Preluind din linkul prezentat mai jos unde se afla analiza dlui Profesor Scurtu, se mentioneaza urmatoarele: …. „cerând „să constataţi calitatea de succesor în drepturi al organizaţiei
noastre faţă de Grupul Etnic German“. Acţiunea era „motivată şi
fundamentată pe legislaţia cu caracter reparatoriu din România“,
apreciind că Grupul Etnic a fost desfiinţat „în mod abuziv de vechiul
regim“… Aici ar trebui zabovit mai mult pentru ca, dupa umila mea parere, trebuie sa fi existat 2 procese: unul de reabilitare al GEG si cel de al doilea legat de patrimoniu. FDGR, cu sprijin al serviciilor secrete germane – o prezumtie pentru care sint in stare sa bag mina in foc! – a dat la spate aspectul respectiv mascind si conflictul de interese existent la nivelul Primariei Sibiu. E posibil sa fi fost si un troc politic de care unii politicieni sa nu fie straini. Cum nu exista o sentinta a instantei care sa dovedeasca abuziva desfiintare a GEG si preluarea patrimoniului de catre Statul Roman, inseamna ca retrocedarile confirma faptul ca FDGR este continuatorul GEG fara niciun fel de discutie. Sa apelezi la el mentionind abuzul si apoi sa spui ca nu esti continuatorul, cind tu ceri de fapt asta, este o mizerie golaneasca demna de cei mai infecti ordinari. Sintem in situatia in care acesti nesimtiti vor sa ne prosteasca in fata mai departe.

Un alt aspect care se cere de urgenta revizuit este cadrul juridic al retrocedarilor. Pe baza acestui cadru, pe care CCR trebuia sa-l declare neconstitutional dupa parerea mea, promovat in 2005 pe repede inainte, prin asumare de catre Tariceanu la propunerea lui Macovei, s-au intimplat retrocedarile catre grofi despagubiti si ai caror urmasi nu erau indreptatiti la nimic. Este si cazul unui mațe-goale Kalnoky cel care i-a facut cadouri, ilegale, nefiind indreptatit nici macar la un cm de pamint, printului Sarla ot UK. Deci, judecatorii care au judecat si dat verdicte fara a lua in comsiderare documentele vremii, precum si cei din statul roman care au pus capacul pe toate aceste actiuni, intimplate parca in noaptea hotilor, trebuie identificati si dusi in fata justitiei. Si asa se intelege mai bine rolul jucat de FDGR sil UDMR in istoria post decembrista romaneasca, minoritatile reprezentate de acestea fiind principalele beneficiare ale acestor furturi si inselaciuni in forma calificata cu aportul judecatorilor.