O veste bună? Nu ieșim în pierdere?

2019-09-08T11:46:08+03:008 septembrie 2019|Doctrină naţionalistă, Textele altora|
Este oficial! Americanii vor scoate gaze naturale din Marea Neagră

Este oficial! Americanii vor scoate gaze naturale din Marea Neagră

Operatorul român de transport al gazelor naturale, Transgaz, a semnat vineri cu americanii de la Black Sea Oil & Gas ordinul de începere a lucrărilor pentru preluarea gazelor din Marea Neagră.

Ministrul Economiei Niculae Bădălău a participat vineri alături de şeful Cancelariei Prim-ministrului, domnul Costin Mihalache, la evenimentul privind preluarea producţiei provenite din Proiectul Dezvoltare Gaze Naturale Midia („Proiectul MGD”) în Sistemul Naţional de Transport.

Proiectul Transgaz „Extindere SNT Vadu-T1” constă în construirea unei conducte cu diametrul de Ø20” (Dn 500), proiectată pentru a transporta gaze naturale la o presiune de 55 bar, în lungime totală de aproximativ 24,37 km, care va conecta Ţărmul Mării Negre cu Sistemul Naţional de Transport – conducta T1 pe direcţia Ţărmul Mării Negre – Corbu – Săcele – Cogealac – Grădina.

Termenul estimat de finalizare este anul 2021.

Proiectul MGD constă în săparea a cinci sonde de producţie (o sondă pe zăcământul Doina şi patru sonde pe zăcământul Ana), un ansamblu submarin de producţie pe zăcământul Doina care va fi conectat printr-o conductă de 18 km la platforma de producţie automatizată amplasată pe zăcământul Ana.

O conductă submarină de 121 km va asigura transportul gazelor de la platforma Ana la ţărm, unde urmează 4,1 km de conductă subterană până la noua staţie de tratare a gazelor („STG”). Gazele tratate vor fi livrate prin staţia de măsurare a gazelor localizată în perimetrul STG către SNT operat de Transgaz.

Se estimează că producţia de gaze va începe în trimestrul 1 al anului 2021.

„Asistăm astăzi la un moment foarte important pentru economia românească. Pornim împreună două proiecte, Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia al Black Sea Oil & Gas şi Extinderea Sistemului Naţional de Transport dezvoltată de Transgaz, care vor aduce beneficii pentru români şi pentru economie prin contribuţia majoră la valorificarea gazelor naturale din Marea Neagră.

Extinderea Sistemului Naţional de Transport este una dintre cele mai importante lucrări dezvoltate de Transgaz şi reprezintă punctul de plecare pentru intrarea gazelor din Marea Neagră în economia românească şi în circuitul internaţional. Felicit echipele Transgaz şi Ministerului Economiei pentru activitatea susţinută pe care o derulează în vederea dezvoltării infrastructurii energetice a României.

Doresc succes Black Sea Oil & Gas în acest proiect, îi încurajez să îşi consolideze şi diversifice investiţiile în industria petrolieră şi petrochimică din România şi îi asigur de întregul sprijin al Guvernului pentru dezvoltarea unor proiecte cu beneficii atât pentru români cât şi pentru economia românească”, a declarat Costin Mihalache în mesajul transmis din partea premierului Viorica Dăncilă.

Ministrul Economiei, domnul Niculae Bădălău, a adăugat:

„Acest proiect va acoperi 10% din necesarul anual de gaze naturale al României, şi, mai mult decât atât, reprezintă o contribuţie importantă la nivel naţional, cât şi pentru dezvoltarea economică şi socială a comunităţilor locale.

Este rezultatul unei investiţii care până în acest moment s-a ridicat la suma de 200 milioane de dolari, iar alte 400 de milioane urmează să fie investite de Black Sea Oil & Gas până la finalizarea construcţiei, ceea ce demonstrează angajamentul nostru pentru susţinerea mediului de afaceri din România.”

„Transgaz îşi respectă misiunea de a funcţiona precum un furnizor de securitate energetică naţională şi regională, prin investiţiile de importanţă strategică pe care le desfăşoară atât în România, cât şi în Republica Moldova, unde construim gazoductul Ungheni-Chişinău.

Totodată, Transgaz, prin dezvoltările Sistemului Naţional de Transport Gaze Naturale, îşi aduce contribuţia substanţială la dezvoltarea economică şi socială a României.

Realizăm aceste obiective deosebit de importante prin lucrările de extindere a SNT, care vor permite tuturor comunităţilor locale să fie conectate la reţeaua de gaze, dar şi prin proiecte strategice, precum BRUA, care vor aduce beneficii economice şi sociale semnificative pentru România, permiţând atingerea potenţialului pe care ţara noastră îl are.

Putem afirma cu responsabilitate că energia reprezintă resursa prezentului şi a viitorului, iar infrastructura energetică reprezintă un vector sustenabil prin care această resursă este transformată în oportunităţi concrete. Transgaz rămâne un partener serios pentru toţi investitorii interesaţi în dezvoltarea economică”, a declarat domnul Ion Sterian, Directorul General al SNTGN Transgaz, cu prilejul semnării ordinului de începere a lucrărilor.

„Suntem foarte încântaţi că am ajuns într-o nouă etapă în proiectul nostru de pionierat din largul Mării Negre, alături de partenerii noştri de la Transgaz. Îi mulţumim domnului Director General Sterian şi echipei sale pentru abordarea proactivă şi profesionistă care a făcut posibilă ajungerea în acest punct” a declarat domnul Mark Beacom comentând asupra semnării ordinului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top