Noutati din Stiinta Romaneasca

Mesaje primite

stellplesaux@yahoo.com

06:39 (acum 7 ore)

către
România în ERIC. Se poate!
Dan Colceag
Context
Nu v-am mai scris de ceva vreme, dar acum simt nevoia să intervin şi să opresc detractorii în cazul laserului de la Măgurele. După cum aţi aflat deja, România nu a fost invitată să facă parte din ERIC, adică ELI-ul nostru, mândria ţării, a fost exclus practic temporar din lumea ştiinţifică. O să vedeţi diverşi lideri de sindicat ori cercetători care jubilează şi care dau vina pentru eşec pe fostul director general, dl Nicolae Zamfir, şi pe bunul prieten al domniei sale, secretarul de stat dl Dragoş Ciuparu, doi patrioţi fără cusur. Toate acestea pentru că au refuzat să devenim lada de gunoi a surselor gamma, în care şi-ar fi dorit italienii, francezii şi suedezii să ne transforme cu aşa-zisul lor echipament de top.
Faptele
În realitate, invidioşi pe o realizare românească de excepţie, pe valoarea pe care o câştigau în fiecare zi cercetătorii români de la ELI-NP, nişte vecini care ne fac zile fripte de vreo mie de ani au conspirat pentru înlăturarea noastră, crezând că aşa ne vor opri. Da, ungurii sunt artizanii din spatele aparentului nostru insucces. Nu e greu de văzut că nu s-au oprit niciodată din a ne purta sâmbetele în orice situaţie. Nu mai devreme de alaltăieri, CFR Cluj, echipa maghiarilor, a câştigat iar campionatul şi cu ajutorul echipei Sepsi Sfântu Gheorghe. Din liga a doua se pregăteşte să promoveze Csikszereda, ia ghiciţi cine o susţine? Să revenim la ştiinţă, consorţiul ERIC e compus din Cehia, Ungaria, Italia şi Lituania ca membri fondatori iar observatori fondatori sunt Germania şi Bulgaria. Aţi citit bine, Bulgaria! Există un singur stat din toată Europa care i-ar băga în seamă pe bulgari numai ca să ne umilească pe noi… acelaşi care i-a instigat să îşi atace vecinii încă din al doilea război balcanic. Altfel cine se uită la bulgari!? să fim serioşi!
Soluţie
Putem intra în ERIC încă de mâine, e nevoie doar de un pic de curaj pentru asta. Fraţi români, ori de câte ori cântăm imnul şi spunem „barbarii de tirani” e clar că nu la turci ne gândim în primul rând. Beneficiem acum şi de un context geopolitic favorabil pentru că Europa e sătulă de mofturile tiranului Orban, stăpânul acestor barbari. Ungurii sunt vicleni şi răi dar nu au fost niciodată prea inteligenţi. În marea lor prostie au construit centrul lor ELI-ALPS, care e deja în ERIC, la nici 25 de km de Beba Veche, tot ca o sfidare. Nu îl mai deranjaţi cu memorii pe dl ministru Teleman, nu la domnia sa se găseşte cheia intrării noastre în ERIC!
Domnule ministru Ciucă, acum e momentul – de la Beba Veche sunt doar 25 de km de curaj pe măsura iluştrilor noştri înaintaşi, 25 de km de răzbunare pentru mizeriile îndurate timp de secole, 25 de km de onoare a celui mai mare laser ilfovean, 25 de km până la Seghedin!
Deznodământ
Sigur că Europa va protesta, vor fi ameninţări din toate părţile, ruşii se vor simţi îndrepăţiţi să ia şi ei jumătate din Ucraina şi ce mai rămâne neluat de noi din ERIC, dar, cu renumita noastră diplomaţie şi cu ajutorul mereu istoric al Franţei, om răzbi să păstrăm ditamai pilonul vecinilor. Dacă totuşi vom fi nevoiţi să ne retragem, în scurta perioadă în care ne va aparţine, îl putem numi director acolo pe dl Nicolae Zamfir şi îi acordăm două săptămâni să facă nişte angajări ca la Măgurele, nu o să avem noi ALPS-ul, dar nici ungurii nu se vor bucura de el.
Alternativa
Altfel, putem să asistăm iar pasivi cum laserul moldovan este distrus de laserul ungurean.