Gr. Iarnă
2 aprobate

iernat@hotmail.com
81.18.84.243
Mai exact va trebui să înceapâ adevărată curățenie, în toate privințele. Cât despre reconstrucție, mai degrabă o reașezare în spiritul și conform afirmațiilor și a indemnurilor marelui patriot Petre Țuțea. Dar cine se mai obosește a medita cu adevărat la spusele domniei sale. Și totuși, să luăm aminte: ”când va dispârea ultimul țăran[…]. Este poate de prisos , a mai adăuga și termenul autentic.
Bineînțeles că în decursul istoriei au existat tot felul șmecheri care au vrut și în mare parte au și reușit sâ influențeze masele, dar asta nu scuză sub nici o formă colaborarea, apatia sau lașitatea acestor largi mase. În România s-a incetățenit afirmația fals consolatoare : „Toți fură”. Poate de aceea o fostă ministră a pădurilor a fost otrăvită , conform spuselor domniei sale. Exemplele din lumea întreagă , doar la nivel înalt sunt năucitoare. Poate că aceste ființe umane și-au furat si ele/ei dreptul la viață, respectând cu sfințenie jurământul prestat cu ocazia investirii în funcție.

Pentru că tot ne mândrim cu Grădina Maicii Domnului, ar fi bine să cultivăm Binele, Frumosul și Adevărul, nu doar așa formal ci autentic. Ne plângem de hrană artificială. de medicamentație defectuosa, șmad însă efectiv ce facem. Câți cetățeni boicotează de pildă orezul și fasolea provenită din Etiopia, țară confruntată cu o gravă infometare de mai bine de câteva decenii. Și alegerile, hotărârile, faptele noastre de zi cu zi pot fi picături care pot aduce ploaia binefăcătoare. Nu degeaba se afirmă: cu vorba, cu gândul sau cu fapta. O nelămurire totuși : Cine-i va doborî definitiv pe anti-oameni. Sunt indicii, sau premoniții? Poate este o iluzie dar se pare că mulți încă visează la o viață …ca afară. Din contră unii occidentali visează să fie primiți de… Putin. Cine știe la ce mai visează și rușii . Și tot așa. Visurile într-o anumită măsură sunt necesare , transformarea lor în realitate presupune și un pragmatism. Cei care au adus lumea în acest punct se pare că îl au. Cum rămâne cu ceilalți. Sau ne vom consola ad aeternam cu imbecilitatea : „ la noi toți fură”