Comentariu În răspuns la Trimis pe
Rena
262 aprobate
În răspuns la@Xxx

 

N-a fost intentia mea, stii că-ti apreciez multe comentarii. Dar spune-mi si mie cand esti tu sincer? Sincer mare român cum te pretinzi? Când afirmi asta cum sună:
”Razboiul impotriva Uniunii Sovietice a fost un razboi de cotropire . Rusii s-au aparat eroic si au plecat la razboi pina si cu batalioane de femei voluntare . Cotropitorii inclusiv cotropitorii romani au fost facuti una cu cu pamintul si si-au meritat soarta . Fata de ce au facut romanii in Rusia , rusii au fost niste gentlemeni cind au venit la noi.”
Dacă esti cu adevărat român nu poti spune asta. Pentru noi românii fiecare razboi a fost de apărare sau de eliberare nationala. Nu de cotropire. Clar? Cum poti scuipa poporul român si armata română în cap facându-i cotropitori? Si mă rog ce au făcut atât de oribil românii în războiul din Rusia fată de eroii eliberatori rusi? Că, nu-i asa, ei au fost eliberatori si noi cotropitori?! De violurile in masă si crimele ale rusilor incepând de cum au trecut Prutul si până în Berlin, pe toate fronturile nimic, nimic?
I-auzi ce zice pretinul Mihail Sebastian in jurnalul sau: ”Joi, 31 august (1944) – Defilare de tancuri grele sovietice…Spectacol grandios. Oamenii astia prafuiti, obositi, destul de prost imbracati cuceresc lumea.Ils payent pas d apparence – dar cuceresc lumea….Lumea in strada e inca buimacita. Mari explozii de entuziasm, dar si multa rezerva. Multi trecatori care se uta crucis la ”jidanii care aplauda”…
Vineri, 1 septemvrie (1944) – Nedumerire, frică, îndoială. Soldati rusi care violează femei (Dina Cocea povestea ieri). Soldati care opresc masini in strada, dau jos pe sofer si pasageri, se urca la volan si dispar. Magazine prădate. Azi după-masă, la Zaharia, au năvălit vreo trei si au răscolit casa de fier, de unde au luat ceasornice (Ceasornicul e jucăria care le place mai mult) Nu pot lua prea in tragic toate incidentele sau accidentele. Mi se par normale. Chiar juste…
Sâmbătă, 2 semtemvrie…Am văzut azi-dimineată o tanchetă sovietic fugărind o masină particulară pe care voia s-o confiste. Incidentele de stradă continuă. Trecători busculati, ca sa dea ceasul. Ceasul e ideea fixa a soldatului rus.
Miercuri, 20 septemvrie…nu ma pot desprinde din semntimentul că e ceva de miracol în prezenta trupelor ăstora, cu sălbăticia lor candidă. E încă un fel de vis. În jurul meu erau soldati, ofiteri, cu tot felul de mutre…Râdeam cu ei, aplaudam cu ei” … etc, etc, etc.
Ai naibii eliberatori!
Deci, explica-mi si mie când esti sincer? Când esti român? Cum poti gândi ca un bolsevic?
Ca un exemplu, sa-ti spun o istorioara povestita de un frate al bunicului meu, combatant pe frontul din est. Erau cantonati intr-un sat sub comenda unui ofiter neamt care se cazase in casa unei rusoaiece cu care convietuia bine merci. Se duce un soldat român să ceară un lighean să se spele si rusoaica n-a vrut sa-i dea. A iesit neamtul si l-a amenintat p-al nostru să se care că de nu îl împuscă, dar al nostru a fost mai iute de mână si-a scos arma si l-a casăpit pe neamt.
Ajung rusii în satul românului din poveste si, demobilizat între timp, plecat cu treburi prin sat dă nas în nas cu rusoaica in uniformă si cu kalasnicovul la chiept. Sperând că nu l-a recunoscut o sterge englezeste si se ascunde pe toată perioada cât au stat trupele rusesti în satul lui, timp în care rusoaica revolutionară si eliberatoare l-a căutat neîncetat sa-l impuste. Lămurit?
Bunicul meu s-a oprit în muntii Tatra si a venit pe jos de acolo până acasă. Când au ajuns în Ungaria, ne povestea ca peste tot ungurii îi scuipau si îi înjurau. Deci nu era de-ajuns că-i mânau rusii din spate să aibă ei timp de jafuri si epurări, îi mai scuipau si ungurii in față.
Sănătate si minte limpede, mai putin dualism!