CD
1.347 aprobate
denitsoc@gmail.com
149.102.242.167

Un basm

https://evz.ro/un-basm-scris-dupa-masura-romaniei.html

Daca in 1919, ca sa ne rezolvam situatia, a trebuit sa ocupam Budapesta si sa impodobim parlamentul ungar cu steagul Olteniei, o pereche de opici cu miros profuz si inconfundabil, in 2024, cu 125 de ani mai tarziu, trebuie sa facem o noua incursiune, mai adanca, pana in Beciul Vienei. Cum de ce?

Pai suntem de cultura europeana si apreciem sanctuarele muzeistice.
Da, muzeele Austriei, acolo trebuie sa rascolim adevarul istoric pana in rarunchi si sa extragem comorile noastre confiscate de imperialistii austro-ungari si sa le aducem ACASA. Sa ne readucem acasa si din banci, cat mai putem recupera, si din furturile ce le-au practicat asupra tarii de 400 de ani. Austriecii sunt niste criminali care ne-u ucis fratele nostru mai mare ca in vremuri de rastriste reusea sa ne apere, da, caci Codru’i frate cu Romanu’ si asta ne obliga odata in plus.
Daca vom sti v’om gasi aliati in aceasta actiune fara risc militar, ungurii nu ne vor sta in cale, ci vor saluta actiunea caci au un motiv sa emigreze mai departe pe Planeta.

Austria se declara neutra si nu’i in NATO si nici nu conteaza pe lista de obligatii prietenesti a nici unei tari, deci doar noi contra Vienei. Cat despre opinci care sa incununeze capitularea musuroiului de scarnavie khazara, om gasi noi niste olteni darnici sa-si urce gumarii pe steagurile austriece, scuze in Oltenia nimeni nu mai poarta opinci ci celebrii „gumari”.

Daca nu ne gandim sa recuperam ce ne apartine si tot cersim Schengen atunci nimeni nu o sa invete ca romanii mai stiu sa-sai apere avutul. Cea mai buna defensiva este ofensiva – la Viena.
Nici nu va ganditi cati suporteri v’om avea si cat ajutor si suport material spiritual si chiar militar ne va fi oferit. Abia atunci v’om putea aprecia cati ne apreciaza si sunt alaturi de noi. Cand dovedesti demnitate si lupti pentru o cauza dreapta doar adevaratii prieteni vor fi langa tine.
Este un test pentru noi si pentru vecinii nostri, merita incercat – o pereche de gumari nu’i mare lucru.

CD

.

NR – Excelentă idee unei incursiuni oltenești la Beci, de unde avem atâtea de recuperat, inclusiv anii de neputință ai Ostereichului de a administra Oltenia. Adică să le administrăm o lecție de demnitate acestui popor de chelneri lipsiți de cultură națională!