Mihai Vinereanu
1 aprobat

vinlinguist@gmail.com
92.84.226.44
Orice s-ar spune nu există dovezi reale ale romanizării dacilor. Toate sânt doar presupuneri. Dovezile neromanizării sânt mutl mai puternice.

1.romanii nu au ocupat decât celmult 20% din teritoriul regatului dacic.

2. romanii nu au stat în Dacia decât 165 de ani, un timp extrem de scurt pentru a avea loc romanizarea. Să nu mai vorbim de dacii și geții care trăiau dincolo de frontierele regatului lui Decebal,

3. limba română este dovada vie a neromanizaării dacilor. Dicțioanrul etimologic al limbii române care va apărea în curând demomstrează, cu dovezi bazate pe principiile de indo-europenistică, făr putere de tăgadă că limba română cu un raport de 10: 1 mai multe cuvinte dacice decât latine. Desigur că multora le poate părea de necrezut, dar acesta este adevărul.

Cred că a venit vremea ca adevărul să prevaleze, în sfârșit.

*

Nota redacției – Există inscripții funerare în limba latină pe tot întinsul fostului Imperiu Roman. Deci și în Dacia. Numărul acestor inscripții rămase în Dacia este mai mare decât numărul inscripțiilor din tot restul Imperiului, lăsând deoparte Italia! Au murit mai mulți romani în Dacia decât în celelalte provincii! Astea sunt probe materiale ale romanizării.