Nu cumva primarul Piedone este nevinovat?

2022-05-14T21:37:50+03:0014 mai 2022|Doctrină naţionalistă|

De unde a știut Rareș Bogdan ce se va întâmpla?!

11 noiembrie 2015|Textele altora

.Text preluat de pe FUIERUL.  Poate fi probă pentru procuratură? Bogdan Rareș trebuie să dea cu subsemnatul!

 

Mai Nerușinaților, dacă știați pe 22

Octombrie ca vine Ciolos, Prim-Ministru,

Si-a venit pe 11 Nov, Știați și c-o sa

ardă aia de vii în Club pe 30 Oct? Si ca

vor urma Mitinguri ca sa plece Ponta

pe 4 Nov? Sau Cum?

 

Rareș Bogdan, realizator de la Realitatea TV, dar și cunoscut simpatizant al președintelui Klaus Iohannis, a anunțat cu o săptămână înainte de explozia de la Colectiv, cine va fi noul premier al României.

Dezvăluirea a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la Realitatea FM Cluj, pe data de 22 Octombrie.

Oricum am lua-o logic, e evident ca Rares Bogdan stia de la cineva ca se pune la cale aparitia unui nou guvern.

ASTA CAND NIMENI NU PUTEA BANUI CA

VOR FI PROTESTE DE STRADA IN URMA CARORA

PONTA ISI VA DA DEMISIA.

Cerem Justitiei din România sa deschidă imediat o ancheta și sa afle de unde știa Rareș Bogdan pe 22 Octombrie ca va pica Ponta, ca va veni Ciolos prim-ministru, ca va fi un guvern de tehnocrați, ca nu va fi numit Predoiu prim-ministru și ca nici PSD-ul nu-și va putea numi primul-ministru, după caderea lui Ponta? Nici măcar pe Dâncu, cel agreat de Germania și de Iohannis.

Rareș Bogdan, realizator de la Realitatea TV, dar și cunoscut simpatizant al președintelui Klaus Iohannis, a anunțat cu o săptămână înainte de explozia de la Colectiv, cine va fi noul premier al României.

Dezvăluirea a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la Realitatea FM Cluj. Iată ce spunea atunci, Rareș Bogdan:

(ARTICOL PUBLICAT INIŢIAL ÎN 22 OCTOMBRIE 2015, de Realitatea FM Cluj)

Zilele lui Victor Ponta la Palatul Victoria sunt numărate. „Vom avea un prim ministru tehnocrat, ca şi acum 15 ani, când Mugur Isărescu a condus timp de un an guvernul şi a pregătit alegerile parlamentare de la finalul anului 2000. Este vorba de fostul comisar european Dacian Cioloş”, a dezvăluit în premieră Rareş Bogdan.

„Este un tehnocrat 100% ardelean, cunoaşte foarte bine instituţiile europene. Dacian Cioloş are cele mai mari şanse să ajungă premier, pe o formulă de guvern PNL-UNPR sau într-un guvern de uniune naţională PNL-PSD-UNPR”, a explicat Rareş Bogdan.

„Cătălin Predoiu mai stă puţin în umbră”, a completat realizatorul emisiunii „Jocuri de Putere” de la Realitatea TV, adăugând că premierul desemnat al PNL ar putea deţine cel mult o funcţie de vicepremier şi de ministru al Justiţiei în viitorul guvern tehnocrat.

„M-aş bucura ca Vasile Dâncu să fie următorul premier PSD, dar cred că în acest moment şansa o are Dacian Cioloş”, a spus Rareş Bogdan.

 

(FLUIERUL)

 

*

 

Victor Ponta și Rareș Bogdan, în tandem, implicați în tragedia de la Colectiv

Mă tot mir de rudele victimelor de la Colectiv!… Practic, nu fac nimic bieții oameni pentru a lămuri împrejurările care au dus la tragedia cunoscută!

Sunt două persoane publice, de maximă notorietate, care ar trebui să dea explicații publice pentru comportamentul lor bizar, irațional din acele zile.

Primul care ar trebui să răspundă la o anchetă penală este numitul Rareș Bogdan. Acesta a vorbit pe un post TV din Cluj Napoca, cu o săptămână înainte de tragedia de la Colectiv, despre iminenta schimbare a guvernului, odată cu numirea unui nou prim ministru în persoana lui Dacian Cioloș. Luat apoi la întrebări pe acest subiect, de unde a știut ce se va întâmpla, răspunsul lui Rareș Bogdan nu poate mulțumi pe nimeni: cică a intuit el această schimbare, a făcut el o analiză a situației și i-a ieșit acest pronostic politic. Un răspuns inacceptabil, bun numai de prostit lumea!

Ultimele date aflate despre individ, anume relațiile de prietenie la cataramă cu președintele țării și cu directorul SRI, fac mult mai probabilă o altă explicație, mult mai logică: schimbarea guvernului era decisă la nivelul celor doi, iar Bogdan Rareș a aflat de la vreunul dintre cei doi sau de la cineva din anturajul acestora despre iminenta schimbare de guvern!

Nu vreau să spun că guralivul comentator TV a cunoscut și prețul cu care va fi plătită schimbarea: tragedia de la Colectiv! Dar despre producerea acestei tragedii este sigur că s-a știut, că deci a fost provocată! Iar una dintre dovezi este declarația lui Rareș Bogdan la televiziunea clujeană.

Bun! Admitem că a făcut o analiză genială a situației politice și i-a ieșit că Ponta va demisiona. Dar în cadrul acelei analize avea nevoie de un motiv care să-l oblige pe Ponta să demisioneze. Să ne spună domnul Rareș Bogdan ce a fost în mintea sa, în analiza sa: de ce urma Ponta să demisioneze în scenariul imaginat, pe care l-a avut în cap RB când a afirmat că peste o săptămână vom avea un nou prim ministru!

Povestea cu analiza politică nu ține! Rareș Bogdan trebuie luat la întrebări de un procuror curajos, isteț și deplin liber, independent, cinstit. Avem un asemenea procuror?

Ce ar trebui să lămurească un interogatoriu la care să fie supus domnul Rareș Bogdan? Un singur lucru: de la cine a primit informația dată pe post cu o săptămână înainte de a se produce evenimentul? Cu cine a stat de vorbă și a aflat de iminenta promovare a lui Cioloș? E clar că a avut o informație cu care – caz tipic de prostie!, a vrut să se remarce printre ceilalți publiciști. Și a reușit să se remarce, iar procuratura e cazul să-l remarce și ea!

Dacă parcurgi presa dinaintea acestor evenimente constați că nimeni nu-l pomenea pe Cioloș în vreun fel! Deci nu existau elemente care să susțină analiza făcută de Rareș Bogdan! Deci nu au existat elemente pentru o analiză politică de mare maestru, minte cine vorbește de așa ceva. Ci a existat o informație „pe surse”. Gravitatea tragediei petrecute îl obligă pe marele analist politic să-și devoaleze sursele: Johanis sau Helvig?

Implicat în tragedia de la Colectiv consider că este și Victor Ponta. Nu numai că a știut, dar a avut și un rol determinant. Rolul lui Ponta a fost să demisioneze. A acceptat să demisioneze dacă i se oferă un pretext oarecare. Nu zic motiv, deoarece tragedia de la Colectiv nu putea fi motiv de demisie a primului ministru și a întregului guvern! S-au mai petrecut tragedii similare celei de la Colectiv în lume, în alte țări, și nu s-a lăsat cu demisia guvernului! Ponta a demisionat în condiții suspecte: nu a convocat guvernul să discute situația și intenția sa de a demisiona. Știa că nimeni din guvern nu-l va susține. A ieșit pe post și și-a anunțat demisia. Nici măcar în partid nu a pus în discuție intenția sa de a demisiona! Comportament tipic pentru o persoană care avea de îndeplinit alte înțelegeri și obligații, din afara guvernului și a partidului!

Cu cine a căzut la înțelegere Ponta? Ce anume l-a făcut să aibă acest comportament irațional pentru un lider, pentru un prim ministru și președinte de partid? Nu poate fi vorba decât de o presiune din afara partidului și a guvernului, cel mai probabil de un șantaj, miza fiind scoaterea PSD de la guvernare! Țintă pe care Ponta o are în continuare!

Numai că trebuie să dea socoteală într-o anchetă a unui procuror cinstit și curajos, care să-l strângă puțin cu ușa: cu cine s-a sfătuit atunci când a luat decizia de a demisiona? De ce nu a convocat o discuție în partid și guvern pe această temă. De ce s-a grăbit să-și dea demisia?

Acum, Victor Ponta stă la pândă și-l acuză pe Dragnea de comportament dictatorial. Că face numai ce vrea el, că nu se consultă cu nimeni din partid etc. Păi tu vorbești, nemernicule?! Ai luat de unul singur o decizie atât de importantă pentru toată lumea și n-ai cerut avizul nimănui din guvern sau din partid! Ai trădat! Ți-ai vîndut colegii de guvern și tovarășii de partid! Și nici până azi nu te-ai învrednicit să explici acest comportament aberant, explicabil doar prin supunerea la ordine primite din afara partidului! Cine te-a cumpărat? Cine te șanteajează și cu ce? Cine ți-e stăpânul, Victor Ponta?!

La toate aceste suspiciuni se adaugă și se potrivește la fix vorba scăpată de marele nătărău: A trebuit să moară atâția oameni pentru ca guvernul să demisioneze…”

Cine avea interes să demisioneze guvernul și să-și instaleze „guvernul meu”?

.

Ion Coja

PS Repet ce am mai spus pe acest subiect: afirm că există multe semne că tragedia de la Colectiv a fost planificată, provocată și executată la ordin. Sper că scenariul gândit și aprobat nu prevedea prăpădul care s-a produs. Bănuiesc că lipsa de profesionalism a celor care au executat ordinul criminal a cauzat proporțiile cumplite ale tragediei. Dar această circumstanță nu modifică cu nimic lanțul de răspunderi și de implicări la cel mai înalt nivel de decizie politică.

2 Comments

  1. Mark 15 mai 2022 la 9:14 pm - Raspunde

    La scurt timp dupa evenimentul tragic din Colectiv, un important ofiter superior din Parlament (Iliescu) a apucat sa afirme public ca incendiul a fost provocat din ratiuni straine (cel mai probabil franceze care l-au propulsat pe Ciolos) prin plasarea pe grinzile din tavan a unui material gen napalm formula ameliorata care la socuri mecanice (gen bubuielile provocate de formatia nuzicala) care au declansat incendiul (similar nitroglicerinei)..Am afirmat si eu de mai multe ori cand am avut ocazia ca pe baza experientei mele de peste 30 de ani in testarea materialelor la flamabilitate (rezistenta la ardere) artificiile nu au putut provoca initierea arderii placilor de polistiren expandat chiar daca acestea nu ar fi fost aditivate cu intarzietori de flacara.Pe de alta parte incendiul a demarat de la grinzile din lemn din tavan, ceea ce in mod clar a fost provocat de materiale cu putere calorica foarte mare. Un foc cu lemne poate fi initiat cu mare greutate de focul unor surcele in nici un caz incercand sa dam foc unor lemne masive fara sa folosim materiale cu energie foarte mare prin ardere si care sa intretina flacara un timp suficient de mare (ex. petrol).
    Dosarul a fost „completat” cu faimoasa institutie de la Petrosani care a depus o „expertiza” falsa. In cariera mea am avut numeroase confruntari cu acest institut = o adunatura de impostori.In cazul Colectiv aceasta „expertiza” a fost impusa politic.

  2. Cornel-Dan NICULAE 14 mai 2022 la 10:07 pm - Raspunde

    Incendiul de la Colectiv, ca şi când era programat – posted by Justitiarul
    https://www.justitiarul.ro/incendiul-de-la-colectiv-ca-si-cand-era-programat/

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top