Andrei Oișteanu: „ Înainte de a fi o problemă a evreilor, Holocaustul este o problemă a românilor.”
No issue detected

surena6 hours ago
.
În anii 80 la școală se spunea foarte clar că naziștii au ucis cu precădere evrei și țigani și îmi aduc aminte și de cartea „SS în acțiune” care a apărut când încă nu mă născusem. Nu prea ține „adevărul” autorului. Să mai adăugăm și interviurile lui Raoul Sorban privind salvarea evreilor de Holocaust publicate prin diverse reviste. În România comunistă au apărut carti, articole și mese rotunde legate de Holocaust așa că baletul lui A. O și comparațiile cu lumea occidentală nu corespund adevărului, poate autorul a scris o carte de ficțiune de genul „Sângele nevinovăților” (Julia Navarro) in care un evreu știa în 1947 ca în Holocaust muriseră 6 milioane de evrei.

Am mai spus că moartea unei singure persoane pe criterii rasiale este o tragedie care trebuie condamnată și pedepsită legal cu toată fermitatea, însă exagerarea numărului victimelor și perceperea de compensații către victime, compensații care într-o valoare mult redusă au ajuns la supraviețuitori ori rude ale victimei, și transformarea Holocaustului într-o afacere (a se vedea cartea Industria holocaustului) este tot o faptă de condamnat. Practic de suferința unor oameni nevinovați a profitat un stat a cărui politică a fost până în anii 90 la fel de condamnată ca apartheid-ul în Africa de Sud. A cere zeci și zeci de ani compensații doar pentru evrei în timp ce în lagărele de muncă germane ori cele de prizonieri sovietice au murit și alte etnii, populații doar pe considerentul că Holocaust este marca înregistrată Israel este de un cinism revoltător și multi care se grăbesc să pună eticheta negationist pierd esențialul. Victimele nazismului, fascismului și mai apoi comunismului au fost toate persoanele, indiferent de rasă, naționalitate, religie care nu corespundeau tiparelor acestor regimuri.

Atât de odios a fost regimul comunist încât unui român după ce i-a naționalizat afacerea la trimis la munca de jos, în schimb, în orașul meu, le-a permis să lucreze, împreună cu familia, în magazinul care constituise afacerea lui, nu oricum ci ca șef de magazin. Astfel, în micul oraș de munte se găseau doua alimentari, un magazin de confecții, unul de pantofi, vreo doua croitorii toate conduse de evrei, cred că și cei care avuseseră banci și au păstrat funcțiile, ca angajați desigur, în băncile de stat. Aveau și un cimitir evreiesc, astăzi al cadrelor militare, până la exodul în Israel. Îmi mai aduc aminte că vedeam afișe cu Teatrul evreiesc care mai venea, din când în când, pentru spectacole. De ce cripto antisemitism vorbește A. O în comunism?

În ultima vreme, niște băieți oportuniști, gen Boia, Patapievici & Co au văzut că este mult mai avantajos să exagerezi, să denatureazi, să trunchezi ori pur și simplu să falsifici istoria doar de dragul unor câștiguri imediate. În realitate acești oameni nu mai sunt interesați de drama, tragedia unor oameni cu nume, naționalitate, evrei sau neevrei ci de un cuvânt care este lipsit de conținut, Holocaust, ca și cum genocidul dement din acea perioadă ar putea acoperi suferința și catastrofa umană care a avut loc într-o perioadă în care nimeni nu se mai gândea că asemenea orori se pot întâmpla. Faptul că la această tragedie au contribuit în mod direct inclusiv evrei, despre implicarea evreilor în Holocaust nu se mai vorbește, face că tragedia să fie mult mai amară. Tocmai transformarea Holocaustului într-o industrie a compensațiilor și a victimizarii face ca orice încercare serioasă de a scoate miturile profiturilor și de aflare a adevărului, respectiv numărul victimelor, supraviețuitorii reali și nu profitorii, persoanelor care au făcut exces de zel, care au aplicat
discreționar ordinele, au abuzat de funcția lor ( la fel de vinovate precum initiatorii) să fie cunoscute. În Ungaria premierul Orban falsifica istoria privind implicarea lui Horthy în Holocaust și nu vad o acțiune fermă din partea Israelului ori a ONG-lor apărătoare a Holocaustului, în schimb în România nu ai voie să prezinți documentele care să permită analiza atitudinii Mareșalului față de evrei și stabilirea adevărului istoric. Nu cred că ne mai interesează adevărul și drama evreilor și nu numai a lor morți ci numai Holocaustul și axiome lui : 6 milioane de evrei uciși și tarile acuzate de Holocaust în care a fost inclusă și România. Nimeni nu se întreabă cum România putea să aibă a patra populație de evrei, cu mult peste Germania dacă era așa de xenofobe? Dar de comunitatea armeana de ce nu se vorbește? Ca și evreii și armenii nu aveau țară, erau prigoniți în Imperiul otoman iar în țările române, apoi în România au găsit a doua lor casă, comunitatea lor era a doua după Rusia.

În România nu au avut loc pogromuri asupra minorităților, singura mișcare cu un caracter antisemit, la care au contribuit și serviciile secrete rusești, mai puțin austriece, dar datorată comportamentului unor arendasi și comercianți evrei, a fost Răscoala din 1907 la care alături de țărani au participat și alte categorii sociale nemulțumite. Boiaistii (după pseudo istoricul Boia) aduc nereușite în discuție controversele, disputele politice ori articolele din presă privind solicitarea evreilor pentru acordarea cetățeniei române. În schimb nu se vorbește de creșterea extraordinară a populației evreiești și presiunea (lobby-ul) intern și mai ales extern, de segrationismul promovat de aceștia care era în opoziție cu idealul românilor care până în 1918 știau ce înseamnă pentru românii transilvăneni, cu fenomenele camatei, speculației mai ales cu terenuri, cu monezi, acapararea și monopolizat comerțului (împotriva cărora s-a ridicat mișcarea legionară), coruperea clasei politice și dezvoltarea unor instituții paralele cu statul român.

Articolul merită luat în seamă tocmai pentru a contracara metoda boialiana de a denatura adevărul prin îmbrăcarea minciunilor cu frânturi de adevăruri care să realizeze celebra axioma bolșevica (Boia și majoritatea evreilor o cunosc) conform căruia o minciuna spusă de o sută de ori ca adevăr devine un adevăr, o axioma care nu mai are nevoie de demonstrație. Adică avem 6 milioane de evrei morți în Holocaust, practic toți morții din lagărele de concentrare care nu mai sunt de muncă, ci pur și simplu de exterminare, nu mai avem lagărele prizonierilor sovietici (aici au uitat să contabilizeze numărul comuniștilor evrei, activiștilor de partid sovietici uciși cu bestialitate, unii vinovați doar că erau comuniști și evrei ) și un număr de state și națiuni vinovate printre care, la loc de cinste, în viziunea holocaustienilor, și România. Dar cum rămâne cu SUA și restul lumii care știa încă înainte să izbucnească războiul de crimele nazismului și nu au făcut NIMIC? Cum rămâne cu comunitatea evreiască din SUA care nu s-a alarmat, ci a continuat afacerile cu Germania lui Hitler, Italia lui Mussolini și Ungaria lui Horthy? Cum rămâne cu duplicitatea regimurilor democratice față de regimurile totalitare din Europa și Asia? Nu se știa la nivelul Națiunilor Unite de masacre le din Etiopia, de cele din China și eliminarea socialiștilor și comuniștilor din Germania? Au boicotat aceste țări Olimpiada de la Munchen? Nu salutau toți cu salutul nazist și considerau că e o exagerare a presei declarațiile răutăcioase ale naziștilor cu privire la negrii și evrei? Până la urmă evreii din SUA nu își asuma nicio responsabilitate că aveau mijloacele diplomatice, financiare să-și salveze rudele din Europa? E bine că trebuie să răspundă România alături de Germania și cred că ar trebui să fie pusă pe același nivel cu Germania, ba chiar în fruntea ei ca să poată dormi mai bine pseudo istoricii Holocaustului. Resursele de petrol și gaze din Marea Neagră ar putea fi concesionate în schimbul compensațiilor pentru o sută de ani că să susținem și noi militarism israelian și segrationismul sionismului. Victimele și adevărul nu-și mai au locul în această poveste unde contează doar Holocaustul și religia formată în jurul lui.

P.S Gestul Papei de a sărută în semn de compasiune, de asumare a tăcerii și lipsei de bărbăție a bisericii catolice, mâna unor supraviețuitori reali ai dramei evreilor a cunoscut o polemică și o critică inclusiv din partea holocaustienilor care văd Holocaustul și nu victimele,victimile și supraviețuitorii și doar rolul de a justifica efectele Holocaustului și nu un factor de meditație de a lupta și descuraja orice derapaje care să permită reapariția lui. Această diluare a sensului genocidului ne-a făcut nici să nu observam, să conștientizăm dramele unor populații și minorități masacrated în Africa, a creștinilor din Irak, Siria și Egipt ori războaiele de epurare etnică din fosta Iugoslavie. Pe noi ne interesează Holocaustul! Drama, genocidul victimelor, reacția lumii civilizate și democrate și educate și tolerante privește numai în trecut și se referă exclusiv la Holocaust și la evrei,dar nu evreii etiopieni umiliți, discriminați și împiedicați, după operațiunea Moise, să – și refacă familiile de statul israelian cu toate că genetic, religios aceștia sunt cei mai apropiați de adevărații iudei și israelieni din antichitate. Cu evreii etiopiani (nu turcici convertiți la iudaism) nu este un pseudo antisemitism statal d-le A. O? Obligarea evreicelor etiopience la injecții contraceptive în ISRAEL nu va aduce aminte de Germania lui Hitler d-lor adepți ai Holocaustului ca religie sub tagma crede și nu cerceta? Analizați domniile voastre situația evreilor africani și etiopieni, a evreilor creștini din Israelul de azi și pe urmă să veniți să ne vorbiți de antisemitism, pseudo semitism, rasism și Holocaust în țară care a adăpostit, a hrănit și educat a patra comunitate de evrei (conform A. O) din lume, până atunci mai ușor cu criticile la adresa României, a poporului român și a șefului statului din acea perioada, perioadă în care comunitățile evreiești din SUA au făcut mult prea puțin,deși puteau să facă mult mai mult.

Prin simplu fapt că în Germania, Ungaria, Italia, Franța, România etc. au existat cetățeni germani, italieni, francezi, români etc. dispuși la sacrificiu ca să salveze de demența regimurilor evrei nevinovați ar trebui ridicată anatema pusă pe seama acestor popoare. Nu germanii (chiar dacă l-au votat, aplaudat și iubit pe Hitler) sunt vinovăți, ci regimul în sine. La noi nu a fost un regim ci o conjunctura politica, militara și ideologică care, pe fondul ruperii României Mari și a atitudinii neloiale a unor evrei a generat o reacție pe care cu greu ar fi putut fi stăpâniți azi, darămite atunci. Oricum nu se pune problema unui Holocaust, genocid al evreilor în România