Stimate Domnule Profesor,

Din toata inima, la Marea Sarbatoare a Sfantului Dvs. Ocrotitor Spiritual, „Sfantul IOAN Botezatorul”, Va urez :
LA MULTI, FERICITI SI BINECUVANTATI ANI !,
DEPLINA SANATATE, MULTE BUCURII SI NUMEROASE REALIZARI

Cu admiratie, deosebita pretuire si stima,
Ana Maria Ciobanu.
P.S. : Si intrucat ne aflam intr’ o perioada duhovniceasca aparte, am asezat mai jos, un material special,
( pe care l’ am primit astazi ) : „Miracolul Sfintirii Apelor ”

Trăim pe un Tărâm al Miracolelor şi este bine să ne aducem aminte din când în când de aceasta pentru că riscăm să ne pierdem de frumuseţea sa. Câteodată, prinşi în grijile de zi cu zi, având Miracolul atât de aproape de noi ajungem să –l considerăm un eveniment oarecare şi să trecem pe lângă Energia lui uluitoare ignorându-i îmbrăţişarea. De când mă ştiu pe Lume, în ziua de 6 Ianuarie a fiecărui An, Biserica Ortodoxă sfinţeşte Apele!
Le primeneşte împărtăşindu-le cu Lumina Sfântului Duh după un Ritual sacru , folosind Puterea Tainei transmisă de Iisus prin Apostolii săi şi prin Apostoli generaţiilor de Preoţi care au adus-o intactă până la noi.
Gândiţi-vă că nu întâmplător, pe toată suprafaţa Ţării şi nu numai, în această zi, la aceeaşi oră , din orice loc în care se află o Biserică cât de mică ar fi ea, o singură dată pe An, se înalţă o Rugăciune de Foc, alcătuită din rugăciunile noastre ale tuturor. O singură dată pe An, în mod regulat, neabătut, Bisericile noastre înalţă o Scară de Lumină către Cer invitând Măreţia fără Asemănare a Sfântului Duh , Suflare a Lui Dumnezeu, să coboare în Lumea de Jos pentru a-i restitui cu ajutorul Îngerului Sfânt al Apei, Neprihănirea.
Chiar dacă nu aveţi cum să fiţi la Biserică în acel moment opriţi-vă câteva clipe, doar câteva clipe din activitatea voastră şi trăiţi conştient Misterul Divin! Atingeţi delicat apa dintr-un pahar care este Mesagerul Vieţii Vii , gândindu-vă că în aceea clipă chiar, Apa Corpului vostru primeşte Suflul Dumnezeiesc şi se sfinţeşte. Nu este o metaforă sau doar un act de imaginaţie. Chiar o să simţiţi Sfânta Lucrare!
Dacă o să fiţi foarte atenţi la ce percepe Sufletul vostru veţi simţi cum Apa Pământului tresare de bucurie în pântecele frumoasei noastre Terra. O să simţiţi cum miile de Izvoare , de Râuri, Fluviile , Mările şi Oceanele Lumii noastre, Picăturile de Ploaie , până şi Fulgii de Nea sunt conştienţi de Darul Cerului care coboară în acea clipă la Rugăciunea Omului. Este Momentul Divin în care Apa pe care o vom bea , Apa care ne va spăla de-a lungul Anului îşi recapătă starea Primordială . Este o nouă şansă care ni se dă de a ne atinge de această stare, de acest Cristalin Divin. Când devii conştient de acest Miracol el se înmieşte în destinul tău şi al Lumii. Timp de 9 zile din aceea clipă Apa astfel sfinţită devine Împărtăşanie!
Unul dintre marii mei Învăţători, Părintele Biriu Victor, cu 30 de ani în urmă, mi-a dat o Tehnică de vindecare cu ajutorul Agheasmei Mari care se face în ziua de Bobotează pe care o împărtăşesc cu voi cu mare drag:

De 7 ori pe zi, se umezesc palmele cu Agheasmă Mare şi se atinge corpul de la creştet până la picioare spunând: Agheasma, ca Apă e văzută dar nevăzut e Duhul lui Dumnezeu cu care iată, m-am atins şi m-am vindecat!

Se repetă 7 zile la rând acest procedeu. Întotdeauna s-a întâmplat Miracolul vindecării atunci când am folosit-o. Poate vă foloseşte.
Vă îmbrăţişez, Lidia Bîrsan