caroline gunderode
180 aprobate
gmail.comx
caroline.gunderode@gmail.com
109.133.42.42
Triada hegemonică ONU-WEF-NATO: „Dezvoltarea durabilă” a ONU (SDG 2030) = Războaie fără sfârșit, sărăcie și foamete la nivel mondial
„ONU așa cum există astăzi este inutilă, inoperantă, disfuncțională și un instrument al imperiului”
De prof. Michel Chossudovsky
Cercetare globală, 02 octombrie 2023
Tema: Economia globală , Dezinformarea mass-media , Sărăcia și inegalitatea socială , Națiunile Unite , Agenda de război NATO a SUA

[imprimare]

„Aceia dintre noi care înțeleg răutatea imperiului și pericolul din ce în ce mai mare pe care îl reprezintă, trebuie să fie clar că apărarea efectivă a vieții de pe planeta Pământ, inclusiv a speciei umane însăși, cere inexorabil existența unei instituții independente. și forum mondial democratic pentru o apărare reală și eficientă a drepturilor Mamei Pământ și ale umanității.

De aceea insistăm, repetăm ​​și spunem de nenumărate ori că Organizația Națiunilor Unite, așa cum există astăzi, este inutilă, inoperantă, disfuncțională și un instrument al imperiului. De aceea nu se mai bucură de nicio încredere sau credibilitate.

Miguel d’Escoto Brockmann. Managua, 28 februarie 2011

Acest articol este dedicat memoriei mentorului și prietenului meu de o viață, Padre Miguel D’Escoto Brockmann .

În 2019, Universitatea Națională din Nicaragua (UNAN) a înființat Centro de Desarrollo Miguel d’Escoto Brockman (CEDMEB).

Moștenirea lui Padre Miguel d’Escoto va trăi pentru totdeauna.

Introducere

Sistemul ONU a devenit de-a lungul anilor un instrument al hegemoniei SUA. În cuvintele lui Miguel d’Escoto Brockmann:

„ Trebuie să-l smulgem de la cei care l-au uzurpat, astfel încât noi , cei cu adevărat preocupați de viitorul Pământului, să putem injecta nouă viață, relevanță și eficacitate în organizația noastră mondială.”

Numit de Washington, secretarul general al ONU Antonio Guterres ne-a uzurpat mai mult decât încrederea. El este simbolul ambiguității și DoubleSpeak, în special în legătură cu criza socială și economică dramatică care afectează Sudul Global.

„Sărăcia crește și foamea crește… concluzia este clară, lumea eșuează țările în curs de dezvoltare.” a declarat generalul UNSG Antonio Guterres în prezentarea sa de deschidere la locul conferinței G77 din septembrie 2023 din Havana .

Sărăcia globală a devenit parte a unei „ narațiuni” politice convenabile. Ce a făcut Guterres pentru a inversa valul sărăciei globale? Nimic!

„Guterres a primit postul la ONU doar pentru că este credul și coruptibil. El bate tobele narațiunii elitei conducătoare – fie că este vorba despre covid, climat sau criza energetică; sau orice altceva ar putea lovi tabloul de criză. Combustibilii fosili care provoacă schimbările climatice sunt o minciună dovedită științific. Nici un trilion de dolari nu o poate anula.” (Peter Koenig)

Guterres nu este doar un instrument al Casei Albe, proiectul său de dezvoltare durabilă 2030 al ONU este realizat în coordonare cu Klaus Schwab și Forumul Economic Mondial (WEF), care reprezintă interesele instituției financiare globale. Inutil să spun, Big Money cheamă.

Parteneriatul UN-WEF

Un parteneriat strategic a fost semnat în 2019 la o întâlnire desfășurată la sediul ONU între secretarul general al ONU António Guterres și președintele executiv al WEF Klaus Schwab „ pentru a accelera implementarea Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă”.

Semnarea Parteneriatului WEF-ONU

Proiectul ONU pentru Dezvoltare Durabilă 2030 este „Marea Resetare” a WEF cu un alt nume.

Acest parteneriat este o încălcare flagrantă a Cartei ONU. SG UN este în conflict de interese. El a oferit undă verde implementării Agendei WEF în numele unor interese financiare puternice și politicieni corupți, care constă în esență în sărăcirea întregii planete.

Ceea ce ar fi trebuit să fie dezbătut de G77 la Havana în septembrie 2023 este natura acestui parteneriat insidios WEF-ONU. Este o agendă neoliberală de gradul al n-lea în numele „Big Money”, în detrimentul evident al Sudului Global. Face parte integrantă din „Marea resetare” a WEF :

„Parteneriatul ONU-Forum se va concentra pe alinierea sistemelor financiare și pe accelerarea fluxurilor financiare către Agenda 2030 și Obiectivele de Dezvoltare Durabilă.

Colaborarea va încerca să construiască o înțelegere comună a investițiilor durabile, în special în statele insulare mici în curs de dezvoltare, țările cel mai puțin dezvoltate și țările în curs de dezvoltare fără ieșire la mare și să identifice și să promoveze soluții pentru creșterea investițiilor în ODD” (sublinierea adăugată )

Pentru a consulta textul parteneriatului UN-WEF faceți clic aici
„Alinierea sistemelor financiare”

În timp ce Guterres se referă retoric la „sistemele și structurile globale” eșuate, el este vizibil implicat în „ alinierea sistemelor financiare” în detrimentul țărilor în curs de dezvoltare puternic îndatorate, care sunt victimele dolarizării SUA.

În timp ce programul de ajustare structurală (SAP) FMI-Banca Mondială, lansat la începutul anilor 1980, prevalează, tabla de șah neoliberală a devenit din ce în ce mai complexă.

„ Alinierea sistemelor financiare” depășește cu mult impunerea „medicinei economice FMI” , care din punct de vedere istoric a declanșat sărăcia în masă în sudul global.

În timp ce datoria externă exprimată în dolari rămâne instrumentul de subordonare economică, „ Alinierea sistemelor financiare” are intenția de a deschide ușa privatizării la scară largă, care afectează sectoare și regiuni întregi ale țărilor în curs de dezvoltare.

Fondurile mari de investiții de portofoliu, inclusiv BlackRock, State Street și Vanguard (cuplate cu cartelurile bancare de pe Wall Street) sunt forța motrice. „Deținerile lor sunt colosale. BlackRock gestionează investiții de aproape 10 trilioane de dolari . Vanguard are 8 trilioane de dolari , iar State Street are 4 trilioane de dolari ” ( NYT )
„BlackRock deține lumea”

Companiile din portofoliu au investiții strategice în toate regiunile majore ale lumii.

BlackRock operează la nivel mondial cu 70 de birouri în 38 de țări.

„Acești oligarhi sunt însoțiți de niște instituții financiare super-gigant, cum ar fi BlackRock, Vanguard, State Street, Fidelity și altele, care controlează un echivalent de 25 de trilioane de dolari în active, oferindu-le o putere de levier de peste 100 de trilioane de dolari. comparativ cu PIB-ul mondial de aproximativ 90 de trilioane de dolari. Cu alte cuvinte, ei pot manipula, controla și face presiune pe fiecare guvern de pe Mama Pământ să-și îndeplinească dorințele. (Peter Koenig)
Videoclip: BlackRock, compania care deține lumea

Mai jos sunt trei inițiative majore BlackRock.

În cazul Ucrainei, nivelurile de îndatorare sunt peste tot. Acordul cu BlackRock echivalează cu privatizarea unei țări întregi.
BlackRock în pădurea tropicală amazoniană din Brazilia

Sumele investite în Amazon sunt colosale sub auspiciile celor trei giganți ai investițiilor de portofoliu: „ Cei 20 de investitori instituționali au investit un total de 54,1 miliarde de dolari în nouă conglomerate miniere … „Din această sumă, 14,8 miliarde de dolari au venit de la doar trei firme americane – BlackRock, Capital. Group [o companie de servicii financiare din SUA] și V anguard — doar BlackRock a turnat 6,2 miliarde de dolari în companiile miniere.” (Mongabay)
BlackRock în Kenya

„Vehiculul de finanțare public-privat al BlackRock Alternatives, Climate Finance Partnership (CFP), a achiziționat un pachet de 31,25% din Lake Turkana Wind Power (LTWP), cel mai mare parc eolian din Africa. Miza a fost achiziționată de la Vestas, Finnfund și Fondul de investiții pentru țările în curs de dezvoltare pentru o sumă nedezvăluită ” ( Kenya Wallstreet Journal)

Ucraina este cumpărată de BlackRock și JPMorgan

În evoluțiile recente, BlackRock împreună cu JPMorgan „au venit în salvarea Ucrainei”, a cărei datorie externă exprimată în dolari nu este descrisă. (Vezi Michel Chossudovsky, Cercetare globală, august 2023)

Obiectivul declarat este „de a atrage miliarde de dolari în investiții private pentru a sprijini proiectele de reconstrucție într-o țară devastată de război”. ( FT , 19 iunie 2023)

Privatizarea Ucrainei a fost lansată în noiembrie 2022 în colaborare cu compania de consultanță McKinsey a BlackRock, o firmă de relații publice care a fost în mare parte responsabilă pentru cooptarea politicienilor și oficialilor corupți din întreaga lume, ca să nu mai vorbim de oameni de știință și intelectuali în numele unor interese financiare puternice.

La sfârșitul lui decembrie 2022, președintele Zelensky și CEO-ul BlackRock, Larry Fink, au convenit asupra unei strategii de investiții.

.
Triada hegemonică:
UN-WEF-NATO
„Cooperare” ONU-NATO

În paralel cu Parteneriatul UN-WEF , Organizația Națiunilor Unite sub secretarul general Guterres a dezvoltat o relație strategică cu NATO.

Deși este descrisă ca un dialog, NATO este din ce în ce mai integrată în sistemul ONU , susținând „sprijinirea păcii și managementul crizelor”. Realitățile sunt altele: ONU aprobă agenda hegemonică SUA-NATO a Războiului Global:

„Complexitatea provocărilor de securitate actuale a necesitat un dialog mai larg între NATO și ONU. Acest lucru a condus la consolidarea cooperării și a acordurilor de legătură între personalul celor două organizații , precum și agențiile specializate ale ONU. ( NATO, iulie 2023
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-a întâlnit cu secretarul general al ONU, António Guterres

Stoltenberg și Guterres

„Plothul de relații publice” al secretarului general al ONU
Oferirea unui „față umană” capitalismului global

SG UN Antonio Guterres a lansat un truc stereotip de relații publice care are ca scop prezentarea Agendei ONU-WEF-NATO ca mijloc de rezolvare a crizei climatice, eliminarea sărăciei și instaurarea „Păcii Mondiale”. e o minciuna.

În 2021, în pregătirea celei de-a 76-a Adunări Generale a ONU, SGNU a numit „avocați” pentru a susține Obiectivele de Dezvoltare Durabilă
În septembrie 2021, Secretarul General al ONU a numit patru noi susținători ai ODD-urilor ca parte a unei strategii reprobabile de relații publice:

Premiul Nobel pentru Pace 2014, Kailash Satyarthi ;
președintele Microsoft, Brad Smith ;
superstarurile k-pop BLACKPINK
Activista STEM din Chile – știință, tehnologie, Valentina Muñoz. (Chica Rosadita)

Așa este manipulată opinia publică și mediatizarea la Adunarea Generală a ONU.

Cenzura aplicata. Analiștii independenți nu sunt invitați.

Am mare respect și admirație pentru cântăreții de k-pop, dar pentru că UNSG Antonio Guterres i-a invitat să prezinte un scenariu pregătit cu atenție (în numele său) celei de-a 76-a Adunări Generale a ONU a fost nepotrivit și nepotrivit.

Tot în 2021, Valentina Munoz (La Chica Rosadita ) în vârstă de 19 ani a fost invitată de Guterres să aprobe Agenda ONU 2030 într-un discurs adresat Adunării Generale a ONU:

Activista de stânga chiliană Valentina Muñoz sfătuiește Organizația Națiunilor Unite cu privire la Agenda 2030: „Aceasta nu mai este o negociere. De aceea se numește agendă și nu listă de dorințe.” pic.twitter.com/8N4VFoFagj

– Ian Miles Cheong (@stillgray) 24 septembrie 2023

Sursa originală a acestui articol este Global Research
Drepturi de autor © Prof. Michel Chossudovsky , Global Research, 2023
The Hegemonic UN-WEF-NATO Triad: U.N. “Sustainable Development” (SDG 2030) = Endless Wars, Poverty and Famine Worldwide
https://www.globalresearch.ca/the-un-wef-nato-triad-u-n-sustainable-development-sdg-endorses-endless-wars-poverty-and-famine-