.

.Comentariu preluat de pe blog

ortodoxia fiind leacul, ei nu-i trebuie leac.
de leacul ortodoxiei insa, au trebuinta oamenii sarmani, apasati de jugul greu al pacatelor.
de leacul pacii ortodoxiei au trebuinta popoarele incrincenate in razboaie si conflicte sangeroase.
in acest sens ortodoxia a salvat, salveaza si va salva suflete si popoare pina la sfarsitul veacurilor.
in acest sens ortodoxia salveaza popoare daca intelegem cu adevarat ca mantuirea sufletelor nu se face prin izolare, solitari…ci in contact si iubire fata de lume, inclusiv contactul profund, spiritualizat, prin simfonia bizantina : statul crestin lupta prin institutia imperiala si bisericeasca, pentru binele comun al poporului. lupta in comun pentru salvarea sufletului, pentru imparatia Cerurilor, pretuind mai mult pe aceasta din urma decat pe cea lumeasca, exemplu de intelepciune, cumpatare, dragoste, mila, blandete, infranare de la poftele viciile si pacatele pe care statul laic de azi, le ridica la rang de norme de viata, politica de stat….pentru ca, unde, in ce religie, la care din popoare, civilizatii, intalnim o astfel de invatatura…..?
toata istoria bizantului reprezinta un exemplu de intelepciune si daruire pentru Dumnezeu, de la sf. Imparat Constantin cel Mare si sf. Elena mama sa, la imparati bizantini, care avand toata bogatia lumii la picioare, toata cinstea omeneasca, le-au socotit ca nimic pe linga bogatia si imparatia Cereasca : de la Sf. Imparateasa Pulheria si Sf. imparat Marcian traind ca fratii, la manastirea Studion care a adapostit de-a lungul istoriei bizantine nu mai putin de trei imparati bizantini care au socotit de nimic bogatia, aurul, cinstea lumeasca(DESERTACIUNEA IN CARE NE-A ARUNCAT STATUL LAIC, ATEU, APOSTAT, IUDEOMASON OCCIDENTAL) si s-au facut calugari, pina la imparatul Ioan al 6-lea Cantacuzino calugarit cu numele de Ioasaf in sf Munte Athos la manastirea Vatoped, si in sfarsit pina la influenta bizantului dupa bizant, mostenire lasata popoarelor ortodoxe, de la cnezii sarbi, fratii Neemania, sf. Simeon si Sava calugariti la manastirea Vatoped din sf Munte Athos, ctitori ai manastiri Hilandar, la cneazul rus Vasile al 3-lea calugarit sub numele de Varlaam, sau la voievozi ai Tarilor Române : Vlad al 4-lea Calugarul, sau Alexandru Lapusneanul….exemple in care vedem puterea crestinismului de schimbare si salvare a sufletului, a poporului, a statului….in care din religii popoare….mai intalnim o astfel de alegere….?cand in toata istoria pagana si chiar a occidentului „civilizat”, vedem cum mai marii zilei se lupta in a castiga lucruri desarte, trecatoare, inmultind pacatul, viciul, razboiul si varsarea de sange…
da…. este adevarat….biserica fiind de partea poporului dintodeauna, acum ce va face cand statul pe care l-a avut partener in simfonia bizantina, a tradat poporul crestin, il lasa prada lupilor ?
ce va face Biserica, cand acum are de-a face cu un stat anticrestin, laic, un stat copiat la indigo dupa cel de acum 2000 de ani in care Biserica a suferit trei sute de ani de mucenicie?ce va face cu un stat anticrestin care lupta impotriva salvarii poporului, impotriva salvarii sufletului din iad, impunand norme de viata anticrestine : pacate, vicii, imoralitate, lacomie….?
ce va face Biserica acum, in haosul multiculturalismului babilonic occidental, pentru a nu dezbina poporul, pentru a pastra traditia, cultura si valorile crestine, si a feri poporul de coltii lupilor imbracati in blana de oaie….?
CE VOM FACE NOI, POPORUL, TURMA, NE VOM LASA INSELATI DE LUP, SI VOM NESOCOTI INVATATURA SFANTA A MAICII NEAMULUI NOSTRU ? NU! CU SIGURANTA NU VOM FACE ASTA NU NE VOM LASA INSELATI, ADORMITI, ZAPACITI, DE….”VALORILE” OCCIDENTULUI, SI VOM PASTRA BISERICA, ORTODOXIA, ASA CUM NE-A LASAT-O MOSTENIRE INAINTASII NOSTRI !!!
BUNUL DUMNEZEU SA NE AJUTE !

less