O veste bună: UE va impune standarde minime pentru minorități

2018-11-16T13:51:41+02:0016 noiembrie 2018|Doctrină naţionalistă|

Nota redacției:

Noi înregistrăm cu satisfacție formularea unor standarde minime pentru minoritățile din UE. Suntem convinși că în România minoritățile au mult peste aceste standarde minime, că minoritățile din România sunt subiectul unor discriminări pozitive care ar fi momentul să fie anulate.

Apariția unui document al Uniunii Europene pe acest subiect ar trebui să prilejuiască o remodelare a legislației respective din România, a practicelor excesiv de generoase față de maghiari, față de minoritari. Trebuie aplicat modelul pe care ni-l propune Uniunea Europeană. Așteptăm cu interes să vedem documentul Ue privind standardul minim al protecției minoritarilor. Vom avea motive să cerem aplicarea acestui standard în țările unde minoritarii români există și suferă discriminări inacceptabile.

i.c.

Dan Tănasă: Victorie istorică a Ungariei în chestiunea autonomiei maghiare din Transilvania. Plenul PE impune standarde minime pentru minorități

FacebookTwitterg+Email
Plenul Parlamentului European a adoptat marți Raportul referitor la standardele minime pentru minorități în UE întocmit de un eurodeputat slovac de etnie maghiară, anunță jurnalistul Dan Tanasă pe blogul său.
 Cu 489 de voturi pentru, 112 împotrivă și 73 de abțineri, Raportul referitor la standardele minime pentru minorități în UE a fost adoptat de plenul legislativului UE.
Anterior, propunerea de rezoluție primise avizul Comisiei pentru cultură și educație din Parlamentul European. De asemenea, propunerea de rezoluție a primit avizul Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne din PE cu 44 de voturi pentru, 4 împotrivă și 4 abțineri. Din această comisie fac parte și eurodeputații români Monica Macovei, Traian Ungureanu și Sogor Csaba. Toți cei trei eurodeputați români au votat în comisie pentru adoptarea rezoluției. Singurul eurodeputat care a făcut opinie separată împotriva textului rezoluției a fost eurodeputatul polonez Marek Jurek.
Rezoluția, inițiată de un eurodeputat slovac de etnie maghiară, József Nagy, reprezintă în fapt o nouă încercare a Ungariei de a mișca lucrurile în direcția impunerii de la Bruxelles a unor drepturi ale minorităților naționale care să aibă ca efect realizarea autonomiei teritoriale pe criterii etnice a așa-zisului ținut secuiesc, după modelul mult invocat al Tirolului de Sud.
De acestă dată, Ungaria a apelat la un eurodeputat de origine maghiară pentru a provoca o dezbatere urmată de adoptarea unei rezoluții a PE care să impună un standard minim în domeniul protecției minorităților naționale din UE. Odată adoptată, o astfel de rezoluție va impune țărilor membre UE anumite standarde minime cu privire la protecția minorităților naționale care locuiesc pe teritoriul UE.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top