Iulian MARES
197 aprobate
iuliuss_m@yahoo.ca
84.232.139.238
SURENA ARE ȘI EL DREPTATE!

Am sa scriu cateva idei pentru ca cei ce vor sa citeasca sa inteleaga ceva, pentru ca Fortele Armate ale Romaniei și inclusiv Armata Romaniei sunt foarte necesare nu numai la dezastre si/sau parade intrucat menirea lor este cu totul alta si orice am spune ramane valabil *de cati bani atata aparare si securitate!

1-Fortele Armate (FA) nu sunt nici mai bune si nici mai rele decat societatea din care provin toti membrii componenti; iar daca ar trebui sa recunoastem, atunci este loc de afirmatia ca politica militara externa de 30 de ani este in avanpostul celei generale, ca sa fiu elegant.
2-”Romanul simplu de azi” este la fel de sarac precum bunicii lui care luptau si primeau c/cost ceva pamant, acum decidentul nici macar nu a identificat nivelul de asteptare si de determinare.
3-”Situația României, în caz de război, va fi una critică”-asa este, insa pentru orice tara din lumea asta situatia va fi critica in razboi, mai ales ca nu este roza nici la pace! Si daca mai luam in calcul ca starea omenirii, ca un intreg, este majoritar starea de beligeranta ce ar mai fi de spus?
4-Daca rezervele generale asigura necesarul pentru 3 luni inseamna ca asa a considerat legislativul, executivul si puterea judecatoreasca și nu FA raspund pentru asta! Dar, cumva puscarii avem pentru toti hotii?
5-Eu nu fac parte din categoria celor care ”putem dormi liniștiți…. securiștii, politicienii, patronii și brigada de generali (peste 2000)”! Aha, s-a atins coarda sensibila, caci si de coarda jargon este vorba, pentru ca: trebuie sa analizam ce categorii socio-profesionale sunt EXCLUSE de la sarcina de Mobilizare si participare directa la lupta armata, de ce o anumita categorie are varsta pana la 65 de ani (B si F) si altii doar 35! Marota cu 2000 de generali este atat de infantila precum ziaristul care a inventat-o, intrucat numarul functiilor de general este fix, stabilit intr-un nomenclator aprobat de CSAT, ceva asemanator cu al notarilor publici! Daca aduni la activi si pe ce cei pensionati nu dovedesti decat ca esti prost in cap, intrucat nu cred ca cineva vrea sa le manace si coliva odata cu keful de pensionare; in plus cei avansati onorific, ca pensionari, cu ocazia unor zile speciale, nu sunt platiti conform gradului de general!
6-Armata puternica inseamna foarte mult! Cand un militar angajat are solda de baza cat a unui muncitor necalificat, consideram normal sa manuiasca o instalatie A/Tc atat de scumpa? Sau un radiolocator digital? Cum si cu ce îi fidelizezi?
7-Mda, poate este corecta afirmatia: ”teritoriu locuit de o populație, adică de un stat locuit și fără națiune, nu are elementul catalizator care să se opună unei agresiuni externe, respectiv națiunea.” Insa nu noi, cetatenii purtam vina pentru neidentificarea *Elementului Catalizator ci conducatorii pentru ca daca am fi noi, plebeii, atunci uriasa vina s-ar imparti in milioane de farame pe umerii nostri nevolnici si de fapt nu ar mai fi vina, ci un fel de viciu! Cum nu avem Obiectiv de Tara? Adica nu ati frunzarit idiotenia de carte Pas cu Pas si Romania Educata, sau nu ati luat act de idioteniile trecute de un ministru demisionar al invatamantului in draftul de lege cu care ne vom educa? Eu am ramas șocat: profesorii sa nu mai dea teze si note ca se sperie elevii, sa nu mai treaca absente in catalog, dar sa ia lunar alocatia de intretinere legata de frecventa scolara?!!! Aveti Antinevralgic-Forte sau suntem toti de amenajari si îmbunatatiri funciare?