O părere cu care suntem de acord. Numai să fie de acord și cei care au dat banii!

2015-08-30T22:21:30+03:0030 august 2015|Doctrină naţionalistă, Textele altora|

Analistul economic Ilie Şerbănescu:

Datoria publică a României nu aparţine

României, ci firmelor străine”

FacebookTwitterg+Email
Analistul economic Ilie Șerbănescu a comentat, într-o emisiune TV, afirmațiile premierului Victor Ponta, conform cărora se dorește ca România să fie o colonie.
Teza lansată de Victor Ponta nu este nouă, fiind lansată de economistul Ilie Şerbănescu în aproape toate intervențiile sale TV. Invitat la Antena3, Ilie Șerbănescu a  explicat un detaliu esenţial în toată retorica referitoare la datorii şi sisteme financiare: datoria publică.
„Populaţia nu a luat niciodată vreun credit de la vreun străin. Băncile, din punct de vedere juridic, sunt româneşti. La fel şi toate companiile româneşti. Tot numai de la băncile străine. Şi atunci, dacă populaţia nu a luat niciun bun, firmele nu au luat, a cui este datoria? Statul are 20 de miliarde din 100. Restul, grosul, este datorie contractată de către firme străine în contul României. De aici apar problemele. Nu trebuie să fii formidabil economist ca să îţi dai seama.”
Întrebat de ce crede că Victor Ponta lasă de înţeles că Iohannis ar fi reprezentantul unor interese străine în România, Şerbănescu a răspuns scurt: „Domnul Iohannis nu se străduieşte să demonstreze contrariul.”
„Ori e un gen de joc de blocaj politic (…) de foarte joasă factură (…) ori este vorba de interese externe României, domnul Iohannis nu a avut ce să facă decât să le pună în aplicare. (…) În ultimul an și jumătate uitați-vă câte companii din străinătate și-au deschis și continuă să-și deschidă fabrici, mijloace de producție, centre de servicii de IT, centre de pregătire. Asta înseamnă că unii pierd afaceri pentru că se mută în România. (…) Poate că nu se dorește ca România să fie puternică economic, se dorește să fim așa… o colonie care cumpără bunuri produse de alții. Dar eu cred că datoria și a mea ca prim ministru și a președintelui României este să apărăm România și nu să îi apărăm pe alții care pierd bani sau bussines-uri pentru că România se întărește”,  a afirmat recent Ponta.

5 Comments

 1. Overmind 31 august 2015 la 1:03 pm - Raspunde

  Corect !
  Datoria nu e a Romaniei. Sa fie ca-n Islanda, a politicienilor care au furat !
  Sa fie aia luati si judecati.

 2. nick 31 august 2015 la 6:45 am - Raspunde

  E de jale !….Cu tot respectul pentru domnul Ilie Serbanescu ,desi nu sint economist sint un simplu evreu cu cunostiinte economice de nivel de liceu ……. si intreb ……… de ce domnul Ilie nu mentioneaza faptul clar si de necontestat ca BNR este corporatie straina proprietatea Casei de Rothschild , aceasta BNR are dreptul de a emite lei in limita banilor imprumutati de la FMI sau WB /EB etc care si ele apartin aceleiasi Case …..deci toti leii existenti in circulatie in Romanica sint datorie ,plus dobinda .,la dolarii imprumutati ,care proptesc valoarea leustenilor nostri .
  Deci daca in Romanica sint in circulatie 450 de miliarde de lei inseamna ca Romanica a fost fortata sa imprumute si datoreaza catre unchiul Roth 150 de miliarde de dolari .plus dobinda care creste datoria vertiginos !………simplu , vorba lui nea Ilie … „Nu trebuie să fii formidabil economist ca să îţi dai seama.”
  Ca d-asta au creat umflatie fara nici un rost si distrus si economia si banii lui Ceausescu , banii RSR ca aia erau bani suverani ,bazati pe economia tarii RSR ,liberi de datorie si ne-au bagat pe git leii colonialisti hirtie legata de dolari.
  …………………………………………………………………………………………………………..
  Probabil ca a-ti aflat dar toata Romanica ,toate orasele ,si comunle tarii au devenit Corporatii .De exemplu comuna Vascauti a devenit Vascauti Inc /SA etc ,,,,ce inseamna asta ,inseamna ca comuna respectiva daca vrea sa asfalteze un drum ,imprumuta bani de la o banca X ,plateste o firma sa asfalteze si apoi plateste dobinzile acelui imprumut ,asa zisele rate lunare din taxele si impozitele luate de la terani …..datoria neputind fi platita ,ba din contra crescind tot mereu pina cind teranii din Vascauti vor afla intr-o zi ca datoria lor e mai mare ca valoarea tuturor paminturilor din comuna lor si ca Vascauti SA va deveni proprietatea lui Mr . Goldman Sucks /Ca in Grecia !

  • Popescu Cristian 31 august 2015 la 6:07 pm - Raspunde

   Corect, domnu’ Nick …..!!!!!!!
   Confirmare:
   http://www.romaniatv.net/150-de-blocuri-din-sectorul-4-vor-fi-reabilitate-termic_184531.html
   Nici pana la data prezentei nu s-a demarat programul de reabilitare termica in sectorul 4, cu toate ca se promitea luna martie 2015, dar unde sunt cele 22.470.000 euro ce trebuiesc RAMBURSATI?
   Cine plateste imprumutul si dobanzile? Everybody, somebody ….
   Iar pe de alta parte ….
   http://www.realitatea.net/robert-negoita-a-semnat-documentele-pentru-reabilitarea-termica-a-inca-43-de-blocuri-din-sectorul-3_1701030.html
   ….deci in sectorul 3 au fost accesate fonduri NERAMBURSABILE in baza proiectelor aprobate …..

   • nick 31 august 2015 la 11:02 pm - Raspunde

    Multumesc ! ……………as vrea sa mai adaug ceva referitor la fondurile NERAMBURSABILE ,cum le numesti dumneata …..
    1-crezi ca sistemul corporatist are momente de filantropie in care face pomeni ??
    2-fondurile astea NERAMBURSABILE , le-ai scris cu litera mare ,inseamna ca crezi in existenta unui asemenea Contract
    3- Popescule ,orice Contract are si clauze scrise in josul paginii , pe spatele paginii sau nescrise deloc dar care se interpreteaza ………….aceste FNerambursabile nu sint pomeni si nici bunavointa ci momeli cu cirlig ,…….de exemplu …..la tara vin agentii statului cu „ajutoare nerambursabile pentru apicultori -caz real -….unii iau ,altii nu iau …dupa un an ,doi apar agentii statului din nou la portile celor care au acceptat momeala si de data vi sa ia nu sa dea……pai impozitu’……pe ce impozit zic apicultorii care au primit Fondul Nerambursabil …pai pe pe stupi , doar ai semnat ……unde domle’ ….pai stimabile zice agentul ,pai dumneata nu stii ca legea X a Uniunii Europene -de care n-a auzit nimeni dar care exista in sertarele lor – zice ca beneficiarii ajutoarelor sint subiectii taxarii ….Aoleoo ! …pai de ce n-ai zis asa cind ai venit prima data ?…….pai dumneata de ce nu te-ai interesat sa cunosti legea !
    Ai priceput ?
    Hai sa-ti mai dau un exemplu …la Makarenko -la scoala de corectie era o lege nescrisa -este si acum – niciodata sa nu accepti niciun cadou …………..acceptarea unui cadou insemna ca accepti sa fi futut in cur .

    • Popescu Cristian 2 septembrie 2015 la 4:48 am - Raspunde

     Ai dreptate, dar nu chiar 100%, domnu’ Nick!
     Era vorba de doua situatii supuse unor comparatii, in una nu s-a facut nimic dar dobanzile curg iar in a doua s-a facut ceva palpabil plus ca fondurile nerambursabile au fost alocate conform unor proceduri stricte pe care le ocolesc unii, acestia din urma preferand sa faca ei preturile si repartizarea impartelii…vezi autostrazile din RO si nu numai …
     Privitor la activitatile procedurale nescrise de la Makarenko, prezentate ca exemplu, acestea nu fac obiectul blogului, cu toate ca, metaforic vorbind, descrie o situatie concreta.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top