JMt
71 aprobate

Architecttudor@aol.com
108.50.199.219

 

Sint de acord cu o foarte marte parte a articolului Ralucai si ma doare sufletul de Tara Romaneasaca, dar mi se pare iar cimva steroptipic,” cliche” pentru filozofia ofuscata de pe tarlalele mirotice, de a bate, din nou si din nou, calul mort romanesc, care saracul l-e ia pe toate in circa, mereu si mereu in timp ce audienta de intelectuali de de cartier sta pe iarba in sant si bate condescendent din palme.
Este interesant ca tocmai eu care nu am crutat niciodata calul obosit al gintei nostre carpatine, vreau sa citez din articolul Ralucai ceva care ar trebuii sa ne ingrijoreze, chiar mai mult decit destinul romanimii, citez:

– incompetența clasei politice care conduce țara,
– lipsa unor programe și strategii naționale de dezvoltare economică pe termen mediu și lung;
– nepotismul infiltrat în toate structurile care crează imobilism și rezistență la transformare;
– supraîncărcarea schemelor și posturilor salariale la stat care duc la cheltuieli uriașe;
– birocrația, mita, recompensarea politică cu posturi de răspundere după alegeri;
– distrugerea sentimentului patriotic, religios, dezunirea, trădarea, lașitatea, fac ca noi singuri să ,,închinăm” țara celui care plătește mai mult.

În scurt timp nu mai avem, chiar dacă am dori, cu cine să mai îndreptăm lucrurile.

As vrea sa subliniez caci astea sint semnele unei civilizatii crestine, (nu numai romanesti) „in deriva” care se manifesteaza la majoritatea tarilor, asa numite „occidentale” si care se pare, in lipsa „unitatii spirituale” si morale, de care se leapada inconstient, isi pregatesc astfel, probabaul in viitor greu de descifrat.
Romania este probail la starea cea mai de jos a ierarhiilor, economice si culturale, ale acestor tari si de acea sufera consecintele cel mai dramatice…dar cred ca a venit timpul sa ne uitam si dincolo de Romania, la trenul in care s-a atasat involuntar, care sa indreapta probabil prin ceata catre podul prabusit al unui abis greu de definit.
Cultura vestului e in criza, iar Romania cred ca in mod nevinovat, danseaza involuntar, ultimul vals pe corabia ratacita.