BANCA RAIFFEISEN, ÎN POLITICI „PÂNĂ-N GÂT” ÎN ROMÂNIA
DUPĂ CE A COBORÂT ÎN PIAȚĂ LA PROTESTELE „HAȘTAG REZIST”, BANCA RAIFFEISEN URCĂ ACUM LA PATRIARHIE ȘI GUVERN, ȘI CERE VACCINAREA POPULAȚIEI, RESPECTIV INTRODUCEREA UNIVERSALĂ A CERTIFICATULUI DE VACCINARE

Steven Van Groningen (încercuit) cu soția, la proteste „haștag rezist”. „Pentru copiii” lor.
23/10/2021| Traian Horia✎
O asociație- „mediu de afaceri” intitulată pretențios Romanian Business Leaders, RBL cere Patriarhiei printr-un Comunicat recent să se implice în promovarea vaccinării. Se ridică, desigur, o întrebare de bun-simț: de ce nu a emis Comunicate asociația RBL și atunci când multinaționale din România erau acuzate de conducătorii țării (din anul 2017) că își trimit angajații- trotinetiști la protestele politizate ale „haștag rezist” din București și din provincie?

Publicația R3Media a preluat de curând un Comunicat al „mediului de afaceri din România” (în fapt, un grup de „gulere albe” care arată a club de politruci strânși într-o structură botezată cu nume saxon) care îi cere Patriarhului Daniel să dea un mesaj „clar” populației (sic!, n.n.) pentru vaccinarea împotriva Covid-19, respectiv cere Guvernului să introducă obligativitatea certificatului verde în toate activitățile, exceptând magazinele alimentare și farmaciile. Oficial, nu este cunoscut filonul „problemelor” acestor companii cu Biserica dar este clar că înainte de a face „apeluri” prin Divizia Presă (gen G4 meedia), oameni de la vârful companiilor respective ar fi trebuit să afle cu cine comunică, iar unii dintre ei, probabil, ar fi putut încerca să afle mai întâi măcar cum arată o biserică. Dacă ar face acest lucru, unii lideri RBL ar putea afla de la vreun popă bărbos că instituția Bisericii a fost și este una totalitară: altfel spus, Credința și atașamentul față de Dumnezeu nu sunt negociabile cum se întâmplă cu contractele de vânzare-cumpărare semnate de vreun club globalist. Pe cale de consecință, Biserica nu este o „democrație”- cum crede marea masă a roboțeilor globaliști- și nu are nimic în comun cu democrația bolnăvicioasă de azi care (cel puțin la nivelul Uniunii Europene) a confiscat puterea de la națiuni și o transferă treptat unor „medii de afaceri” transnaționale: iar unele din aceste medii recrutează guverne și parlamentari și, generic vorbind, lucrează ca să instaureze o societate mediocră, divizivă și autoritară, situată la extrema stângă politică și numită „neomarxism”.

Romanian Business Leaders înseamnă activism de Raffeisen Bank
Dacă toate aceste lucruri vor fi acceptate, atunci va fi simplu pentru grupul „exclusivist” de la RBL să priceapă că nu este treaba Patriarhului Daniel și a Bisericii să se implice în promovarea vaccinării „cu orice preț” a românilor: Daniel și Biserica se ocupă cu ce este în ceruri, așa cum unele entități RBL, ca vehicule ale Noului Marxism se ocupă cu ce este pe pământ: cât a mai rămas din el. În Cer nu sunt vaccinuri, dar pe pământ- dincolo de riscurile de efecte secundare ale vaccinurilor COVID-19 evocate public de adversarii lor, există „vaccinul ideologic”, cel care produce mutații importante pentru individ și pentru societate: educația sexuală se mută spre grădinițe, femeile devin „persoane care menstrueză”, mamele devin „părinte numărul 1”, bărbații devin persoane care „pot naște”, Tradiția și Religia devin balasturi ale conștiinței, iar coaliții de multinaționale ca Romanian Business Leaders își asumă agresiv un comportament de actor politic, cu toate că menirea lor este oarecum diferită: o firmă face profit și joburi, nu împlinește globalist „agende” în plan politic. Puseurile de mici maharajahi ale celor care semnează Comunicatele RBL, personaje care de la înălțimea unor funcții trecătoare (șefi și subșefi în multinaționale care vând haleală, bani sau servicii) își permit să se implice în chestiuni publice cu rezolvare eminamente politică, devin îngrijorătoare pentru sănătatea societății civile autentice. Cu atât mai mult cu cât, în lista de „firme-lider” a RBL, regăsim Raiffeisen Bank România, care are deja prestigiu de „bancă haștag rezist” și care a fost blagoslovită în fev. 2020 de guvernul- fantomă Ludovic Orban, cu o Ordonanţă de Urgenţă ce scutea banca de obligaţia unei plăți de peste un miliard de lei, izvorâtă dintr-o decizie a ÎCCJ: aceasta, deși Statul român al duetului Orban- Klaus Iohannis avea urgențe de plată cu copiii și pensionarii săi.

Patriarhul Daniel
Implicările arogante ale unor afaceri multinaționale precum cea a RBL nu reprezintă neapărat un fapt stingher în România: ele se integrează unui fenomen mai amplu (acceptat de guvernele umile, tentate de „neoliberalism” precum Dacian Cioloș, Mihai Tudose, Ludovic Orban sau Florin Cîțu) și descriu eventual un tupeu post-colonialist slab disimulat de „eleganța” rigorilor corporatiste. Este de notorietate cazul directorului Raiffeissen România, Steven van Groningen, devenit vedetă după ce a coborât în Piață, la o manifestație „haștag rezist” care în 2017 combătea emiterea unor legi eminamente politice din domeniul Justiției. Ce căuta, așadar, Steven Van Groningen la un protest unde era contestată o Ordonanță de Guvern pe care nu o citise nimeni? Bancherul de origine olandeză a explicat ulterior că a participat la proteste „pentru copiii lui” (sic!,n.n.), iar explicația confuză nu a fost comentată în niciun fel de fătucile copy-paste ale Diviziei Presă, deși era incert că OUG13 ar fi putut să scadă vreodată banii de buzunar ai copiilor lui Van Groningen.

Steven Van Groningen (sursa imagine blogul personal)
S-a văzut mai târziu că olandezul Steven Van Groningen a fost parte a unei distinse societăți neomarxiste pe baricada „haștag rezist” din București, după ce Grupul de Investigații Politice (GIP) a publicat acte despre finanțarea protestelor printr-o fundație Google, guvernul Elveției, respectiv prin guvernul Olandei condus de roboțelul globalist Mark Rutte. În acest context, faptul că în fev. 2017, președintele PSD, Liviu Dragnea, declara enigmatic (preluat de mass-media independentă dar și de Divizia Presă) că există „zvonuri cum corporații multinaționale au îndemnat angajații să iasă la manifestații”, precum și lipsa de reacție a corporațiilor multinaționale la aceste acuzații, zugrăveau în sine un Stat Român slab, leșinat, incapabil de reacție: se ajunsese că într-o țară plină de servicii secrete, procuraturi și Poliție cum este România, cel mai important politician din stat folosea informații provenite din „zvonuri” și, în plus, multinaționalele nici măcar nu se mai „deranjau” să protesteze la acuzațiile grave de implicare politică, sugerând prin muțenie că suspiciunile publice erau întemeiate.

Dealtfel, s-a aflat până în zilele noastre că „zvonistica” invocată de Liviu Dragnea în 2017 era o realitate și că preocupările politice ale unor corporații nu pot fi excluse. Mai mult, cererile cu iz politic ale unor „medii de afaceri” precum RBL intră deja într-o banalitate, deși este vorba de solicitări care ar afecta libertăți individuale și colective ale unui număr mare de români. Din multe motive de diversitate și de putere economică, este îndoielnic că solicitările RBL reprezintă azi voința integrală a „mediului de afaceri” românesc, deși Divizia Presă prezintă Grupul ca fiind puternic, fălcos și plin de mușchi. Mai decurge o nedumerire majoră din Comunicatul RBL: ce se întâmplă cu românii care nu cunosc limba engleză? Cum vor afla ei că RBL este un mediu „de lideri”?