Unde nu avem si noi un politician român cu asemenea gândire în speța dată și care sa nu fie în genunchi fata de UE!

Orban al Ungariei dixit:

Ne spun că primim bani de la Uniunea Europeană. Primim pe dracu’!”, a declarat premierul ungar Viktor Orban la postul de radio Kossuth, a cărei transcriere a fost văzută de Breitbart.

Nu primim bani de la Uniunea Europeană: recuperăm o parte din banii scoși din Ungaria de către occidentali”, a continuat liderul de la Budapesta.

Îmi doresc cu adevărat ca ungurii să nu privească fondurile UE ca pe ceva ce primim de la popoare care sunt mai bogate și mai puternice decât noi, ci să vadă poporul ungar ca pe unul care s-a alăturat altor țări mai norocoase, după ce am trecut prin patruzeci de ani de comunism”, a mai spus Orban.

Le permitem să își aducă bunurile aici fără a le impune taxe vamale protecționiste. Le permitem să investească aici și să ne oblige să intrăm în competiție cu ei, în ciuda faptului că noi am intrat în cursă cu un tur în urma lor. Am semnat toate aceste acorduri și în schimb așteptăm de la ei să ne dea înapoi o parte onestă din profiturile afacerilor lor – deoarece este a noastră și noi am muncit pentru ea.”

Am acceptat să intrăm în cursă în condiții inegale, iar în schimb avem dreptul la un fel de compensații financiare care să egalizeze condițiile”, a precizat Viktor Orban.

Așa ar trebui văzute lucrurile.”

Orban a mai adăugat că „un fost comisar european responsabil cu afacerile economice a calculat că aproximativ 70-80% din banii primiți de la UE sunt de fapt utilizați pentru a cumpăra produse fabricate de întreprinderile occidentale și pentru investiții implementate de companiile vestice”, concluzionând că liderii UE nu acționează din milă și bunătate, atunci când acceptă transferul de sume importante de bani către țările foste comuniste.

Și ei profită de pe urma aceasta. Deci este deopotrivă umilitor și neadevărat să prezinți fondurile UE ca pe o condescendență a Uniunii de a da niște bani pentru central-europenii mai săraci”, a punctat Orban.

Mi-aș dori ca noi, ungurii, să avem mai mult respect de sine.”

Ei, ce ziceți? Pot ai noștri pronunța așa ceva? Că cine doar a încercat să pronunțe e la Rahova! Vorba zicalei: „Cine gură mare are cinci ani va săpa la sare!”

“Nu poti învata nimic pe nimeni; poti doar sa ajuti pe cineva sa descopere.” Galileo Galilei