NU! pentru un român, DA! pentru un evreu

2021-08-10T12:36:41+03:0010 august 2021|Doctrină naţionalistă|

NU! Pentru un român! DA! Pentru un evreu!

Paulescu-Gaster-Academia Romana 2021

Vă supunem atenției un text publicat în data de 6 august 2021 în revista online „Edupedu”lăsând cititorii să tragă singuri concluzia despre ceea ce se întâmplă în România, despre imensele și brutalele presiuni care s-au făcut/se fac asupra conducerii Academiei Române și actele necamuflate de condamnare a românilor în propria țară. „Unde ești Tu, Țepeș, Doamne…”. Precizăm că subtitlurile – extrase din text – au fost adăugate de redacție. (Redacția ART-EMIS)

„Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, a revenit asupra poziției sale în privința savantului Nicolae Paulescu, în onoarea căruia urma să se organizeze la București o conferință dedicată centenarului descoperirii insulinei, atribuită lui Paulescu.

Profesorul de medicină Peter Manu de la Universitatea « Hofstra » din statul New York, autor împreună cu Horia Bozdoghină al cărții « Polemica Paulescu » în care afirmă că savantul român nu a descoperit primul insulina, a protestat împotriva unei manifestări informale jubiliare sub egida Academiei Române desfășurate în data de 21 iulie a.c.

« O manifestare encomiastică la adresa lui Paulescu ar fi rușinoasă, de neacceptat »

« Nu va avea loc în acest an, la Academia Română sau sub egida Academiei Române, nicio conferință despre descoperirea insulinei. Evident, o astfel de conferință nu ar fi inutilă, dacă ar fi fost pregătită, dacă ar fi fost invitați specialiști reputați de la mari universități ale lumii. Este clar că descoperitorii insulinei sunt laureații premiului Nobel. S-au afirmat și alții pe drumul anevoios al descoperirii, dar o manifestare encomiastică la adresa lui Paulescu ar fi rușinoasă, de neacceptat. Am discutat pe această temă și cu dl prof. Jean Askenasy – căruia îi port un mare respect – și am ajuns la aceleași concluzii » (Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei Române)

« Vom organiza o conferință dedicată marelui savant evreu Moses Gaster »

Vom organiza, în schimb, o conferință dedicată marelui savant Moses Gaster, membru marcant al Academiei Române, născut la București acum 165 de ani. Prin savanții săi evrei, Academia Română a prosperat deopotrivă științific și material. Fără Fundația Familiei Menachem Elias, am fi azi mult mai săraci, inclusiv din punct de vedere spiritual” (Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei Române)[1].

Poziția Academiei Române s-a schimbat în numai zece zile: NU! – pentru românul Paulescu! DA! – pentru „marele savant” evreu Moses Gaster!

Aranjament grafic – I.M.

––––––––––––-
*
Nota redacției – Lazăr Șăineanu și Moses Gaster au fost doi filologi evrei care s-au ilustrat prin lucrări temeinice, originale, care au sporit nivelul științific al filologiei românești. Din păcate, amândoi au fost declarați de autorități „persona non grata” și expulzați din România. Motivul nu este prea cunoscut și nici nu este pus în discuție. Dar cei doi filologi au fost identificați ca angajați ai sionismului evreu și au avut misiunea de a face un studiu etno-psihologic al poporului român. Au căutat un răspuns la întrebarea Cum vor reacționa românii dacă teritoriul românesc va fi transformat în cămin național evreiesc?
Academia Română ar face o mare greșeală dacă ar cinsti memoria lui Moses Gaster! Nu ne-a fost prieten! 

3 Comments

 1. MN 12 august 2021 la 9:19 am - Raspunde

  Cine sunt „profesorii” Peter Manu, și Horia Bozdoghina?????. Nu cred că a auzit nimeni de ei!!!! Cine a finanțat cartea scrisa de ei împotriva savantului Nicolae Paulescu ???? Acum 2000 de ani Iuda și-a vindut stapinul pe arginți . In ziua de azi cred că sunt multe și multe mii și mii, …de Iuda, gata oricînd sa vinda pe 2 arginți tot ce se poate și nu se poate vinde. Poate multi dintre ei nici nu își dau seama ce fac.

 2. MN 12 august 2021 la 8:55 am - Raspunde

  Deocamdată, forțele întunericului „zburda” , își fac de cap, , dau comenzi în întreaga lume, iar în România sunt stapine, mai rău decit în anii 1950. Limitele normalului au fost de mult depășite. Sau vom avea forța de a reveni la normalitate, sau vom dispărea că specie.Eu cred că omenirea va reveni la normalitate, iar întunericul, care mii de ani a dăinuit pe pămînt se va evapora precum apa.

 3. CD 10 august 2021 la 8:36 pm - Raspunde

  Si unii il vedeau pe Ioan Pop presedintele tarii.
  Timpul da arama pe fata si Cainii din’tai turba!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top