propria” a 14-a Divizie SS Panzer Grenadier din Galicia, o divizie SS integral ucraineană.
ONU s-a format în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și a supraviețuit perioadei sovietice?
După al Doilea Război Mondial, inamicul era Uniunea Sovietică. URSS nu reușise să elimine complet aceste mișcări antisovietice în timpul războiului. SUA, Franța și Marea Britanie și-au dat seama că ONU ar putea fi de folos și au susținut-o să lupte împotriva URSS cu sabotaj și arme. Până la începutul anilor 1960, insurgenții ucraineni au fost sprijiniți de Occident prin operațiuni clandestine precum Aerodynamic, Valuable, Minos, Capacho și altele.
De atunci, Ucraina a menținut o relație strânsă cu Occidentul și NATO. Astăzi, slăbiciunea armatei ucrainene a dus la folosirea trupelor fanatice de dreapta. Cred că termenul de neo-nazi nu este pe deplin corect, deși au idei foarte asemănătoare, poartă simbolurile, sunt violenți și antisemiți.
După 2014, au fost semnate două acorduri pentru a pacifica situația din Ucraina. Care este sensul acordurilor în contextul litigiului actual?
Da, acest lucru este important de înțeles, pentru că încălcarea acestor două acorduri a dus practic la războiul de astăzi. Din 2014, se presupune că a existat o soluție a conflictului, această soluție era în acordurile de la Minsk.
În septembrie 2014, armata ucraineană nu a mai putut face față conflictului, deși a fost sfătuită de NATO. A eșuat în mod regulat. De aceea, a trebuit să se angajeze în acordurile de la Minsk I din septembrie 2014. A fost un acord între guvernul ucrainean și reprezentanții celor două republici autoproclamate Donețk și Lugansk, cu garanți europeni și ruși.
Cum a avut loc nașterea acestor două republici?
Pentru a înțelege, trebuie să ne întoarcem puțin în această poveste. În toamna anului 2013, UE dorea să încheie un acord comercial și economic cu Ucraina. UE oferea Ucrainei o garanție de dezvoltare cu subvenții, cu exporturi și importuri etc. Autoritățile ucrainene au vrut să încheie afacerea. Dar aceasta avea o problemă serioasă, industria și agricultura ucraineană erau orientate spre Rusia. De exemplu, ucrainenii dezvoltau motoare pentru avioanele rusești, nu pentru avioanele europene sau americane. Deci orientarea generală a industriei a fost Est, nu Vest. În ceea ce privește calitatea, Ucraina cu greu ar putea concura cu piața europeană. Prin urmare, autoritățile au dorit să coopereze cu UE menținând relațiile economice cu Rusia.
Ar fi fost posibil?
La rândul ei, Rusia nu a avut nicio problemă cu planurile Ucrainei. Dar a vrut să-și mențină relațiile economice cu Ucraina. Prin urmare, a propus înființarea unui grup de lucru tripartit care să întocmească două acorduri: unul dintre Ucraina și UE și unul dintre Ucraina și Rusia. Scopul a fost să acopere interesele tuturor părților. Dar Uniunea Europeană, prin Barroso, a cerut Ucrainei să aleagă între Rusia și UE. Ucraina a cerut timp să se gândească la o soluție. După aceea, UE și SUA nu au jucat corect.
De ce?
Presa occidentală titra: „Rusia face presiuni asupra Ucrainei să împiedice tratatul cu UE”. Nu era adevărat. Acesta nu a fost cazul. Guvernul ucrainean a continuat să-și arate interesul față de tratatul cu UE, dar pur și simplu a dorit mai mult timp pentru a lua în considerare soluții la această situație complexă. Dar mass-media europeană nu a spus acest lucru. Zilele următoare, extremiști de dreapta din vestul țării au apărut pe Maidan din Kiev. Tot ce s-a întâmplat acolo cu aprobarea și sprijinul Occidentului este cu adevărat groaznic. Dar a detalia totul aici este prea mult pentru a fi explicat într-un interviu.
Ce s-a întâmplat după ce Ianukovici, președintele ales democratic, a fost răsturnat?
Noul guvern provizoriu – apărut în urma loviturii de stat naționaliste de extremă-dreapta -, ca prim act oficial, a schimbat legea lingvistică în Ucraina. Aceasta arată că lovitura de stat nu a avut nicio legătură cu democrația, ci a fost produsul ultranaționaliștilor care au organizat revolta.
Această modificare legislativă a declanșat o furtună în regiunile de limbă rusă. Au fost organizate mari demonstrații în toate orașele din sudul rusofon, la Odesa, Mariupol, Donețk, Lugansk, Crimeea etc. Autoritățile ucrainene au reacționat brutal, reprimând cu armata. Au fost proclamate pentru scurt timp republici autonome la Odesa, Harkov, Dnepropetrovsk, Lugansk și Donețk. S-a luptat cu o brutalitate extremă și în cele din urmă au rămas două: Donețk și Lugansk, care s-au proclamat republici autonome.
Cum și-au legitimat statutul?
Au făcut referendum în mai 2014, pentru a avea autonomie, iar acest lucru este foarte, foarte important. Dacă te uiți la mass-media din ultimele luni, se vorbește doar despre „separațiști”. Dar este o minciună: mass-media occidentală a vorbit mereu despre separatiști, dar acest lucru este fals, autonomia în interiorul Ucrainei a fost menționat clar în referendumuri. Aceste republici doreau un fel de soluție elvețiană, ca să spunem așa. După ce oamenii au votat favorabil pentru autonomie, autoritățile au cerut recunoașterea republicilor de către Rusia, dar guvernul Putin a refuzat.
Crimeea nu are nicio legătură cu asta?
De obicei uităm că Crimeea era independentă, chiar înainte ca Ucraina să devină independentă. În ianuarie 1991, în timp ce Uniunea Sovietică încă exista, Crimeea a organizat un referendum care a fost gestionat de la Moscova și nu de la Kiev. Astfel a devenit o Republică Socialistă Sovietică Autonomă. Ucraina nu a organizat propriul referendum de independență decât șase luni mai târziu, în august 1991. La acea vreme, Crimeea nu era considerată parte a Ucrainei. Dar Ucraina nu a acceptat acest lucru.
Între 1991 și 2014 a existat o luptă constantă între cele două entități. Crimeea avea propria constituție cu propriile sale autorități. În 1995, încurajată de Memorandumul de la Budapesta, Ucraina a răsturnat guvernul Crimeei cu forță militară și i-a abrogat constituția. Dar acest lucru nu este menționat niciodată, deoarece ar arunca o lumină complet diferită asupra dezvoltării actuale.
Ce dorea populația din Crimeea?
De fapt, locuitorii Crimeei se considerau independenți. Decretele impuse de la Kiev au fost în totală contradicție cu referendumul din 1991 și explică de ce Crimeea a organizat un nou referendum în 2014, după ce noul guvern ultra-naționalist a venit la putere în Ucraina. Rezultatul lui a fost foarte asemănător cu cel din 30 de ani înainte.
După referendum, Crimeea a cerut aderarea la Federația Rusă. Nu Rusia a cucerit Crimeea, ci oamenii au autorizat autoritățile lor să ceară Rusiei să le primească. În tratatul de prietenie dintre Rusia și Ucraina semnat în 1997, Ucraina a garantat diversitatea culturală a minorităților din țară. Când limba rusă a fost interzisă ca limbă oficială în februarie 2014, acel tratat a fost încălcat.
Persoanele care nu știu toate acestea riscă să judece greșit situația?
Mi se pare că, de altfel, autonomia republicilor Donbass era garantată în Acordurile de la Minsk. Erau garanți, pe partea ucraineană Germania și Franța și Rusia pe partea autoproclamatelor republici Donețk și Lugansk. Ei au jucat acest rol în cadrul OSCE. UE nu a fost implicată, a fost o problemă OSCE. Imediat după Acordurile de la Minsk I, Ucraina a lansat o operațiune împotriva celor două republici autonome. Guvernul ucrainean a ignorat complet acordul pe care tocmai îl semnase. Armata ucraineană a suferit o altă înfrângere totală la Debaltsevo. A fost o topire.
S-a întâmplat acest lucru și cu sprijinul NATO?
Da, și ne întrebăm ce au făcut consilierii militari NATO pentru că forțele armate ale rebelilor au învins total armata ucraineană. Acest lucru a condus la un al doilea acord, Minsk II, semnat în februarie 2015, care a stat la baza unei rezoluții a Consiliului de Securitate al ONU. Prin urmare, acest acord era obligatoriu conform dreptului internațional și trebuia implementat.
A fost monitorizat și de ONU?
Nu, nimănui nu i-a păsat și, în afară de Rusia, nimeni nu a cerut respectarea acordului de la Minsk II. Brusc, se vorbea doar despre formatul Normandia. Dar asta nu avea sens. Acest „format” a luat naștere cu ocazia sărbătoririi Zilei Z din iunie 2014. Au fost invitați foști protagoniști ai celui de-al Doilea Război Mondial, șefi de stat aliați, precum și Germania și Ucraina. În formatul Normandiei erau reprezentați doar șefii de stat, republicile autonome nu erau în mod evident prezente. Ucraina nu a vrut niciodată să vorbească cu reprezentanții de la Lugansk și Donețk. Dar dacă citești acordurile de la Minsk, vezi imediat că ar fi trebuit organizat un referendum pentru ca constituția ucraineană să fie schimbată (în sens federal). Acest proces intern a fost împiedicat de guvernul ucrainean.
Dar, ucrainenii de asemenea au semnat acordul…
Da, dar Ucraina a decis să dea vina pe Rusia pentru problema sa internă. Ucrainenii au susținut că Rusia a atacat Ucraina și că aceasta a fost sursa problemelor. Dar, pentru noi toți cei care am vizitat țara, era clar că era o problemă domestică. Din 2014, monitorii OSCE nu au văzut niciodată unități militare rusești. Ambele acorduri sunt foarte clare și precise: soluția trebuie găsită în interiorul Ucrainei. Era vorba despre acordarea unei anumite autonomii în interiorul țării și doar Ucraina putea rezolva această problemă. Nu avea nicio legătură cu Rusia.
Pentru asta a fost nevoie de o ajustare a constituției?
Da, exact, dar nu s-a făcut. Ucraina nu a făcut niciun pas în acest sens. Nici membrii Consiliului de Securitate al ONU nu s-au angajat.
Cum s-a comportat Rusia?
A a dorit ca Acordurile de la Minsk să fie implementate. Nu și-a schimbat niciodată poziția timp de opt ani. În cei opt ani au avut loc mai multe încălcări ale frontierei, bombardamente de artilerie etc., dar Rusia nu a pus niciodată la îndoială îndeplinirea acordurilor.
Cum a procedat Ucraina?
Ucraina a promulgat o lege la începutul lunii iulie a anului trecut. Era o lege care acorda diferite drepturi cetățenilor în funcție de originea lor etnică. Această legislație amintește foarte mult de Legile rasiale de la Nürnberg din 1935. Numai ucrainenii adevărați au drepturi depline, în timp ce alții au drepturi limitate.
Imediat după aceasta, Putin a scris un articol în care explică geneza istorică a Ucrainei. El a criticat faptul că se poate face o distincție între etnicii ucraineni și ruși. El a scris articolul ca răspuns la acea lege. Dar, în Europa, acest lucru a fost interpretat ca însemnând că el nu a recunoscut Ucraina ca stat și că articolul său a căutat să justifice o posibilă anexare a Ucrainei. În Occident, lumea crede asta, iar cei care au citit articolul lui Putin se pot număra pe degetele unei mâini. Este evident că în Occident obiectivul a fost de a oferi o imagine a lui Putin cât mai negativă. Am citit articolul; are perfect sens.
Ce așteptau rușii de la Putin?
Sunt mulți ruși în Ucraina. Putin a trebuit să spună ceva. Nu ar fi fost corect ca poporul său (și din punctul de vedere al dreptului internațional) să nu spună nimic în fața unei legi discriminatorii împotriva rușilor ucraineni. Toate aceste mici detalii sunt o parte importantă a conflictului, altfel nu înțelegem ce se întâmplă. Acesta este singurul mod de a pune în perspectivă comportamentul lui Putin și de a vedea mecanismele care au dus la război. Nu pot spune dacă Putin este bun sau rău. Dar judecata pe care o facem despre el în Occident se bazează în mod clar pe elemente false.
Ce părere aveți despre reacția Elveției, cu sfârșitul neutralității?
Este un dezastru. Rusia a întocmit o listă cu 48 de „state ostile”, iar Elveția se află și ea în listă. Aceasta este cu adevărat o schimbare de epocă, dar pentru care propria Elveția este responsabilă. Elveția a fost întotdeauna „personajul de la mijloc”. Am facilitat dialogul cu toate statele și am avut curajul să fim „la mijloc”. Există isterie în privința sancțiunilor. Rusia este foarte bine pregătită pentru această situație, va avea de suferit, dar este pregătită să reziste impactului ei. Totuși, principiul sancțiunilor este total greșit. Astăzi, sancțiunile au înlocuit diplomația.
Am văzut-o cu Venezuela, cu Cuba, Irak, Iran etc. Aceste state nu au făcut altceva decât să aibă o politică care nu place SUA, aceasta a fost greșeala lor „fatală”. Când văd că sportivii cu dizabilități au fost suspendați de la Jocurile Paralimpice, nu mai am cuvinte. Este total nepotrivit. Afectează persoanele individuale, este pur și simplu pervers. Este la fel de crud ca atunci când ministrul francez de externe spune că poporul rus trebuie să sufere sancțiuni. Cine spune asta nu are onoare în ochii mei. Nu este nimic pozitiv în a începe un război, dar a reacționa așa este doar rușinos.
Ce credeți când lumea iese în stradă împotriva războiului din Ucraina?
Mă întreb: ce face războiul din Ucraina să fie mai rău decât războiul împotriva Irakului, Yemenului, Siriei sau Libiei? În aceste cazuri știm că nu au existat sancțiuni împotriva agresorului, Statele Unite. Cine manifestă pentru Yemen? Cine a demonstrat pentru Libia, cine a demonstrat pentru Afganistan? Nu știm de ce au fost SUA în Afganistan. Știu din surse de inteligență că nu a existat niciodată un indiciu clar că Afganistanul sau Osama bin Laden ar fi fost implicați în atacurile din 11 septembrie, dar oricum am intrat în război în Afganistan.
De ce?
Pe 12 septembrie 2001, imediat după atacurile teroriste, SUA au decis să riposteze și să bombardeze Afganistanul. Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene SUA a spus că nu există suficiente ținte în Afganistan. La care secretarul Apărării a răspuns: „Dacă nu avem suficiente ținte în Afganistan, vom bombarda Irakul”. Nu eu am inventat asta, sunt surse, documente și persoane care au fost acolo. Aceasta este realitatea, dar propaganda și manipularea ne înclină permanent spre partea „corectă”.
Prin răspunsurile sale, credeți că Occidentul de multă vreme pune lemn pe foc și provoacă Rusia. Cu toate acestea, aceste provocări sunt rareori raportate în mass-media și Putin este portretizat ca un bellicist, un monstru?
Bunicul meu era francez, a fost soldat în Primul Război Mondial. Mi-a spus adesea cum a început acest război, a fost produsul stimulării isteriei în masă. Isteria, manipularea și comportamentul necugetat al politicienilor occidentali sunt foarte asemănătoare cu ceea ce se întâmpla în 1914 și sunt foarte îngrijorat de asta. Când văd cum țara noastră neutră nu mai este capabilă să ia o poziție independentă față de UE și SUA, îmi este rușine. Trebuie să avem capul limpede, rațional și să cunoaștem faptele din spatele mașinațiilor mass-media.
Nu poți să comentezi onest despre Ucraina – Rusia dacă nu citești și acest interviu. Felicitări pentru atitudine.
Josh Yoder, „Freedom Flyers”: „O să-i facem să plătească scump” pentru accidentele cu vaccinul pilot
Publicat la 28.04.2022 la 19:46
Joshua Yoder de la „Freedom Flyers”
FS
DISTRIBUIE ACEST ARTICOL:
Autor(i): FranceSoir
-A _+ A
În timp ce pilotul Bob Snow denunță obligația de vaccinare din patul său de spital, Josh Yoder, președintele „US Freedom Flyers”, anunță că „o să-i facem să plătească mulți bani; toate elementele sunt la locul lor pentru marea frământare. ” ( furtuna perfectă ).
Pe 9 aprilie, căpitanul Bob Snow s-a prăbușit în cabina zborului American Airlines 1067 DFW, la doar șase minute după ce și-a aterizat Airbus-ul cu 200 de pasageri la bord pe aeroportul Dallas Fort Worth din Texas. Printr-o coincidență fericită, o asistentă și un marinar al Marinei americane aflate încă la bord au reușit să-i salveze viața. De la Spitalul Baylor, Căpitanul Snow, fără antecedente medicale cunoscute înainte de injectarea „anti-Covid”, a filmat un filmuleț în care spunea că este sigur că acest atac de cord a fost cauzat de injecțiile „anti-Covid” la care se supusese. de teamă să nu-și piardă locul de muncă; el denunta obligatia de vaccinare a American Airlines. După 31 de ani de serviciu, cariera lui, spune el, s-a încheiat, întrucât nu va mai putea zbura.
De îndată ce și-a recăpătat cunoștințele în spital, căpitanul Snow îl sună pe Josh Yoder, președintele US Freedom Flyers și unul dintre liderii US Truckers Convoy , și ceruse intervenția acestei asociații cetățenești: într-adevăr, autoritățile din Spitalul Baylor refuzase să facă un RMN în cardiologie.
Sosirea profesorului McCullough la fața locului: în urma injecțiilor, 30% dintre piloții americani nu sunt în stare să zboare
Josh Yoder s-a prezentat imediat la spital, apoi i-a adus pe profesorul Peter McCullough, cardiolog, și pe Lt. Col. Peter Chambers, medic al forțelor aeriene, care l-a examinat pe Bob Snow, precum și pe Colonelul Theresa Long, doctor al armatei, ca consilier; acești medici au fost însoțiți de o echipă de avocați și membri ai Freedom Flyers. Tot pe 20 aprilie, senatorul Ron Johnson a călătorit de la Washington pentru a vorbi timp de trei ore cu Lt. Col. Chambers.
Este de remarcat faptul că Căpitanul Snow nu a primit nici o vizită, nici măcar un apel telefonic de la vreun oficial al American Airlines, nici al sindicatului piloților Allied Pilots Association (APA), deși sediul lor este situat la 10 minute de spital. Potrivit lui Yoder, „American Airlines încearcă să sape un dig impracticabil între ea și accidentul lui Snow… în ceea ce privește APA și Administrația Federală a Aviației, „nimeni nu vrea să răspundă””, a spus el; „e mai rău decât o respingere: vor să mascheze adevărul”.
Acest accident nu este, ca să spunem așa, din senin.
Vezi și: Theresa Long, medic al armatei SUA, alertă de vaccinare Covid-19
Scrisoarea către Administrația Federală a Aviației a rămas fără răspuns
Deja, pe 15 decembrie 2021, profesorul McCullough, dr. Ryan Cole, colonelul Long și alții au trimis o scrisoare de 53 de pagini cu sute de referințe științifice către Administrația Federală a Aviației (FAA) ca o notificare oficială că reglementările federale („Nu Regulile Not Fly”) sunt încălcate sistematic: piloții care au luat așa-numitele injecții „anti-covid” și nu mai sunt capabili să prezinte D-Dimeri, troponine, ECG cardiac normal și RMN, în ciuda faptului că vin în cabina de pilotaj. zboruri comerciale.
Autorii cer ca tuturor piloților vaccinați să li se ceară să obțină o nouă autorizație medicală în termen de patru săptămâni de la confirmarea de primire a scrisorii de mai sus către FAA. Aceasta a fost trimisă în același timp directorilor generali ai tuturor companiilor aeriene importante și Ministerelor Transporturilor și Justiției.
„Freedom Flyers” observă că această scrisoare către FAA, care a rămas fără răspuns până în prezent, se referă la răspunderea penală care decurge din inacțiunea lor. De când scrisoarea a fost trimisă, Josh Yoder a primit sute de rapoarte „între patru ochi” de la echipajele aeriene și personalul de la sol cu privire la accidente de vaccinare obligatorie, inclusiv de la piloți militari – Yoder însuși este – chiar și un fost soldat.
Vezi și: Datele militare americane contestă discursul privind siguranța vaccinurilor
Rupe tăcerea pentru că unitatea este putere
Într-un interviu recent la Stew Peters , Yoder observă că faptul că căpitanul Snow cheamă toți americanii să depună martori face diferența față de sutele de cazuri despre care Yoder spune că știe, dar în care victimele – deși suferă de dureri în piept și alte semne de avertizare – refuză să depună mărturie. În primul rând, de teamă de represalii din partea angajatorului lor, dar mai ales de urmărire penală: furtul în timp ce suferă de cea mai mică problemă medicală este o crimă în Statele Unite. Pentru Yoder, piloților (și întregului echipaj) trebuie să li se garanteze imunitatea legală de a depune mărturie; Freedom Flyers lucrează la un protocol specific în acest sens.
În caz contrar, vor avea loc accidente grave în care sunt implicați pasageri. În cadrul emisiunii Stew Peters, Yoder a spus: „Pot spune cu o acuratețe de 100% că sunt piloți în avioane care zboară de serviciu cu dureri severe în piept… Eu doar în altă parte pentru a discuta cu unii dintre ei în acest weekend. Le este frică să se exprime public, pentru că pentru un pilot, problemele cardiace fără speranță de vindecare marchează punctul final al carierei. Urmează, însă, să tragem (companiile – n.red.) în fața instanțelor de judecată unde își vor înfrunta responsabilitățile”.
Yoder i-a confirmat lui Stew Peters că în Statele Unite sute de zboruri sunt acum anulate în fiecare zi, piloții nemaifiind capabili să treacă de examenul medical necesar. Cu toate acestea, aceste anulări sunt încă prezentate călătorilor ca fiind cauzate de probleme mecanice sau climatice. Numai Yoder a primit apeluri și e-mailuri în fiecare zi, fără excepție, timp de șase săptămâni de la membrii echipajului și piloții răniți de aceste așa-numite injecții „anti-Covid” – inclusiv un însoțitor de bord care de la a doua injecție a suferit patru (4) accidente vasculare cerebrale. Ea îi spune la telefon „Josh, probabil că îmi trăiesc ultimele zile”. Yoder a cerut ca pasagerii care călătoresc pe 9 aprilie cu zborul căpitanului Snow, American Airlines 1067 DFW, să contacteze US Freedom Flyers, care vrea să fie și garantul siguranței pasagerilor. El arată că pasagerii vaccinați sunt ei înșiși în pericol din cauza înmulțirii cazurilor de tromboză, embolie, accident vascular cerebral… în zbor.
Vezi și: Vaccinarea și companiile aeriene: „suneți alarma”, o „datorie”
Împreună cu profesorul McCullough și alți specialiști, US Freedom Flyers caută tratamente pentru afecțiunile cardiace post-vaccinare care să permită piloților și echipajelor aeriene care suferă de pericardită și miocardită să se recupereze într-un grad suficient pentru a continua să zboare. Josh Yoder relatează că, potrivit profesorului McCullough, dacă am examina toți piloții vaccinați din Statele Unite, am găsi 30% care de facto nu mai sunt în stare fizică de a zbura. Cu toate acestea, companiile aeriene se confruntă în prezent cu îmbătrânirea personalului de zbor: 50% vor părăsi profesia în 10 ani, iar Statele Unite, fără o rețea feroviară, depind de traficul aerian. Cine îi va înlocui pe acești piloți?
Într-un alt interviu din 20 aprilie cu matematicianul Steve Kirsch , fondatorul Vaccine Safety Research, Yoder a insistat că petrecerea din satul impunității sa încheiat pentru cei responsabili; Mai mult decât atât, mulți pasageri și-au unit forțele cu Freedom Flyers și se organizează pentru a depune procese colective împotriva companiilor, împotriva FAA etc., pentru a pune în pericol viața altora.
Yoder denunță cinismul și discuțiile duble ale autorităților militare. Contactele sale din armate i-au povestit despre cazul unui pilot de elicopter în vârstă de 24 de ani, forțat să se vaccineze sub sancțiunea expulzării din armată. În urma injecției, acest pilot suferă de probleme medicale astfel încât nu mai poate zbura. Va fi exclus din Forțele Aeriene fără drept la despăgubiri. În plus, Steve Kirsch a citat cazul unui tânăr soldat obligat să fie vaccinat, suferind de dureri insuportabile, care s-a sinucis foarte recent. Yoder i-a răspuns cu gravitate: „Este exclus să rămâi degeaba în fața riscului de sinucidere. Celor care suferă de accidente de vaccin, le spun asta: nu stați singur în colțul vostru luptându-vă cu problema; Contactează-ne. Scopul nu este să ne mocăm,
Cu un buget de consultanță juridic estimat de 6-8 milioane de dolari, US Freedom Flyers strânge fonduri de la publicul larg și în prezent depune procese împotriva a patru dintre cele mai mari companii aeriene din Statele Unite și Administrația Federală a Aviației. Cât despre sindicatul APA, acesta nu apără în niciun caz personalul împotriva mandatelor de vaccinare, ci este complice cu firmele, denunță Yoder. „Nu ne vom da bătuți. Trebuie să se oprească, iar noi o vom opri”.
Trebuie subliniate sinceritatea și tenacitatea lui Joshua Yoder; i-a explicat lui Steve Kirsch că toți Freedom Flyers sunt voluntari neplătiți și lucrează până la douăzeci de ore pe zi, chiar acum, sfidând sănătatea lor, din cauza apelurilor de urgență de la echipajele aeriene care vin acum în masă. „Nu este neobișnuit, spune el, să mă găsești la 3 dimineața la telefon… Contați pe noi: vor plăti scump”. (” va fi iad de plătit „)
Autor(i): FranceSoir
DISTRIBUIE ACEST ARTICOL:
JACQUES BAUD, COLONEL AL ARMATEI ELVEȚIENE nu a inteles nimic din tot razboiul si nu-i intelege nici astazi la fel ca toti imbecilii plimbati prin Romania TV si prin Antena 3…. In doctrina militara sovietica un conflict teritorial se termina doar cu eliminarea totala a adversarului . Putin aplica doctrina militara sovietica….
Anii 50…. Pierderea Basarabiei si a ,,gurilor Dunarii” insemana in fapt dezintegrarea Romaniei indiferent de cine era la conducere- gruparea Ana Pauker sau ,,national comunistii” … Tatal meu ca fost sef in Securitate imi povestea de sedintele sefilor Securitatii, dar ai sefilor Securitatii cei mari cu sefii de Directii … ,,toti erau spioni sovieticii ”. Absolut toti.
Pentru asa ceva am avut cazul ,,granicerilor cu gatul taiat” de pe granita cu Iugoslavia cand ordinul de lichidare pe securistii care omorau militarii in termen romani ,,tovarasi faceti ce trebuie, nu exista nimic” a venit in Securitate cu anuntul ca ne dezintegram total , adica ca pierdem in acelasi timp atat Banatul cat si Transilvania. La fel si in 1951 in deportarile din Banat pierdeam la fel atat Banatul cat si Transilvania in acelasi timp….
Pe toata perioada anilor 50 pierderea Banatului venea in acelasi timp si cu pierderea Transilvaniei si capturarea primei echipe de securisti unguri a venit cu concentrarea armatei romane pe granita cu Iugoslavia si asa ceva neoficial pentru ca nici astazi MApN-ul nu recunoaste concentrarea armatei romane pe granita cu Iugoslavia pe anii 50…
JACQUES BAUD, COLONEL AL ARMATEI ELVEȚIENE nu intelege ce va urma. Romania a cazut in capcana ucrainienilor si o interventie rusa va inseamna in fapt si o anexare a Moldovei si a Buceacului de catre Rusia… Pentru asa ceva Citu, Ciolacu si Ciuca trebuiau judecati pentru tradare de tara.
Guvernul va lansa o aplicație de identitate digitală: spre creditul social în Franța?
Publicat la 28.04.2022 la 19:47
Guvernul va lansa o aplicație de identitate digitală.
Ministerul de Interne
DISTRIBUIE ACEST ARTICOL:
Autor(i): FranceSoir
-A _+ A
Executivul pregătește o aplicație de identitate digitală a cărei funcție ar fi aceea de a facilita accesul la serviciile publice și private. Contactată, Virginie Joron, deputat RN în Parlamentul European, consideră că această măsură constituie o etapă suplimentară spre instituirea unui sistem de credit social, dorit de Comisia Europeană.
Decretul a fost emis la doar câteva ore după al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Pe 26 aprilie, Jean Castex și Gérald Darmanin au semnat un text prin care se autorizează crearea unui nou sistem numit Serviciul de Garantare a Identității Digitale (SGIN), relatează TF1 . Proiect: creați o aplicație mobilă pentru a scana informațiile din noua carte de identitate biometrică, folosită pentru conectarea la servicii publice sau private.
Decretul înlocuiește decretul extrem de controversat din 2019, care avea drept scop crearea Alicem, o primă încercare de aplicație de identitate digitală, pe atunci bazată pe pașapoartele noastre biometrice și recunoașterea facială. Acest proiect, susținut de CNIL și de asociații, stârnise strigăte. Dacă în cele din urmă ar fi fost abandonat, dispozitivul revine acum de această dată nu cu recunoaștere facială, ci cu cipul NFC, prezent pe smartphone-uri. Acesta este cipul care permite, în special, plata mobilă sau accesul la transportul public. Odată cu viitoarea aplicație opțională, deținătorii noii versiuni a cărții de identitate, care stochează digital datele personale, vor putea scana documentul folosind cipul NFC al smartphone-ului lor.
O utilizare pentru moment nu este obligatorie
Ministerul de Interne nu a comunicat încă despre noul proiect. Pe de altă parte, decretul oferă câteva precizări. După cum se detaliază în text, care se referă la autentificarea cu „organisme publice și private”, acest nou serviciu poate fi utilizat pentru „servicii online oferite de furnizori legați prin acord cu FranceConnect”. Cu această nouă aplicație, utilizatorul va putea astfel „să genereze certificate electronice care conțin doar atributele de identitate pe care le consideră necesare să le transmită terților la alegerea sa”. „Crearea mijloacelor de identificare electronică și utilizarea acestora sunt voința exclusivă a utilizatorilor”, se asigură în decret.
Vezi și: France Connect: trecerea către creditul social în stil chinezesc?
Potrivit textului, aplicația asociată SGIN-ului va putea prelucra o mulțime de date personale precum prenume, prenume, data nașterii, adresă, fotografie, adresă de e-mail sau adresă poștală. Aceasta „permite utilizatorului, în special, să genereze certificate electronice care conțin doar atributele de identitate pe care le consideră necesare să le transmită terților la alegerea sa”.
„Ceea ce mă temeam se întâmplă în Europa”
Virginie Joron, membră a grupului Identitate și Democrație din Parlamentul European, vede publicarea acestui decret ca un pas în plus către instituirea unui sistem de credit social în stil chinezesc. Ea ne vorbește despre dorința Uniunii Europene de a pune treptat în aplicare un „caiet de puncte”, un plan mascat de false bune intenții:
„Bologna, cunoscută sub numele de Roșu, deoarece este o fostă fortăreață a Partidului Comunist Italian, va deveni în această vară primul oraș de testare al sistemului de credit social în stil chinez. Un portofel digital pentru cetățenii virtuoși este anunțat de primarul său sub denumirea de „Portofel pentru cetățeni inteligent”. Ce sos se vor mânca? Ei bine, va fi un portofoliu de puncte bune sau rele dacă bolognesii își sortează bine deșeurile, vor lua transportul în comun și își gestionează bine energia (…) vor fi răsplătiți cu premii în curs de definire.
Portofelul european de identitate digitală nu a ieșit încă din bârlogul Comisiei Europene, că studenții buni sunt deja din cartea de puncte. Ceea ce mă temeam se întâmplă în Europa și mai ales va experimenta mai multe nuanțe. Când spun că certificatul european Covid este folosit pentru a planifica o metodologie și nu pentru a reduce pandemia, vedem aici o deriva a acestei noi tehnologii. După pașaportul de sănătate, pașaportul verde?
Un portofel digital care are doar avantaje conform Comisiei pentru închirierea unei biciclete, cumpărarea de medicamente la 800 km de casă, îmbarcarea în aeroport prin recunoaștere facială (…) va ușura așadar viața cetățenilor europeni. Cu un cip subcutanat, o aplicație sau un cod QR, identitatea noastră digitală, care va fi verificată, controlată și urmărită, ne va aduce fericire și siguranță. Pe scurt, pentru a ne recâștiga libertatea de mișcare, totuși o piatră de temelie a acestei UE, va trebui să intrăm în acest portofel digital care va include, printre altele, dosarul nostru medical (prima prioritate a Comisiei) și care va fi vândut ca opțional.
Thierry Breton, comisarul pentru piața internă și digital, este liniștitor și a răspuns că „China nu este modelul nostru” și „vestea bună este că mai mult de 80% dintre francezi au acceptat permisul francez de sănătate”. Înțelege cine poate. »
Vezi și: identitate digitală europeană sau guvernanță globală globală?
Spre vaccinarea obligatorie iarna aceasta?
Invitată la radio Sud pe 27 aprilie, ea a denunțat și dorința de a pune în aplicare dorința de a pune în aplicare vaccinarea obligatorie: „Macron a spus-o în timpul dezbaterilor. Trebuie doar să așteptăm iarna aceasta pentru a vedea dacă va exista o nouă variantă. Cred că se va pune în aplicare o strategie cu privire la această dorință. Există o mare posibilitate. În orice caz, totul arată că Comisia Europeană continuă să cumpere doze”.
Vezi și: „Există voința de a nu ști”: colectivul „Où est mon cycle” la Parlamentul European
În cadrul proiectului de identitate digitală, ea denunță și planul deschis al Comisiei Europene de digitalizare a monedei: „După permisul de sănătate, după taxa pe carbon, există această notă care arată că va ajunge euro. Ei se gândesc la digitalizarea monedei care se va încadra în acest portofel digital. »
Autor(i): FranceSoir
https://www.francesoir.fr/politique-france/le-gouvernement-va-lancer-une-application-didentite-numerique
DISTRIBUIE ACEST ARTICOL: