Nicu Pândaru
29 aprobate

ealucin@yahoo.ro
95.76.1.182

 

Guvernul lui Iohannis tocmai a semnat cu Israelul noile „pensii de evreu“ (de „Holocaust“):
„România va plăti despăgubiri în valoare de până la 2.500 de șekeli (745 de dolari) pe lună supraviețuitorilor români ai Holocaustului pentru tot restul vieții, în urma unui acord între guvernele israelian și român, care urmează să fie semnat în următoarele zile. În jur de 15.000 de persoane vor beneficia de acești bani, conform estimărilor oficiale.
Acordul va face, potrivit ediției de ieri a cotidianului Haaretz, ca România să recunoască documentele israeliene furnizate de Autoritatea pentru Drepturile Supraviețuitorilor Holocaustului din Ministerul Egalității Sociale, care atestă că un supraviețuitor a fost în România în timpul războiului. Negocierile asupra acordului au durat luni de zile, a spus ministerul.
Până acum, guvernul român nu recunoștea astfel de documente din Israel, așa că supraviețuitorii trebuiau să prezinte documente oficiale românești sau să le obțină din arhivele românești.
Autoritatea pentru Drepturile Supraviețuitorilor Holocaustului estimează că aproximativ 15.000 de supraviețuitori români vor fi eligibili pentru a primi alocația, care se estimează că va varia între 1.500 de șekeli (450 de dolari) și 2.500 de șekeli, în funcție de timpul petrecut de supraviețuitor în România între 1940 și 1945. Acești supraviețuitori, care sunt sau au fost cetățeni români, vor fi acum eligibili pentru plăți de la guvernul român, pe lângă plățile pe care le primesc din Israel și alte țări, precum Germania. Acordul se va aplica și celor peste 1.200 de supraviețuitori din București care au emigrat în Israel după 1 octombrie 1953 și care până acum erau eligibili doar pentru o bursă anuală.
Acordul nu include supraviețuitorii Ghetoului de la București , deoarece acesta a fost recunoscut în noiembrie anul trecut ca „ghetou deschis” de către Germania, făcând acești supraviețuitori dreptul la beneficii și plăți retroactive din partea guvernului german. Desemnarea germană a Bucureștiului a făcut ca supraviețuitorii de acolo să fie eligibili pentru o bursă lunară de 600 de euro, mai scrie cotidianul israelian. (B.T.I.)“
https://inpolitics.ro/acord-istoric-15-000-de-supravietuitori-ai-holocaustului-vor-primi-rente-lunare-de-la-statul-roman_1825979486.html#comment-322240
*

Este o lucrătura germano-evreiască, cu evreii americani în spate.
Silviu Vexler şi Ovidiu Ganț (omul de bază al lui Iohannis la federaţia germană) sunt autorii acestui Gheşeft (şi îşi trag şi etnicii germani alte pensii de „persecutaţi“ din partea statului român):
„La noi, comunitatea germană este cea mai fidelă colaboratoare a evreilor şi bagă cel mai mult pe gât românilor mizeria de acuză de Holocaust, după ce Germania, din motive politice, obligată din SUA, nu de dragul adevărului (unul impus ei), şi-a recunoscut vina de a fi omorât evreii în al doilea război mondial…“
https://www.incorectpolitic.com/gheseftul-germano-evreiesc-de-pe-spatele-romanilor/

https://www.incorectpolitic.com/germania-a-declarat-si-bucurestiul-ghetou-deschis-in-timpul-razboiul-urmeaza-sa-dam-pensii-speciale-urmasilor-tuturor-evreilor-bucuresteni/
*
Nu contează dacă evreii au păţit ceva sau nu din partea României, toţi evreii care au fost pe aici în perioada 1939-1944 sunt „supravieţuitori ai Holocaustului“, chipurile. Pensie se dă din România în Israel şi copiilor „supravieţuitorilor Holocaustului“, dar mai mică, e drept. Cică Bucureştiul ar fi fost şi el un mare „gheto” (ceea ce e fals), ca şi Iaşiul şi multe alte oraşe româneşti, doar pentru că în el au trăit evrei în vremea războiului, iar pentru asta trebuie recompensaţi.
Primirea din partea României a „pensiei de evreu“ de către evreii din Israel şi din restul lumii, nu este condiţionată de cetăţenia română şi nici de dovedirea suferirii vreunui prejudiciu de către evreu.
România dă pensie şi evreilor care erau în judeţele răpite de Ungaria după dictatul de la Viena, deşi aceştia ar trebui să primească pensia de la statul maghiar, dar România e mai generoasă, având şi un ministru de Externe evreu după tată (Aurescu se trage din familia Goldenberg, din zona Galaţi-Brăila, care şi-au schimbat numele).