Marian A
111 aprobate

marian123@gmail.com
82.76.89.16
Articolul ar fi bun daca nu ar baga la inaintare o axioma rupta de realitate si care transforma dizertatia intr-un sofism usor de atacat.
Mai precis, statueaza, in mod peremptoriu, inaltele virtuti moral-stiintifice ale membrilor actualei Academii Romane. Evident in antiteza cu vechea Academie Romana care (n’asa?) era impregnata pina la piele de politic.
Asta de acum nu mai e impregnata de nimic. Cu mici exceptii s-au aciudat acolo numai nulitati patentate lipsite de orice opera criteriul aderentei depline la „noua democratie” fiind esential.
Culmea ca numitul Isarescu (cunoscut ca un cal breaz, si academician evident) este clasat ca un personaj de o inalta probitate si tinuta morala. A uitat sa-i enumere pe Balaceanu-Stolnici, Daianu si…etc. toti umplind bibliotecile lumii de opere nemuritoare.
Se pare ca orice subiect este bun daca se poate transforma intr-o oportunitate de a mai da o copita fostului regim si de a ridica osanale mafiei academice actuale.

Este pacat pt. ca anuleaza credibilitatea demersului la care eu, in principiu, ader.

Pai ar fi acceptat Academia Romana dinainte de ’89 mizeria asta cu rrromii?

Lasind la o parte politica as avea si eu doua intrebari:

1. Pina la urma cu citi de „r” se scrie rrom si cind s-a schimbat schimbarea?
2. Daca se accepra cuvintul „rrom”, cum se poate crea din el o paradigma noua care sa inlocuiasca vechea si bogata paradigma generata de substantivul „tigan” ? Aici e nevoie de un specialist.