http://www.zanhanim.org.il/show_item.asp?levelId=65090
www.zanhanim.org.il/vf/ib_items/189/ww2.pps
Primul link este Homepage in varianta engleza. Al doilea, pps-ul in discutie.
Nu este site-ul armatei israeliene, ci al brigazii de parasutisti. In orice caz, pare sa fie site oficial.

 

TExtul de mai sus a apărut pe site-ul nostru, sub forma de comentariu la textul publicat de noi despre „Mareșalul Ion Antonescu pe site-ul Armatei Israelului!”

Comentariul este semnat de domnul Valentin! L-am citit cu mare plăcere, cu satisfacție, deoarece s-au găsit persoane care să pună la îndoială autenticitatea sursei indicate de mine: Armata Israelului. Domnul Valentin a verificat, cu bună credință, și a găsit că textul despre Ion Antonescu a apărut la „Brigada de Parașutiști” din Armata Israelului.

Când am primit această informație de la dl H.N. din Israel nicio clipă nu m-am gândit că n-ar fi corectă! Cu atât mai mult nu mi-a trecut „prin freză” că mi s-ar fi întins o cursă. Mă mai pricep și eu la oameni! Și chiar dacă prieteșugul meu cu dl H.N. n-a durat prea mult, nu avem nimic a ne reproșa unul altuia. Dl Puiu este un domn, din categoria evreilor de care-ți pare rău că s-au răzlețit de noi!

Așadar, domnule Mișu Croitoru, le poți pune la dispoziție colegilor dumitale mesajul de la dl Valentin, poate că se vor învrednici să învețe ce e de învățat din această întâmplare!

În jocul acesta de-a Holocaustul, a fost sau nu?!, în care eu am intrat cam fără voia mea, nu aș fi putut continua fără să-mi asigur o apărare beton. Iar această apărare am văzut-o într-un singur fel: corectitudine în adminstrarea probelor și a argumnetelor. Și mai ales grija de a mă folosi aproape exclusiv pe mărturiile unor evrei de cea mai bună calitate!

 NU alde Ioanid sau Beriș, Vainer sau Ancel!…

Încă o dată mulțumiri dlui VALENTIN din partea celor care comentează pe acest site cu aceeași bună credință! Credința în Celălalt! În partea cea bună a Lumii, a Omului!

 

Ion  COJA