Domnule profesor,
părerea mea este că, tot ce se petrece rău în Țara noastră are în permanență un precedent care astfel îi dă substanță, iar ca urmare, devin obiceiuri.
În acest sens,mă refer la investiția enormă a lui Popoviciu în construcțiile și amenajările de la Băneasa pe terenul dăruit Institutului Agronomic de către Contesta de Montesqeu (nu știu dacă i-am scris corect numele!) care, l-a donat institutului CU CONDIȚIA clară, CA O SARCINĂ PRECISĂ de a folosi terenul agricol în mod exclusiv pentru procesul de învățământ și de pregătire în domeniuL agricol a studenților și nicidecum pentru construcții comerciiale !!
Pe de altă parte, degeaba este judecat Popoviciu deoarece, după conducerea Institutului care, cu fraudarea voinței donatorului au acceptat în mod nelegal schimbarea folosinței terenului iar cel mai grav a fost aprobarea dată de fostul primar general al Capitalei în persoana veșnicului Băsescu care, prin autorizația de construcție eliberată expres a aprobat tot ce s-a construit acolo cu consecința modificării radicale și nepermise a destinației respectivului teren agricol și care, conform uzanțelor, nici nu-i pasă și nici nu-l întreabă nimeni de sănătate iar infracțiunea trăiește pe mai departe conform uzanței românești.
Oare, armata de juriști a României, magistrați, procurori, consilieri juridici, sunt plecați în concediu definitiv?
Cum oare se face că nimeni nu sesizează acest aspect esențial și de notorietate? Pe acest fond, al faptului că, lucrările de construcție nelegale au fost efectuate fără drept pe terenul altuia nu conduce la nici o consecință legală ?! Dragi juriști, mai înainte de a pretinde încasarea unei pensii speciale nu considerați că ar trebui ca să vă exercitați complet, corect și plenar profesia ?!

Col.(rtg) av. Constantin-Ștefan Șelaru