mihai
62 aprobate

ioncoja.rox
mihai.remion@yahoo.com
79.117.184.246

 

Nu a fost gen Argetoianu, ci Sanatescu.
Cuvintele maresalului au fost aproximativ acestea, i-a bătut obrazul generalului Sanatescu.
In acel moment Sanatescu a intervenit si a spus: ce faceți, luați mâna de pe dl Mareșal! Iar militarii au executat imediat. Numai ca a apărut imediat colonelul Emilian Ionescu si a intervenit energic pt arestarea maresalului. Apoi Mareșalul a fost scos din cabinetul regelui, împins, lovit.
Unii istorici au încercat sa explice intervenția lui Sanatescu prin prisma prieteniei cu Mareșalul, fuseseră si colegi.
Eu leg acea intervenție in favoarea maresalului de altceva: înțelegerea autorilor actului de la 23 August fusese ca Mareșalul sa fie Arestat DACA refuza sa încheie armistițiu. Ori Mareșalul venise el si vorbise despre armistițiu, despre pregătirile pe care le făcuse, despre faptul ca mai aștepta unele răspunsuri in acest sens. Deci Mareșalul NU A RESPINS ARMISTIȚIUL, ci era dispus să-l încheie! Si nu pt ca i-a cerut regele, ci pt ca asa gândea el, începuse pregătiri din 1943!!!
Motivul real al arestării este următorul: in momentul in care au realizat ca Mareșalul va încheia armistițiul, și-au dat seama si de faptul ca Mareșalul va conduce mai departe. Ori asta a fost scopul: sa scape de el!
O adunătura de imbecili, in frunte cu un rege necopt la minte!
Sa arestezi conducătorul țării care ducea un război de reîntregire si care era aproape sa încheie un armistițiu mult mai putin dur si sa pui țara la dispoziția inamicului înseamnă un singur lucru: TRĂDARE DE ȚARA!
In privința armistițiului care trebuia negociat cu aliații si căruia autorul comentariului nu ii dădea șanse: armistițiul nu trebuia si nu se negocia cu aliații, ci cu Stalin!
Au fost mai multe încercări de a negocia cu SUA si MB si de fiecare data răspunsul a fost același: mergeți si înțelegeți-va cu rușii. De altfel si logic, doar cu rușii eram in război, pericolul ocupării țării doar de acolo venea.
Iar stadiul negocierilor era destul de avansat, condițiile obținute de Mareșal erau mai bune. Obținuse o zona neutra in care armata sovietica sa nu intre iar guvernul român își păstra autoritatea. Comparați doar acest aspect cu ocupația armata sovietica de dupa 23 August si care a durat pana in 1958.
O rusine de rege, un individ care a trăit toată viața in minciuna!