Nu fi trist, generale Ciucă!

2020-12-23T22:09:25+02:0023 decembrie 2020|Doctrină naţionalistă|

Nu fi trist, generale Ciucă! N-ai ce căuta printre gunoaie!

Nu fi trist, generale Ciucă! N-ai ce căuta printre gunoaie!

Înțeleg că guvernul este deja format, dar trebuie spus răspicat că negocierile au produs o greață profundă opiniei publice.
O scădere în încrederea viitorului Executivului, mai mult decît un mănunchi de moțiuni de cenzură. Ciolaniada desfășurată sub ochii noștri a produs un dispreț imens, dacă mai era nevoie, față de politicianismul afișat fățiș. La vedere, chiar cu o oarecare mândrie. O mândriei a unor cocote care au uitat de mult ceea ce înseamnă, onoare, fidelitate față de cauza națională.

Continui să cred, așa cum am mai afirmat de două ori la emisiunea „Față în față” a „Evenimentului Zilei Tv” că cea mai nimerită soluție de prim-ministru era Nicolae Ciucă. Și s-a văzut. Autoritatea cu care a condus interimatul, forța sa de muncă și determinarea au fost exemplare. Ordinele au fost clare, răspicate și executate urgent. Asta înseamnă să fii lider, să știi să te impui. Câtă diferență față de unii politicieni care cel mult în viața lor au comandat 4 beri. Și doi mici!

O altă mare calitate a lui Nicolae Ciucă este faptul că provine din Armată. Unde lucrurile sunt clare, unde există încă termenul de onoare. De patriotism, dar mai ales de cinste și serviciu în slujba Neamului. Într-un sfert de oră de la instalare doi grei ai sistemului liberal, oameni aproape intangibili au plecat din Palatul Victoria cu coada între picioare.

Revolta lui Nicolae Ciucă mi-a umplut inima de satisfacție. Cineva cu autoritate trebuia să pună la punct slugile viclene, acești Dinu Păturică care se multiplică cu o viteză îngrozitoare și se răspândesc mai ceva decît Covidul.

„Cum vă permiteți să vă bateți joc de un general al Armatei Române?” a tunat Ciucă, iar javrele au plecat schelălăind. Așa se conduce o țară! Nu doar prin negocieri de tavernă, de împărțirea prăzii precum în Ali Baba și cei 40 de hoți!
Pe Nicolae Ciucă nu l-au vrut premier niște politicieniști, niște loaze fără coloană vertebrală, puși pe căpătuială, care cu simțurile ascuțite de tâlhari mereu puși pe pândă au simțit că dau de dracu’.

Scuza că este fost general, și vai ce zice Europa, că nu se mai poartă e ridicolă.

De-a lungul istoriei sale România a avut nu mai puțin de 8 președinți ai Consiliului de Miniștri/premieri: Gheorghe Manu, Ioan Emanoil Florescu, Alexandru Averescu, Constantin Coandă, Gheorghe Argeșanu, Ion Antonescu,
Constantin Sănătescu și Nicolae Rădescu. Peste tot în lume, nu doar în Israel (Ariel Sharon, Yitzhak Rabin) militarii au făcut politică de top. Da, par rigizi, dar sunt ordonați, corecți și mai ales loiali statului. Reproșul adus lui Nicolae Ciucă că nu are experiență, că nu l-a asimilat partidul este cât se poate de real.

Da, Nicolae Ciucă nu poate fi asimilat de niște ciurucuri, de niște veleitari, de niște pungași care se orientează vorba lui Nicolae Iorga după mirosul de friptură.

Nicolae Ciucă, cu toate defectele sale – subliniate culmea de mulți invidioși din Armată – rămâne un general român remarcabil. Poate unul dintre cele mai bune produse ale Armatei de după 1989. Onest, dar mai ales patriot.

Nu fii trist generale! N-ai ce căuta printre gunoaie! Ai mult de muncă în Armată!

4 Comments

 1. Mares Iulian 25 decembrie 2020 la 8:06 am - Raspunde

  Domnule Florian Bichir,
  ma tem de contrarul scrierii dumneavoastra!
  Si ce argument mai bun pot avea decat ca generalul Ciuca a cautat, cauta si va cauta compania unor ciurucuri, veleitari, pungași care se orientează vorba lui Nicolae Iorga după mirosul de friptură, dupa cum afirmati!
  Si va mai asigur ca nu cunoasteti nici 5% din omul/ofiterul/generalul/politicianul Ciuca! Poate kiar este mai bine ca nu cunoasteti! …..

  *Ati putea comenta ce inseamna patriot pentru un general? …poate, cumpararea de camioane italiene … .poate de transportoare care nu sunt anfibii?

 2. gmbplay 24 decembrie 2020 la 11:50 am - Raspunde

  Avem cite un pluton macar , pentru fiecare general ? Dotori , generali , masteranzi , dr, doc. , academicieni de renume , facultati fara numar care produc ce ?

  • Iulian MARES 26 decembrie 2020 la 6:57 am - Raspunde

   gmbplay,

   referindu-ma la armata, eu am cerut informatii intrucat asa credeam si eu cu ceva ani in urma.
   Lamurit fiind te pot informa si pe tine, insa trebuie sa fii pregatit sa primesti adevarulȘ
   -Armata Romaniei si-a stabilit un numar finit de functii prevazute cu gradul de general, in conformitate cu standardele operationale NATO, numarul acestora nefiind modificabil! ceva cam ca la notarii publici!
   Avansarile celor iesisit la pensie (rezerva/retragere) sunt onorifice si nu creaza obligatii financiare!

   Aceeasi institutie mi-a mai explicat ca informatiile vehiculate de stiriste promteriste destepte si in cap aveanseaza informatii eronate cand afirma ca un general veteran al WW2 are o pensie de doar 2-3000 lei; respectivul, cinstea fie de partea lui, cand s-a pensionat sau mai corect a fost epurat din Armata era maximum capitan, maior! Reparatiile venite dupa 90 i-au redat pensia cuvenita, iar onoarea ca mai avem veterani printre noi a facut ca Armata Romaniei sa-i acorde grade, onorifice si care nu creaza obligatii financiare; in skimb prin lege veteranul in cauza a primit si indemnizatie; acum ca valoarea acesteia se ridica la nivelul simbolic, de vina sunt cei care prin legi protectioniste s-au scos de la sarcina de mobilizare si obligatia de aparare a tarii: parlamentarii si magistratii!

 3. agent dezinfector 24 decembrie 2020 la 11:23 am - Raspunde

  „Generale nu fi trist/ Garda merge înainte/ Prin partidul globalist!”

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top