Crucea Roșie Internațională, inclusiv un număr de oficiali din SUA, Marea Britanie, Franța și Elveția, au inspectat lagărele de concentrare germane pe tot parcursul războiului. Crucea Roșie avea acces nelimitat, în fiecare lună, la fiecare lagăr de concentrare german, inclusiv la Auschwitz. Aveau în interior bărbați care le raportau în detaliu activitățile din tabere. Auschwitz a fost vizitat în repetate rânduri de echipele de inspecție ale Crucii Roșii, cărora li s-a permis să vorbească cu reprezentanții deținuților, pentru a asculta în mod direct orice tip de maltratare, șicane, întreruperea livrării corespondenței și a coletelor, probleme de sănătate, probleme de alimentație și rație etc. Li s-a cerut să investigheze zvonurile despre uciderile în masă și gazelle de exterminare.

O vizită de inspecție în lagărul de concentrare de la Auschwitz a fost făcută de Rossel și alți delegați ai Comitetului internațional al Crucii Roșii (CICR) la 29 septembrie 1944. În raportul lor despre această vizită, delegația CICR a declarat că nu au găsit nicio confirmare a zvonurilor despre gazele homicide și că prizonierii chestionați nu le-au menționat. (A se vedea documentele referitoare la activitatea Comitetului internațional al Crucii Roșii în beneficiul deținuților civili din lagărele de concentrare germane între 1939 și 1945 [Geneva: CICR, 1975], pp. 76–77. Ed. În limba franceză, Geneva , Iunie 1946, p. 92.]

Într-o scrisoare din 22 noiembrie 1944 către oficialii Departamentului de Stat al SUA, Crucea Roșie spunea: „Nu am putut descoperi nici o urmă de instalații pentru exterminarea prizonierilor civili. Acest lucru confirmă un raport pe care l-am primit deja din alte surse … ”

Germanii au capturat 150.000 de soldați britanici. 150 dintre acești bărbați erau ingineri care lucrau la Auschwitz-Birkenau pentru a întreține fabricile care prelucrau cărbune din Silezia pentru a produce benzină pentru armata germană. Germanii foloseau o formulă de gazificare a cărbunelui dezvoltată în 1915 în Rusia. Acești 150 de bărbați au avut în mod evident acces zilnic în toate taberele, dar până în prezent nici un procuror de la Nürnberg, nici un cercetător Holohoax nu le-au citat mărturia.

O EVALUARE FACTUALĂ A „HOLOCAUSTULUI” DE CĂTRE CRUCEA ROȘIE

Există un studiu al chestiunii evreiești din Europa în timpul celui de-al doilea război mondial și al condițiilor lagărelor de concentrare din Germania, care este aproape unic prin onestitate și obiectivitate, raportul în trei volume al Comitetului Internațional al Crucii Roșii (CICR) despre activitățile sale din timpul celui de-al doilea război mondial. Războiul Mondial, Geneva, 1948.

Această relatare cuprinzătoare dintr-o sursă complet neutră a încorporat și a extins constatările a două lucrări anterioare: Documents sur l’activité du CICR în faveur des civils détenus dans les camps de concentration in Germany 1939-1945 (Geneva, 1946) și Inter Arma Caritas : Opera CICR în timpul celui de-al doilea război mondial (Geneva, 1947). Echipa de autori, condusă de Frédéric Siordet, a explicat în primele pagini ale Raportului că obiectul lor, în tradiția Crucii Roșii, a fost o neutralitate politică strictă, iar aici se află marea sa valoare.

CICR a aplicat cu succes convenția militară de la Geneva din 1929 pentru a avea acces la internii civili deținuți în Europa Centrală și de Vest de către autoritățile germane. În schimb, CICR nu a reușit să obțină niciun acces în Uniunea Sovietică, care nu ratase Convenția. Milioanele de internați civili și militari deținuți în URSS, ale căror condiții erau cunoscute de departe ca fiind cele mai grave, au fost complet eliminate de orice contact sau supraveghere internațională.

Raportul Crucii Roșii are o valoare prin faptul că clarifică circumstanțele legitime în care evreii au fost reținuți în lagărele de concentrare, ca străini inamici. În descrierea celor două categorii de internați civili, Raportul distinge al doilea tip drept „civili deportați din motive administrative” (în germană „Schutzhäftlinge”), care au fost arestați pentru motive politice sau rasiale, deoarece prezența lor a fost considerată un pericol pentru stat sau forțele de ocupație.” (Vol. 111, p. 73). Aceste persoane „au fost plasate pe același picior ca și persoanele arestate sau închise în temeiul dreptului comun din motive de securitate”. (P.74).

Raportul admite că germanii au fost la început reticenți să permită supravegherea de către Crucea Roșie a persoanelor reținute din motive legate de securitate, dar în ultima parte a anului 1942, CICR a obținut concesii importante din partea Germaniei. Li s-a permis să distribuie pachete de alimente marilor lagăre de concentrare din Germania din august 1942 și „începând din februarie 1943, această concesiune a fost extinsă la toate celelalte lagăre și închisori” (Vol. 111, p. 78). CICR a stabilit în curând contactul cu comandanții lagărului și a lansat un program de ajutor alimentar care a continuat să funcționeze până în ultimele luni ale anului 1945.

                                            Nu există dovezi ale genocidului

Unul dintre cele mai importante aspecte ale Raportului Crucii Roșii este acela că clarifică adevărata cauză a acelor decese care au avut loc fără îndoială în lagăre spre sfârșitul războiului. Raportul spune: „În starea haotică a Germaniei după invazia din ultimele luni ale războiului, lagărele nu au primit deloc provizii de alimente și foametea a adus un număr tot mai mare de victime. Alarmat de această situație, guvernul german a informat în cele din urmă CICR la 1 februarie 1945… În martie 1945, discuțiile dintre președintele CICR și generalul SS Kaltenbrunner au dat rezultate și mai decisive. Ajutorul ar putea fi distribuit de acum înainte de CICR și un delegat a fost autorizat să rămână în fiecare tabără… ”(Vol. III, p. 83).

În mod clar, autoritățile germane s-au străduit să amelioreze situația gravă în măsura în care au putut. Crucea Roșie este destul de explicită, afirmând că aprovizionarea cu alimente a încetat în acest moment din cauza bombardamentului aliat al transportului german și, în interesul evreilor internați, ei au protestat pe 15 martie 1944 împotriva „războiului aerian barbar al aliaților” ( Inter Arma Caritas, p. 78). Până la 2 octombrie 1944, CICR a avertizat Biroul German de Externe despre prăbușirea iminentă a sistemului de transport german, declarând că condițiile de înfometare pentru oamenii din toată Germania deveneau inevitabile.

În tratarea acestui Raport cuprinzător, format din trei volume, este important să subliniem că delegații Crucii Roșii Internaționale nu au găsit nicio dovadă în lagărele din Europa Axei pentru o politică deliberată de exterminare a evreilor. În toate cele 1.600 de pagini ale sale, raportul nici măcar nu menționează așa ceva sau despre o cameră de gazare. Admite că evreii, la fel ca multe alte naționalități din timpul războiului, au suferit rigori și lipsuri, dar tăcerea sa completă cu privire la exterminarea planificată este o respingere amplă a legendei celor șase milioane de victime. La fel ca reprezentanții Vaticanului cu care au lucrat, Crucea Roșie s-a trezit în imposibilitatea de a se alinia cu acuzațiile iresponsabile de genocid care deveniseră subiectul la ordinea zilei.

În ceea ce privește rata reală a mortalității, Raportul subliniază că majoritatea medicilor evrei din lagăre erau folosiți pentru a combate tifosul pe frontul de est, astfel încât nu erau disponibili atunci când epidemiile de tifos din 1945 au izbucnit în lagăre (Vol. I, p. 204 și următoarele).

De altfel, se susține frecvent că execuțiile în masă au fost efectuate în camere de gaz, deghizate cu viclenie în facilități de duș. Din nou, Raportul face lumină cu privire la această afirmație. „Nu doar locurile de spălare, ci instalațiile pentru băi, dușuri și rufe au fost inspectate de delegați. Trebuiau adesea să ia măsuri pentru ca dispozitivele să devină mai puțin primitive și să le repare sau să le mărească. ” (Vol. III, p. 594).

PDF al Raportului Comitetului Internațional al Crucii Roșii despre activitățile sale din timpul celui de-al doilea război mondial.
Raportul CICR din 1948 Scanarea paginilor 641 – 657 din Volumul I plus rezumatul altor pagini din Volumele II și III pe același subiect.
https://forum.codoh.com/download/file.php?id=1215

 

*

 

Nota redacției . Am primit un text vast despre Holocaust. Publicăm numai fragmentul care privește implicarea Crucii Roșii Internaționale în monitorizarea celor ce se petreceau în lagărele de concentrare administrate de Germania nazistă. Crucea Roșie Internațională a făcut o vizită de documentare și în Transnistria.  Nu a consemnat nici un genocid. La fel și inspecția Vaticanului, ordonată de Papa PIUS XII. Altă inspecție a fost făcută de Ambasada Elveției și corpul diplomatic de la București, cu aceeași concluzie: Nix Holocaust!