Un referendum uitat
Mesaje primite
|
vin., 27 nov., 16:58 (acum 7 ore)
|
![]() ![]() |
||
|
23 noiembrie 1986: Referendumul pentru reducerea efectivelor forțelor armate și tăierea cheltuielilor militare cu 5%
Dictatorul a organizat un referendum la care am fost si eu si am votat cu toata convingerea „DA”.
Rezultatul lui a fost cumva anulat?
A organizat nea gaina un alt referendum (in timp ce eu dormeam) si poporul a votat cresterea cheltuielilor militare?
Era Ceausescu mai democrat decit Iohannis?
*
Nota redacției – Da, lumea a uitat de acel referendum. Cum îl putem comenta azi? În mai multe feluri. Eu aș zice că este o dovadă că Ceaușescu dorea să fie mai democrat, că încerca să normalizeze viața politică din România. Mai sunt și alte dovezi? Este contrazis acest comentariu de alte fapte ale dictatorului?
Oricum, este un punct pozitiv pentru Ceaușescu! Mai aveți și altele, domnule coleg Dan Cristian Ionescu?
Nu am nicio indoiala ca Ceausescu a avut intentii bune. Dar comunismul este un sistem inventat de mintea omeneasca. Limitata. Are, ca si omul, sămânța degenerarii si morții in el. Niciun sistem nu scapa nevirusat pe pamant. Este suficient un singur măr stricat in coș. Iar oamenii sunt deprinsi a fura si a minți, asa ca toate sistemele se prabusesc din interior. Nu exista sistem perfect pe pamant. Exista doar oameni, fiecare dintre noi fiind un sistem. De aceea nu putem fi egalizati. Doar procustienii cred asta.
Ceausescu nu putea controla ce fac slugile lui in teritoriu. Stim cu totii ca șpaga a functionat tot timpul si astfel, asa zisul PCR devenise un nucleu de parveniti care pe buze aveau vorbe din ” biblia” comunistilor, in fapt erau tot capitalisti ce doseau pentru ei si familiile lor ceea ce ne apartinea tuturor.
Masonii au pățit la fel. Dovada ca oamenii trebuie invatati ” sa pescuiasca”. Nu te pune tătuc peste oameni, oricat de mult i-ai iubi,pentru ca-i inveti leneși si vor sa le duci si traista.
De aceea Dumnezeu ne-a lasat un set de reguli si libertatea de a experimenta pana dam cu capul de toate zidurile. Nu e prima data in istoria Universului cand omul tradeaza. Ce nu inveti de bunavoie si din iubire, cu biciul nu inveti. Dumnezeu a lasat o a doua cale pentru cei ce refuza iubirea: suferinta. Ambele cai tot spre Dumnezeu duc, diferenta fiind ca a doua cale este foarte, foarte lungă! Prima e scurta. Ca distanta intre inima si minte. Si prima e drepata, nu intortocheata.
Sint sigur ca rezultatul la referendum a fost de 99,99999999999 % pentru da , cu toate ca stiu pe multi care nu au servit aceasta sceneta de propaganda , asemanatoare cu cei 300 de parlamentari ai lui basepetrov .
Aici lucrurile stau putin diferit….
Ceausescu jongla inteligent in fata Mapamondului cu rezultatele Referendumul pentru reducerea efectivelor forțelor armate și tăierea cheltuielilor militare cu 5%, in fapt Comandamentul Trupelor de Graniceri trecand cu totul (forte, mijloace si bunurile proprii) din subordinea MApN la MAI!
La acea data Granicerii erau altfel organizati, aveau armament greu de infanterie, TAB-uri, erau trupe combatante nu ca urmasii lor din Politia de Frontiera!
Da, s-a numit ”Referendumul pentru pace”, dacă-mi aduc bine aminte. Era una dintre ideile fixe, reducerea cheltuielilor militare si desfiintarea celor două pacte (mai degrabă blocuri) militare. Se vroia un exemplu, ca si cel cu plata integrală a datoriilor, deloc pe placul politicilor mondiale de ieri si, cum se vede si de azi. Si l-au (ne-au) costat scump, prea scump din păcate. Pe vremea aia politica, mai ales cea externă era ceva serios, azi se fac referendumuri care n-au nici o valoare, că nu sunt transpuse în practică, în schimb se pun în practică imediat (și imediat înseamnă imediat, conform unui ”clasic” în viață, mare moralist, ca și predecesorul său) politici nesupuse nici unui control public.
Pandemia ne tine izolati atat de trecut cat si de prezent incat viitorl devine foarte obscur si fara sperante.
Presa nu publica si ceea ce se inatmpla in cealalta parte a lumii, care tinde serios sa devina in foarte scurt timp centrul cultural, stiintific si industrial al lumii. Iata agenda la zi acolo unde inca mai exista bine si sanse de mai bine.
AGENDA ASIATICĂ
Agregat informational de CD
În primul rând, câteva numere generale. In peste 28 de ani de relații diplomatice, comerțul dintre Korea de Sud si China a crescut de 40 de ori, iar în 2019 s-a ridicat la 243 400 000 000.
În primele șapte luni ale anului 2020, China a reprezentat 24,3% din exporturile sud-coreene, în scădere cu 1,5% față de un an mai devreme, potrivit unui raport al Federației Industriilor Coreene. Creșterea a venit în ciuda unei scăderi de 10,6% a transporturilor totale de peste mări ale Coreei de Sud în urma epidemiei de coronavirus.
În aceeași perioadă, exporturile Coreei de Sud către Uniunea Europeană, America Centrală și de Sud și India au scăzut cu 11,5%, 34,3%, respectiv 34,5%. În schimb, exporturile către China au crescut cu 9,7% în iunie, după ce s-au contractat cu 2,5% în mai, prima creștere pozitivă din șase luni.
Acum, aproximativ 70.000 de sud-coreeni care au fost în imposibilitatea de a relua studiile lor sau a reveni la locurile lor de muncă în China din cauza COVID-19 va fi capabil să facă acest lucru.
În octombrie 2020, Seulul și Beijingul au convenit să extindă acordul bilateral de swap valutar pentru a ușura o posibilă criză de lichiditate pe fondul noii epidemii COVID-19. Noul acord a fost semnat pentru cinci ani, iar schimbul a fost de 59 de miliarde de dolari.
ACORDUL RCEP
La data de 15 noiembrie a acestui an, în cadrul unuia dintre summiturile ASEAN (Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est, care include zece țări), a fost semnat Acordul privind crearea unui Parteneriat Economic Global Regional (RCEP). Aceasta completează procesul pe termen lung de formare a celei mai mari zone de liber schimb din lume cu țările membre ale ASEAN și China, Japonia, Republica Coreea, Australia și Noua Zeelandă, in total 15 tari.
Din parteneriat lipseste India, care la sfatul si presiunea SUA nu a intrat in asociere.
În mod similar, conducerea indiană a respins mai devreme invitația Pakistanului de a se alătura proiectului „Coridorul Economic China-Pakistan”. Însăși faptul de a crea CPEC este considerat la Delhi ca o măsură de consolidare a „ocupației (unei părți din) Kashmir de către Pakistan” Anterior, aceasta a refuzat să coopereze cu Beijingul în diferite ramuri ale conceptului cuprinzător Initiativa Centurii Rutiere, ale cărui elemente includ, de exemplu, CPEC și proiecte de infrastructură în Myanmar, Bangladesh, Nepal.
Ce poate oferi India, „acționând în Est”, pentru a contracara China în Asia de Sud-Est, având o economie de 4-5 ori mai mică și de opt ori mai puțin comerț cu țările ASEAN? Nimic.
Pe lângă faptul că RCEP este cel mai mare astfel de acord comercial din istoria omenirii, acesta se asociază, de asemenea si cu Inițiativa Centurii Rutiere(BRI), sau One Belt, One Road (OBOR), O Centura Un Drum, numit și Noul Drum al Mătăsii, care în sine cuprinde deja peste 130 de țări și peste 30 de organizații internaționale.
În plus, China și Rusia au un parteneriat strategic de lungă durată, care conține acorduri bilaterale care încheie, de asemenea, acest nou schimb comercial – plus țările Uniunii Economice a Asiei Centrale (CAEU), formate în cea mai mare parte din fostele republici sovietice, care sunt de asemenea, integrate în acest bloc comercial estic.
O mare parte din finanțarea proiectelor RCEP și BRI va fi sub formă de împrumuturi cu costuri reduse de la Banca Asiatică de Infrastructură și Investiții din China (AIIB) și de la alte surse naționale de finanțare din China și țările participante. În vremurile grele care vin din criza covidă, multe țări ar putea avea nevoie de asistență nerambursabilă pentru a-și putea recupera cât mai repede posibil pierderile socio-economice uriașe create de pandemie. În acest sens, este probabil ca noul Drum al Mătăsii să poată îmbunătăți un „Drum de sănătate” in special pe continentul asiatic.
Conglomeratul de acorduri și sub-acorduri între țările din Asia-Pacific care vor coopera cu RCEP este legat împreună de pactul asiatic, denumit Organizația de Cooperare de la Shanghai (OSCO), fondat la 15 iunie 2001 la Shanghai ca organizație interguvernamentală formată din China, Rusia, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan și Uzbekistan. Scopul OCO este de a asigura securitatea și de a menține stabilitatea în marea regiune eurasiatică, de a-și uni forțele pentru a contracara provocările și amenințările emergente și de a consolida comerțul, precum și cooperarea culturală și umanitară.
Adevărata frumusețe a acestui acord RCEP este că urmărește un curs constant înainte, în ciuda tuturor adversităților impuse de vest, în primul rând SUA. De fapt, RCEP poate, ca „produs secundar”, să integreze imensul continent Eurasia care se întinde de la Europa de Vest la ceea ce se numește Asia și acoperă Orientul Mijlociu, precum și Africa de Nord, de aproximativ 55 de milioane de kilometri pătrați (km2).
Punctul central al acordurilor RCEP acorduri comerciale este că acestea vor fi efectuate în monede locale și în yuani – nu dolari SUA. RCEP este un instrument masiv pentru dedollarizare, în primul rând regiunea Asia-Pacific, și treptat restul lumii.
Noul Yuan-RMB digital va deveni atractiv pentru multe țări care sunt sătule de a fi supuse sancțiunilor americane, deoarece folosind dolari SUA, acestea devin în mod automat vulnerabile la a fi pedepsite cu blocaje dolar, confiscări de resurse, ori de câte ori „comportamentul lor” nu se conformează cu mandatele de la Washington.
Chiar și rezervele unei țări pot fi furate, o crimă comisă de Washington cu impunitate și cu ajutorul Regatului Unit al Marii Britanii, în fața lumii intregi, furând aur venezuelean în valoare de 1,2 miliarde de dolari depus la Banca Angliei. Numai un proces juridic greoi, de lungă durată, în instanțele din Marea Britanie inițiate de Venezuela ar putea elibera în cele din urmă fondurile care urmează să fie returnate jurisdicției din Caracas. Acesta este un avertisment pentru multe țări, care doresc să evite dollarul fara nici o acoperire și să se alăture unui cinstit instrument de tranzacționare și unei monede de rezervă, oferite de China, solide și stabile economic susținute de RMB / yuan.
Dolarul american poate reveni în cele din urmă doar o monedă locală SUA, așa cum ar trebui să fie.
Conform filozofiei Chinezesti, cuvântul/simbol unilateral se va transforma într-o lume multipolară. Combinația RCEP și Noul Drum al Matasii urmăresc rapid acest obiectiv nobil, un obiectiv care va aduce mult mai mult echilibru în lume.
În forma actuală, RCEP nu este doar un acord comercial. Asociatia are o anumită filozofie, fundamentata în credința comuna despre regionalism, ca panaceu de creștere economică. Este un acord de cooperare economică, care reunește un grup de țări, dintre care unele nu au avut anterior niciun acord de liber schimb care să le ofere o sansă, o oportunitate în timpul anilor de supremație SUA.
În conformitate cu filosofia Tao, China va merge mai departe cu partenerii ei, cum ar fi apa care curge în mod constant, evitând obstacolele, în urmărirea scopului ei nobil – o lume în pace, cu un viitor comun luminos.
Tao, un cuvânt chinezesc care înseamnă cale, traseu, drum sau, uneori doctrina. Taoism sau Daoism este o tradiție filosofică de origine chineză care pune accentul pe viața în armonie cu calea Tao.
In flexibilitatea lor taoista, fluida, chinezii vor incerca sa eludeze “Capcana lui Tucidide”, care spune ca atunci cand o noua putere, emergenta, incepe sa creasca si sa puna in pericol hegemonia celei vechi, conflictul nu se poate rezolva decat prin razbo, vezi Atena versus Sparta.
Drumul(Tao) trebuiesa fie la fel de fluent si flexibil ca apa ca sa poata depasi toate pietrele (obstacolele). Popoarele asiatice cunosc aceasta ideologie care a patruns pana si in religia lor, in metafizica si etica, de unde tenacitatea si flexibilitatea caracterelor asiatice ce cunosc limitele cele mai largi ale umilintei dar si ale mandriei suverane.