Imagine logo site SACCSIV – blog ortodox
Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei: Rusia a distrus depozite de obuze cu URANIU sărăcit furnizate Ucrainei de Occident iar NORUL RADIOACTIV format în urma exploziilor se îndreaptă spre EUROPA

saccsiv

mai 19

In sfarsit, afla si consumatorul european de mass-media in ce tot dau rusii cu rachete de luni de zile. Afla indirect insa…

Iata ce putem citi in articolul Un nor radioactiv produs de atacurile lansate de armata rusă în Ucraina se îndreaptă spre Europa. Avertismentul vine de la un oficial rus de rang înalt de pe Antena 3:

Rusia a distrus muniții furnizate Ucrainei de Occident iar norul format în urma exploziilor este radioactiv și se îndreaptă spre Europa.

Acest avertisment a fost formulat de Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, citat de agenția rusă RIA Novosti într-o relatare publicată vineri.

Patrușev susține că munițiile occidentale pe care Rusia le-ar fi distrus în Ucraina conțin uraniu sărăcit.

Oficialul rus a comentat, în context, prezența președintelui american Joe Biden, la summitul G7 de la Hiroșima.

„Șefii de stat occidentali, sub presiunea SUA, vor discuta despre ajutorul acordat Ucrainei (…) Ei (americanii, n.r.) au pus presiune asupra sateliților lor și au furnizat muniții cu uraniu sărăcit.

Distrugerea acestora a dus formarea unui un nor radioactiv care s-a îndreptat spre Europa de Vest.

Iar o creștere a radiațiilor a fost deja detectată în Polonia”, a susținut secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, conform sursei citate.

Patrușev a mai acuzat SUA că „dezvoltă și utilizează deja” arme chimice și biologice, inclusiv pe teritoriul Ucrainei.

Autoritățile din Polonia neagă informațiile privind creșterea radioactivității în țară
Miercuri, agenția de stat pentru energie atomică din Polonia a negat relatările privind nivelurile ridicate de radiații în zona Lublin.

De asemenea, agenția a declarat că rapoartele privind „radioactivitatea crescută” în zona Hmelnițki din Ucraina sunt false.

RIA Novosti amintește, în acest context, anunțul făcut de Marea Britanie, privind transferul în Ucraina, împreună cu tancurile Challenger, de obuze cu miez de uraniu sărăcit.

La momentul respectiv, Kremlinul a reacționat spunând că britanicii vor trebui făcuți răspunzători pentru o eventuală contaminare radioactivă, ca urmare a utilizării acestor muniții.

Ce este uraniul sărăcit invocat de oficialul rus
Uraniul sărăcit este un produs secundar rezultat în urma procesului de separare (îmbogățire) a izotopului U-235 din minereu, acest din urmă izotop fiind folosit în reacțiile de fisiune nucleară.

Uraniul sărăcit este utilizat în industria militară la fabricarea de muniție pentru penetrarea blindajelor.

Procentajul izotopului U-235 în uraniul sărăcit din aplicațiile militare este de circa 0,2%.

Specialiștii din industria nucleară susțin că uraniul sărăcit este mult mai puțin radioactiv și mai puțin nociv pentru sănătate decât radiul utilizat în trecut la cadranele ceasurilor de mână sau decât un detector de incendii.

Comentariu saccsiv:

Probabil ca “specialistii” in uraniu invocati de Antena 3 sunt la fel de “specialisti” precum cei in Covid citati de zor, nu cu multa vreme in urma, de aceeasi televiziune. Diferenta e ca, pana inaintea razboiului din Ucraina, “specialistii” lucrau pentru dictatura inchiderii in case pe motiv de testare pozitiva a orice ca fiind Covid, iar acum alti specialisti lucreaza pentru linistirea populatiei cum ca uraniul e de bine.

Realitatea e insa cu totul alta. De exemplu, peste 4.000 de cetățeni din Serbia, inclusiv din Kosovo și Metohija, au dat în judecată NATO. Diagnosticul lor de cancer este o consecință directă a bombardamentelor NATO asupra Iugoslaviei din anul 1999:

Serbia dă în judecată NATO: Peste 15 tone de bombe cu uraniu au fost aruncate asupra Iugoslaviei în anul 1999
NATO a declarat deja preventiv că blocul are „imunitate deplină” de urmărire penală sub jurisdicția sârbă, pe baza acordurilor semnate în 2005 și 2006:

24 de ani de la bombardarea Serbiei, inclusiv cu infernala munitie cu uraniu saracit
Cititi va rog si:

Chiar daca sunt folosite doar impotriva blindatelor, efectele cumplite ale munitiei cu uraniu saracit (pe care Marea Britanie vrea sa le trimita in Ucraina) asupra populatiei civile din zonele de conflict sunt similare cu cele ale supravietuitorilor de la Hiroshima. O demonstreaza folosirea lor in Irak si Iugoslavia

Tot la Antena 3, dar la tv, un personaj de la nu stiu ce institutie romaneasca declara mai devreme ca au fost opt explozii ce au declansat un cutremur de gradul 3. Asadar, discutia asta despre norul ce vine peste Europa si despre cat este de nociv sau nu uraniul a scos la iveala si o chestiune trecuta multa vreme sub tacere in zona asta a lumii: in ce tot dau rusii cu rachete de luni de zile?

Si abia acum aflam o bucatica de raspuns: lovesc depozite de munitii.

Ce mai lovesc insa? Cine stie cand vom avea un raspuns corect…