Senatorul Claudiu Târziu (AUR): Statul român să nu-și bage propriul popor în război!

Senatorul Claudiu Târziu (AUR) a transmis, vineri, un mesaj fără echivor în legătură cu situația din Ucraina, făcând apel la autoritățile române să nu implice poporul român într-un război care nu este al nostru.

„Alianța pentru Unirea Românilor condamnă ferm agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei. Solicităm autorităților să sprijine în continuare, din punct de vedere umanitar, populația din Ucraina, victima unui război de agresiune, inclusiv refugiații de pe teritoriul României.

În același timp, cerem imperativ autorităților politice și structurilor de securitate națională să nu implice România în război și să nu pună țara în pericol prin acțiuni care, chiar și printr-o interpretare abuzivă, rău-voitoare și interesată, să atragă statutul de parte într-un conflict care NU ESTE AL NOSTRU.

Mai clar, România să nu furnizeze armament și nici să permită tranzitul de arme pe teritoriul său, fapt care atrage după sine aprecierea discreționară a Federației Ruse de a ne considera beligeranți.

Ținînd cont de așezarea geografică a României la frontiera NATO și de apropierea frontierei noastre cu zona de conflict, îi somăm pe conducătorii statului să nu facă nici un gest care ar putea atrage poporul român în război, punînd astfel în primejdie viața românilor.

Nimic nu trebuie să fie mai important pentru statul român decît interesul legitim al cetățenilor săi de a trăi în siguranță și pace.

Facem din nou apel la Parlamentul de la Chișinău să voteze, în regim de urgență, reunirea cu România, ca singura soluție pentru punerea la adăpost a populației Republicii Moldova, alcătuită în mare parte din cetățeni români, și pentru integrarea imediată în Uniunea Europeană a celui de-al doilea stat românesc!”, a transmis, vineri, pe Facebook, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, senatorul Claudiu Târziu.