Vorbele de aia sunt, sa fie vorbite. Iar faptele, infaptuite.
Vorbele au rostul lor.
Iar inainte de fapte, sunt vorbele.
„La inceput a fost Cuvantul…” …asta nu e intamplator.

As spune ca majoritatea populatiei a fost si este atat de manipulata, incat voteaza ce are la dispozitie si este vizibil in mass media: dintre doua sau mai multe rele, alege raul cel mai mic, pe fiecare dupa cum il duce capul.

Totusi, acum se prefigureaza altceva.

PRM a pierdut imens si poate recastiga; nu doar pentru ca sunt 10 milioane neprezentati la vot, care nu au dat votul nimanui. Din diverse motive.
Si fostul electorat PRM poate fi recastigat.

Cei destepti, poate se iau dupa D-l Profesor si mai incearca sa scoata apa din urechi la prosti.
Astia desteptii…sa faca si ei ceva: macar sa vorbeasca vorbe si poate-poate, mai desteapta pe cativa.
Macar sa ii faca sa auda si alta opinie. E drept, adevarul este cam tare uneori.

Cum ajungem de la vorbe la fapte, la indreptarea a ce s-a facut stramb, daca macar nu incercam sa-i propulsam in Parlament pe cei care ar putea destepta natiunea asta ?
Daca nu-i sprijinim pe cei care vor sa ajunga „sa faca” ?

Multi romani si-au luat lumea in cap, dezgustati de coruptia si relele intamplate in Romania. Fiasco-ul si tradarea CDR au dezgustat si descurajat pe multi, au determinat pe multi sa plece. Manipularea a jucat rolul ei. Marketing-ul tarilor bogate la fel.
Destepti sau prosti, oamenii si-au vazut de munca lor pe unde au ramas sau pe unde s-au dus. Unii au trimis bani in tara, au sustinut rude si famillii ramase in urma.

Sa spunem si vorbe, dar sa le spunem spre „zidire”.
Sa nu descurajam pe cei care spera ca poate a sosit timpul sa ne vina randul si nou sa traim relaxati in Romania pe care sa o construim cum ne-o dorim pentru noi si urmasii nostri.

Sa sprijinim chiar si cu vorbe pe cei care investesc energie bani si timp din viata lor ca sa ne citeasca noua postarile printre altele, si sa spere ca asa cum om fi, unii mai prosti, unii mai destepti, vom intelege ca am cam ajuns chiriasi in tara noastra si ca e cazul sa facem ceva impreuna.
Sa sprijinim constructia lor.

E un suflu nou acum, si este marcat si de re-implicarea D-lui Marian Munteanu.
Se pare ca Istoria da acestui neam inca o sansa: sa reluam acum si sa facem ce nu s-a facut in 1990. Poate fi un nou inceput.
Cei foarte tineri atunci, acum maturi, trecuti de 40 de ani, cu experienta de munca si de viata, cu alte posibilitati financiare: sa folosim sansa asta acum, cu speranta ca vom reusi sa vedem cu ochii nostri Romania frumoasa pe care o lasam copiilor nostri.

Ce au in comun profesorii Marian Munteanu si Ion Coja ?
Printre altele, vorbele…pe care le-au ascultat de la Petre Tutea si de la alti romani extrem de valorosi si cu dragoste de neam; au la inima cuvintele lui Eminescu.
Si vor sa le transpuna in fapte. Sa-i ajutam pe amandoi sa o faca.

Suntem datori, cei care avem pretentia sa ne numim patrioti, sa ne implicam macar acum.
Inca o data: acum in 2016 si pe durata urmatorilor 4 ani. Inclusiv la alegerile din 2020.
Si daca nici atunci nu va iesi nimic, poate ca ar trebui sa ne resemnam si sa nu mai chemam acasa romanii din strainatate.
Pentru ca nci noi nu vom mai fi „acasa la noi”.

Am un indemn pentru cei care posteaza pe acest site: daca aveti ceva de spus, spuneti spre „zidire”. Chiar daca aveti opinii contrare.