„Lângă Căpitan”, Memoriile legionarului Stelian Stănicel (6)
No issue detected

Gheorghe Iancu21 hours ago
c**************************@gmail.com***.***.***.76
„•Asa aratau romanii pe vremea monarhiei. Nu uitati ca in vremea monarhiei, taranii romani reprezentau 90% din populatie si nu aveau drept de vot.

🔘 De asemenea analfabetismul era la putere printre tarani, deoarece scoala si facultatile se plateau si taranii nu isi permiteau sa isi dea copii la scoli.
💥Amintiti-va de Eminescu ca tatal sau nu a avut bani sa il mai tina sa isi dea bacalaureatul si l-a luat,#Aron_Pumnul,sub aripa lui, apoi studiile le-a facut la milogeala casei regale care ba ii dadea bani, ba nu ii dadea, cu conditia sa fie un fidel scriitor pro-monarhist.

✅ In clipa in care acesta a inceput sa ii demaste pe cei din Casa Regala, pe masoni si pe “strainii care subjugau tara”, a fost declarat nebun si lichidat in spital.
▪️⚠️▪️Taranii romani nu aveau niciun drept in vremea monarhiei, doar sasii si ungurii erau mai favorizati, fiind lasati sa isi construiasca biserici si case din piatra sau caramida, romanii aveau voie sa isi faca case din chirpici si sa fie imbracati in straie din tesaturi de calitate inferioara, iar incaltamintea lipsea cu desavarsire vara, poate iarna niste opinci.

💣✅Ceausescu a scos tara din Evul Mediu la nivelul de astazi, a racordat satele la curent electric, a facut infrastructura, drumuri, industrie, scoli, spitale, universitati, statiuni turistice si a predat tara la cheie fara datorii, asta in doar 25 de ani.

▪️ Va dati seama daca am fi avut inca un Ceausescu la carma tarii in ultimii 29 de ani〰️ unde am fi ajuns astazi? Poate la nivelul Abu Dhabi sau Dubai.
🔹️Au trecut 29 de ani de la „revolutie”. Ceausescu a condus Romania timp de 24.
〰️⚠️〰️Dar putini stiu cum era Romania, inainte de Ceausescu! Acest conducator a fost pentru tara asta ceea ce au fost Kemal Ataturk pentru Turcia si Abdul Nasser pentru Egipt : TATAL NATIUNII!

✅Ceausescu a scos Romania din Evul Mediu, de la lumina lumanarii, la lumina electrica, de la carul cu boi, la intreprinderi producatoare de automobile, camioane, tractoare, locomotive si avioane…

💥⚠️💥Nu stiu daca, pastrand proportiile, exista performante asemanatoare in istorie – poate Ramses cel Mare. Ceausescu a dictat sa se ridice scoli, spitale, diguri, baraje, hidrocentrale, cai ferate, aeroporturi, baze militare subterane, lucrari hidrotehnice portuare, flote de avioane si vapoare, irigatii pe mii de hectare, poduri impresionante, ba chiar si ..autostrazi. In 24 de ani amarati, rastimp in care a platit datoriile si a dublat populatia urbana (v-a adus la oras, ma!…)…

💡De fapt este incredibil. Daca stiti despre ce vorbesc, veti vedea ca performantele lui Ceausescu frizeaza imposibilul.

● Si, peste asta, a pastrat DEMNITATEA acestui popor !
Petre Ţuţea: ➡️Când voi muri eu, după mine rămâne un singur mare naţionalist în care să credeţi, Ceauşescu. Nu ştiu eu cât de comunist e el, dar ţine cu naţia asta, să ştiţi de la mine. Ăsta e român adevărat. Ţine cu noi⬅️
Destinul a făcut să moară Ceauşescu înaintea lui, şi el după…”Aţi văzut domnule, era mai mare naţionalist ca mine, că l-au omorât înaintea mea.”
#InAdevarEstePuterea #”