Adriana Stoicescu, magistrat, Judecătoria Timiş
”Cu ochii umeziți de emoție, precum fecioara ce își așteaptă mirele, Românica așteaptă venirea francezilor și americanilor. Suntem pregătiți să îi întâmpinăm cu fete botoxate și darnice. Jucătorii de albă neagră vor ieși din nou la lupta, să le ia câțiva euroi și dolarei fraților care ne apară. Rapsozii se vor grăbi să le cânte de bun venit, cu pâine și sare. Statul va sări cu tot felul de facilități, gen cauze de nepedepsire pentru soldații străini dacă mai calcă, din greșeală evident, un prăpădit de român.
Nu cred că există pe planetă asta o nație atât de slugarnică cum suntem noi. Pare că suntem o bărcuța găurită, lăsată în voia vântului și valurilor, fără țel și fără busola. Cum am putea fi altfel dacă ne-am distrus orice urmă de intelectualitate și decentă? Cum am putea să fim altceva decât slugile perfecte și supuse când promovăm numai incompetenți, hoți și impostori ce își urăsc cu strășnicie țara și neamul? Când adevăratul proiect de țară se cheamă “Sus minciuna”….
Am excelat la uciderea elitei și am dat lumii “mari exemple” Gherla, Sighet, Pitești. Învață cineva despre ele? Nu. Avem nevoie de Esca în cărțile de istorie. Am excelat la distrugerea unei economii, clădite pe sângele bunicilor și părinților. Învață cineva despre asta? Nu. Dar avem un milion de vizualizări ale poveștilor de alcov ale intelectualei și marii femei de afaceri Prodan.
Vin americanii să ne apere. O, ce veste minunată…. Vom ieși la lupta și noi. Vom asigura liniștea sufletească a bravilor apărători, cu fetițe dulci din București. Vom curăța dormitoarele și vom lustrui bocancii. Vom face mămăligă și vom turna vinul în pahare.
La sfârșit, vom încerca să apărem, disperați, în poză de grup, strecurandu-ne penibil, cum facem de zeci de ani, sfârșind cu o scatoalcă după cap și trimiși să mai aducem țigări. Nu ne întrebăm nicio clipă ce vom face dacă vor fi alții în poză de grup, iar noi să fim, din nou, doar pierderi colaterale. Nu cred, însă, că ne vor lua prizonieri. Știu din experiență înaintașilor că nu se pot baza pe noi. Îi vom trăda cu prima ocazie. Și le mai furăm și vodka….”
*
Nota redacției – Greșiți, doamna Stoicescu! Nu suntem o nație slugarnică, ci suntem o nație condusă de o clasă politică slugarnică! Cum am ajuns să fim conduși de niște politicieni slugarnici? Asta se datorează în primul rând corupției din justiție, corupției magistraților, a colegilor domniei voastre, care i-au lăsat nepedepsiți pe politicienii corupți! Aceștia nu mai au nicio frică de justiție, de intransigența magistraților! Lor le mai este frică doar de străini. Ei știu că mulți oameni cinstiți din România, cinstiți și naivi, își pun speranțe în intervenția democraților de la Bruxelles sau Washington, care vor veni și vor face ordine! Ceea ce știu și cei care ne conduc că s-ar putea întâmpla!
Ne conduc, nemerncii, cu un dispreț total pentru noi, cei conduși, dar și față de magistrații pe care i-au corupt și față de care se știu imuni! Același dispreț îl au și față de mass media, coruptă și ea, la fel ca și justiția! Justiția și mass media sunt principalii vinovați de anomaliile din România, vinovați inclusiv pentru calitatea sub umană a celor care ne conduc! Aroganța acestora față de noi este „compensată” prin servilismul și slugărnicia cu care îi întâmpină pe toți străinii! Cel puțin la început, până descoperă ce soi de oameni sunt și străinii care vin în control!
Nu le e teamă decât de controlul ce poate veni de la UE sau de la NATO! Deși au început să priceapă că și funcționarii imperiali pot fi „băieți de treabă”, că pun și ei botul dacă știi cum să le câștigi încrederea și dacă nu te zgârcești ca să le devii partener. Oameni suntem cu toții, la urma urmelor! Nu?!
Ion Coja
Cum isi permite aceasta femeie sa numeasca tara in care traim ” romanica ” ?
E usor sa tragi in judecatori si sa-i faci raspunzatori de toate relele din tara. Insa Judecatorii functioneaza in baza unor legi care sunt facute de politicieni, iar acestia au avut grija sa le faca in asa fel ca sa-si asigure imunitatea politica de unde pot trada in voie.
Deci ajungand la politicieni, putem spune ca ei sunt aceia dintre noi si ne mai si reprezinta. Poate nu cu adevarat caci voturile sunt numarate cum vor Serviciile Secrete, aceleasi servicii care ii protejeaza si ii aranjeaza pe politicieni ca tradarea de tara si furtul bogatiei nationale sa mearga uns.
Cine este raspunzator de configuratia si componenta Serviciilor?
Noi cei din gloata pentru ca nu stim sa jucam jocul politic al vremii, fie el al Socialismului Multilateral Dezvoltat, fie al Democratiei evolutiv Liberaliste.
Noi nu suntem cu adevarat implicati in acest joc politic desi asa s-ar cuveni.
La scoala ni se pareau simpatici acei profesori care afisau plictiseala si dezgust pentru stiintele sociale si politice, si nu ne-am inghesuit sa le pricepem. Acum ignoranta ne costa cumplit.
Ne-am indepartat de Morala si Religie si am privit spre Democratie ca spre o sfanta salvare ce ne va eleva in straturile superioare ale civilizatiei occidentale, nestiind ca civilizatia aceasta este doar un grad superior de ipocrizie.
Nu am vrut sa fim cu adevarat informati, caci citatele de mai jos o devedesc ca informatiile erau acolo dar noi nu le-am accesat. Ignorata nu este o scuza si mai si costa. Si asta au spus-o multi de-a lungul secolelor.
„Cei care sunt prea destepti ca sa se angreneze in politica sunt pedepsiti fiind guvernati de cei tampiti. ~ Platon
” Unica semnificatie a vietii este sa servesti umanitatea.” – Lev Tolstoi
„Am ajuns la concluzia ca politica este o chestiune mult prea serioasa ca sa fie lasata in seama politicienilor.” ~ Charles de Gaulle
„Mundus vult decipi, ergo decipiatur” – “ Lumea se vrea inselata, atunci sa o inselam” – zic politicienii…
“Sursa raului nu este inegalitatea de drepturi ci falsa pretentie de drepturi egale.” – Friedrich Nietzsche
„Fiecare cetatean trebuie sa fie un soldat. Asa a fost cazul grecilor si romanilor si au reusit sa creeze cate o civilizatie dainuitoare.” ~ Thomas Jefferson
„Cei care au forjat sabiile in pluguri sfarsec prin a ara pentru cei ce nu si-au forjat sabiile.” ~ Benjamin Franklin
„Sa vorbesti despre regularizarea bancilor si sa nu o faci este doar pacalirea oamenilor cu cuvinte frumoase. Sa controlezi livrarea painii sau in general productia si distributia de bunuri fara a controla practica bancara este o absurditate.” ~ Ulyanov Lenin; Pravda, 29 mai, 1917. – Asta a spus-o inainte de revolutia din octombrie, dupa revolutie bancile si-au pastrat insa practica lor secreta.
” Daca stai neutru intr-o situatie de injustitie atunci esti in fapt de partea opresorului.” ~ Arhibishop Desmond Tutu
” Istoria umanitatii devine din ce in ce mai mult o cursa intre educatie si catastrofa.” ~ H.G. Wells, „The Outline of History”
„Corruptissima republica plurimae leges” – „Statul cel mai corupt are şi cele mai multe legi.” ~ Publius-Cornelius Tacitus 55-115
“ Faptul ca politicienii de succes sunt mincinosi nerusinati este nu doar meritul lor ci si al nostru. Caci cand poporul vrea lucruri imposibile fara ca el sa faca ceva doar mincinosii pot satisface asta.” ~ Thomas Sowell
„Noi suntem ipocriti cu totii, nu putem sa ne vedem si sa ne judecam pe noi insine in felul in care ii vedem si judecam pe altii.” ~ José Emilio Pacheco,
„Unica cale de a asigura Libertatea este un guvernamant puternic care sa protejeze interesele cetatenilor si nu sa le tradeze altor interese, dar si un popor suficient de puternic si bine informat ca sa mentina controlul suveran peste guvernamant.” ~ Franklin D. Roosevelt
„Ca sa afli cine te guverneaza din umbra, trebuie sa afli pe cine nu esti lasat sa critici.” ~ Voltaire
„Daca ai de gand sa spui poporului adevarul, trebuie sa o faci cu umor sau te vor ucide.” ~ Oscar Wilde
” Cei ce au abilitatea de a vedea dincolo de umbrele minciunii din cultura lor, nici o data nu vor fi intelesi de mase si cu atat mai putin crezuti.” ~ Platon
„Noi putem cu usurinta sa iertan un copil care este infricosat de intuneric, dar tragedia mare a vietii este cand omul este infricosat de lumina.” ~ Platon
„Este de datoria patriotilor sa-si protejeze tara de propriul guvern” – Thomas Paine
Pentru a schimba Lumea din jurul nostru trebuie sa incepem cu noi insine, sa ne schimbam in primul rand atitudine, sa devenim mai combativi, mai cooperanti si cooperativi. Sa criticam si sa ripostam la injustitii, dar sa si recompensam pe politicienii care fac lucruri bune, deosebite pentru noi.
Nu am vazut nici o manifestatie de suport si incurajare din partea pensionarilor cel putin, in luna iunie 2018 cand PSDul a marit, in pofida tuturor prezicerilor negative, pensiile. Nimeni nu a iesit in strada in orasul sau, in fata sediilor PSD sa scandeze PSD .. etc. Nu sunt PSDist, nu sunt si nici nu am fost vre-o data aliniat nici unui partid politic, inca nu am gasit unul suficient de bun, dar pot aprecia masurile populare si salvatoare facute de partide si constat ca lumea nu rasplateste si incurajeaza asemenea masuri, indiferent din ce parte vin ele.
Este mai usor sa injuri sa hulesti, chiar fara sa judeci decat sa gratulezi si incurajezi o fapta buna.
O fapta buna ramane o fapta buna si rasplatirea ei poate aduce o alta fapta buna. Dar din pacate nu am fost nici invatati si nici educati sa procedam astfel.
Am crezut ca totul ni se cuvine si ca lupta pentru drepturi nu ne apartine. Dar in viata lucrurile stau altfel, pana si pentru Pace trebuie luptat cu arma in mana.
Trebuie sa ne schimbam atitudinea si sa-i invatam pe cei tineri adevaratul mers al vietii, iar scoala sa-i educe, in continuarea celor 6 ani de acasa, in spiritul cunoasterii si al respectului pentru inaltele valori morale.
Asta ar fi o DOVADA de civilism la cel mai inaltator nivel.
Aicea suntem si asta trebuie sa facem.
In general pot comunica si fara citate, asa cum recomanda si N. Iorga, dar in anumite situatii colocviale este mai usor sa comunici si sa convingi cu ideile altora, in special cand ele converg si se completeaza atat de bine.
_ @-1) *E usor sa tragi in judecatori si sa-i faci raspunzatori de toate relele din tara.*
-Dacă nu au „judecata ca funcție cerebrală” implicită „în gene / în genetică / în evoluție”, …
să se reprofileze, …să migreze la munci onorabile: la cules de căpșuni, sparanghel, brocolli, morcovi, castraveți ș.a., …sau la felurite munci de igienizare sub felurite aspecte, …
decît să rămînă și să batjocorească „Justiția în Sine / Faptul și Actul de Justiție”, …căci nu-i obligă nimeni să fie corupți;
…
_ @ -2) *Insa Judecatorii functioneaza in baza unor legi care sunt facute de politicieni, iar acestia au avut grija sa le faca in asa fel ca sa-si asigure imunitatea politica de unde pot trada in voie.*: …
-Retoric: …-„Dacă ar avea minte (implicit „judecata la cap”), …ar denunța (ca anticonstituționale sau pur și simplu ca proaste) legile prost făcute sau premeditat negîndite, …concomitent cu denunțarea politicienilor care trădează în voie” (?!!!), …
dar „nu se întîmplă denunțul”, …ci doar „autodenunțul” asumînd *slugărnicia* „invocată, în postare”: …
…pentru că asemenea politicienilor Sînt Complici și Imunzi Cerebral;
_ @) -3) Nu mai continui „comentariul”, ca să nu plictisesc cititorii, sau, altfel spus: …
-„Decît să vorbesc mult și fără rost, mai bine puțin și prost, …măcar economisim reciproc din timp și nu plictisesc prea tare.
…
= Cu stimă. -Mesia.
_ @(*„Nu cred că există pe planetă asta o nație atât de slugarnică cum suntem noi.” – 23 ianuarie 2022|Doctrină naţionalistă … & …
Adriana Stoicescu, magistrat, Judecătoria Timiş*)
…
-1) _ Cine ?/ Ce ?!/ Cum ?!! / Pe cine ?!!! / Care genetică de trădători, …
făcători de confuzie între „omenie, toleranță, docilitate, respect, bunătate etc., …și, …„viclenie, prostie, dobitocenie”), …
vă îndeamnă să vorbiți în numele altora și al Meu -jignindu-Mă, …(?!!!)
și să fiți așa cum te-ai exprimat privitor la (implicita) „slugărnicie”, …după ce „ați jurat ca Hipocrate cu mîinile pe Biblie, să judecați drept / cu dreptate”, …dar pe care v-a dus în rătăcire, calicie și posibilă autodefăimare, cu foarte puțină (posibil prefăcătorie și lipsă de) jenă și teamă de Judecata Divină (vezi profețiile) _ Isaia 1/(15-20),21,2022; 3/12; 10/1-4; _ Ieremia 5/26-31; 9/1-9, …
„exprimîndu-te retoric (?!!!)”, …în contextul că „voi, mulți fiind, ca o cloacă, vă urmăriți doar interesele proprii, posibil convergente (și coincidente) cu interesele politice internaționale privind exterminarea / desființarea Romaniei, …ale dușmanilor Poporului Roman”, …
rămînînd doar „o bășcălie / stratagemă” lipsită de importanță „salariile nemeritate și pensiile speciale”, …
importantă fiind „glagoria în vremuri tulburi / gargara care dă bine la autohtonul Roman necăjit care speră că poate, …poate / poate, …se va întîmpla (potrivit cu profețiile) ca D-zeu să-l pună pe Dracul la treabă (cel ales de Mine între cei 12 _ Ioan 6/70,71), …
adică, …„să schimbe polaritatea (vezi _ Isaia 9/1,2,6,15-21,2022; _ Ioan 1/1,2,5; _ Marcu 4/21-25), …(așa) …
potrivit cu Legea Evoluției, respectiv ca Lumina să RĂsară de la RĂsărit (dinspre Japonia) nu de la Apus-ul pentru care „slugărniciți voi (nu Poporul Roman), ca niște păstori netrebnici prin judecățile voastre de năimiți complici la cacialmaua UE și ceilalți potrivnici Poporului Roman / Romaniei /(„niște derbedei” _ Daniel 11/14), …
și …
„să schimbe minciuna pe Adevăr-ul”, peste care credeți că veți mai putea să domniți și „să dominați potrivit cu necesitățile voastre”, …căci „necesități cerebrale nu aveți”, (adică) „Dumnezeul vostru este pîntecele nesătul” (vezi profețiile / coroborează) _ Matei 2022/35-40; _ Filipeni 3/(18),19-2022; _ 2 Petru 2/1-3; _ Mica 2/1-3; 3/1-12; 7/1-4; _ Romania 16/18, …
sau poate gargara / văicăreala netemeinică ca „mască / mascaradă” de „Lupi îmbrăcați în haine de oi!” (_ Matei 7/15-20,21,2022,23) face parte din strategia de manipulare și posibila ascensiune „din rezerva de cadre”, …pe care o urmăriți „slugarnic” – așa cu ați fost educați;
-2) Așa cum ai zis: -„Slugarnică”: -„Potrivit Proverbului Romanesc: -Cine zice ăla este!”, …
așa cum sînteți voi: -Adriana Stoicescu, magistrat, Judecătoria Timis (?!!!), …și tot CCR-ul, …CSAT-ul, …ÎCCJ-ul, …CSM-ul, …CAB-ul …„bașca / în bășcălia dreptății Poporului Roman”: …-Procuratura Generală & Co. inclusiv alde S.S. „alyas” Românești, …
vai de Romania, vezi „Proverbul Românesc”: -„Unde nu-i cap, e vai și-amar de mîinile și de picioarele Poporului Roman”.
…
-Mesia. …-(P.S.- Transmiteți-i „mesajul Meu”, … & … „Aprecieri pentru *Nota redacției*).
LIMBA ROMANEASCA
Doina Sipos
Remarcabilul EMIL CIORAN spunea, mai în glumă – mai în serios: „Ca să treci de la limba română la limba franceză e ca și cum ai trece de la o rugăciune la un contract.”
De ce e limba română așa o limbă unică?
Așadar, să auzim 11 motive, care saltă limba de baștină a lui Brâncuși pe podiumul „pietrelor” rare ale omenirii.
1. Română este singura, din grupul de limbi romanice, care a supraviețuit în părțile acestea ale Europei. Rămâne un mister: cum de s-a întâmplat așa, în condițiile în care pe-aici au trecut valuri peste valuri de barbari, cu ale lor limbi slavice (din estul Eurasiei) sau uralice (din nordul Eurasiei).
2. Româna-i veche de 1700 de ani. Și că-i veche n-ar fi cine știe ce motiv de lauri, dar e veche în acel fel în care, de-am călători în timp în Țara Românească acum 600 de ani, nu ne-ar fi chiar atât de deosebit de greu să înțelegem ce le spunea unul ca Mircea cel Bătrân ostașilor săi.
Poate vă pare de la sine înțeles, dar adevărul e că foarte puține limbi din lume și-au păstrat “trunchiul” întreg. Limba lui Shakespeare sau cea a lui Napoleon nu se pot lăuda cu așa o stare de conservare.
3. Dintre limbile latine, doar româna are articolul hotărât “enclitic”, adică atașat la sfârșitul substantivului. Spunem “fata”, “băiatul”, “tabloul”, și nu “la fille”, “le garçon”, “le tableau”, cum ar fi în franceză.
Chestia asta ne conferă o melodicitate intrinsecă-n grai, plus o concizie-n exprimare. Practic, ne e de-ajuns un singur cuvânt, ca să ne facem înțeleși atunci, când ne referim la un obiect sau la o ființă anume. Ei, majoritatea popoarelor au nevoie de două cuvinte pentru asta.
4. “Se scrie cum se aude.” Se scrie cum se aude, dar vine la pachet cu sute de particularități de pronunție pe care noi, români fiind, le punem în aplicare ușor, natural, fără să le pritocim.
N-avem nevoie de manualul de fonetică la capul patului, pentru ca organul din cavitatea bucală să se miște într-un fel când rostim “ceapă”, și în alt fel când rostim “ea”. Chiar dacă grupul de vocale e același. Pentru vorbitorii de arabă, de pildă, regula asta se învață cu creionul sub limbă – sunt dintre cei cărora le vine greu.
5. Lingviștii spun că, cel mai și cel mai bine, româna s-ar asemăna cu dalmata, din care istoria păstrează doar câteva sute de cuvinte și propoziții. Problema cu dalmata e că nu mai circulă. Sunt 0 vorbitori de dalmată pe Terra în acest moment, și probabil c-așa vor rămâne până la finalul veacurilor.
Dalmata a fost declarată limbă moartă pe 10 iunie 1898. Este data decesului ultimului ei vorbitor, croatul Tuone Udaina, care o stăpânea parțial. Înainte să moară, Udaina a mărturisit, că limba îi e familiară încă din mica copilărie, că și-i amintește “ca prin vis” pe părinții lui conversând, uneori, în această limbă.
6. Româna e limba cu al treilea cel mai lung cuvânt din Europa. “PNEUMONOULTRAMICROSCOPICSILICOVOLCANICONIOZĂ”, 44 de litere. Definește o boală de plămâni care se face prin inhalarea prafului de siliciu vulcanic. Interesant e, că boala nu prea se face, deci nici cuvântul nu se folosește.
7. Limba română e intrată în patrimoniul UNESCO, aidoma Barierei de Corali din Australia, Marelui Zid Chinezesc ori Statuii Libertății. Româna a intrat în patrimoniul imaterial al lumii prin două cuvinte. E vorba de “dor” și “doină”, două cuvinte intraductibile, concluzionează UNESCO.
“Dor” și “doină” se comportă mai degrabă ca niște diamante roz, decât ca niște alăturări de sunete – exprimă emoții, într-atât de specifice culturii noastre, încât traducerea lor în alte “glasuri” ar fi o contrafacere. Nu mai e nevoie să precizăm, că tot ele trec drept cele mai bogate în sens substantive din română.
8. Alt aspect unic în lume, româna “dirijează” cuvintele latine după regulile balcanice. Vocabularul e, vorba vine, “italienesc”, dar rânduielile gramaticale sunt de tip slav. Apar și coabitări între cele două registre, latin și slav.
Concret, cazurile dativ și genitiv au aceeași formă (ca-n latină), timpul viitor și perfect se formează după o regulă hibrid între latină și slavă, dar infinitivul se evită (ca-n limbile slave).
9. Nicio altă limbă nu folosește atâtea zicători și expresii. Româna e printre puținele limbi în care “câinii latră și ursul merge”. E limba cu cele mai absurde imagini proverbiale, dar și limba în care proverbele, deși tot un fel de metafore, sunt considerate limbaj accesibil, limbaj “pe înțelesul tuturor”.
Proverbele astea, spun specialiștii, exprimă cea mai intimă preocupare a poporului român – sensul să fie bogat, dar fraza să fie scurtă. Să spui mult în foarte puține cuvinte (la asta se referea și Alecsandri în celebra “românul s-a născut poet”). Cu titlu de curiozitate, cele mai numeroase zicători autohtone au ca subiect înțelepciunea – aproximativ 25% din totalul frazelor-proverb.
10. La fel de luxuriantă se dovedește româna și-n ceea ce privește numărul de cuvinte. Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, ne dă de înțeles că româna-i între primele 8 limbi ale lumii. Ultima ediție a “Marelui Dicționar al Limbii Române” adună 170.000 de cuvinte. Asta-n condițiile în care autorii au lăsat de-o parte diminutivele, și alea vreo 30.000.
11. La cât de veche e pe teritoriul european, româna ar trebui să aibă dialecte in interior, teritorial – adică limba locuitorilor din Banat, de pildă, să fie mult-diferită de cea a locuitorilor din Maramureș (vezi triada spaniolă-bască-catalană din Spania).
Și totuși, nu-i cazul limbii române, în “curtea” căreia există graiuri și regionalisme, însă nu dialecte. Filologi ca Alexandru Philippide și Alf Lombard susțin că, iarăși, din punctul ăsta de vedere, româna e un fenomen fără precedent în lume…”
Sursa: https://www.facebook.com/groups/301052458076185/permalink/359605458887551/?sfnsn=mo&ref=share