Calin Kasper
224 aprobate
calin.kasper@yahoo.com
78.96.83.33
In romanul „De la inima spre cer“, unul dintre personajele principale este Parintele Arsenie Boca, supranumit Sfantul Ardealului. In timp ce citeam tot ce-mi cadea in mana despre el, mi-am format convingerea ca a fost, pe langa un om cu darul vederii inainte, un mare patriot si nationalist. Cum sa poti prevedea viitorul, sa-ti iubesti neamul si sa nu-l previi, stiind ce-l asteapta dupa ce tu nu vei mai fi? Gandul acesta m-a facut sa adun de pe internet toate fotografiile cu reproduceri ale picturilor sale, pe care le-am marit si studiat. Rezultatul acestei cercetari a fost mult mai rodnic decat m-as fi asteptat. N-am pierdut nici prilejul de a-l expune in carte. Din pacate, reproducerile alb-negru cat si formatul cartii n-au permis prezentarea in mod convingator al rezultatului investigatiei mele. Si este mare pacat, pentru ca mesajul secret al Parintelui Arsenie, ascuns intr-o fresca de la biserica Draganescu, dezvaluie calea prin care neamul romanesc se poate elibera din robie. Sa nu credeti ca e vorba de o minune, care se va petrece in timp ce noi ne scobim in nas. Drumul este greu si plin de spini, este de durata, dar sunt destui oameni care vor sa faca ceva, dar nu stiu cum sa procedeze. Pana ce se va ajunge la o miscare sociala incheiata cu formarea unui partid nationalist puternic, solutia Parintelui Arsenie se poate aplica si individual, prin respectarea si impunerea in viata de toate zilele a unor principii de comportare etice si morale. In loc sa ne plangem ca niste babe neputincioase, putem incepe deja de azi.
Ca acest mesaj sa ajunga la cat mai multi, am creat o prezentare in care sunt toate informatiile necesare. Sfatul meu este ca, dupa ce va veti convinge ca aceasta este calea, adevarul si lumina, sa aveti si puterea sa porniti voiniceste pe ea. Iata si link-ul unde puteti viziona prezentarea, care dureaza mai putin de 8 minute. Doamne, ajuta!

.
Nota redacției: Romanul dlui Kasper are multe merite. Printre ele și portretul viu, reușit, al unui sfînt – Arsenie Boca. Alt merit – pledoaria captivantă pentru legionari, pentru modelul de comportament civic rămas de la ei ca o moștenire de cel mai mare preț.