Sorin
sorin.filip5780@yahoo.com
89.44.79.65

Ar fi binevenită o discuție pe subiectul aderenței noastre la UE (și NATO), cât de puternică este sau dacă avem de câștigat ceva de pe urma acesteia. Înțeleg importanța NATO pentru securitatea națională având Rusia în coaste, dar cu UE e altă brânză. Din 2007 am tot pierdut populație activă în favoarea statelor mai dezvoltate și se văd urmările în economia noastră.
Acei oameni cheltuie și trimit bani acasă, dar economia noastră nu se dezvoltă pentru că nu producem destul, ci importăm, iar companiile mari exportă profitul. Românii plecați nu aduc un beneficiu direct și masiv prin formarea unei generații de antreprenori, iar în plus se nasc mai mulți români printre străini decât în țară.
„Oare ce ar trebui să facem ca măcar să ne revenim la o linie stabilă. Nici nu îndrăznesc să mai visez la o demografie ascendentă și o politică activă de susținere a acesteia, singura care ne-ar putea salva ca stat și ca națiune. Cât timp ai numărul mai poți spera la o revenire economică și tehnologică, dar când previziunile demografice sunt atât de sumbre …!