Surena, în răspuns la dans.

Nu înțeleg de ce vă tot schimbați numele..
Îmi aduc aminte că am în biblioteca un Magazin Istoric cu imaginea lui Nicolae Ceaușescu, președinte cu buzduganul în mâna. M-am tot gândit atunci cu mintea de copil de ce ținea Ceaușescu un buzdugan ca Ștefan cel Mare ori Mihai Viteazul. Tata îmi explicase că este atributul conducătorului.
Pentru că buzduganul mi se părea ciudat mi-a trezit curiozitatea și am aflat că la noi a venit, ca denumire și ca armă, de la turci care la rândul lor l-au împrumutat de la persani. Aceștia îl aveau înainte de cucerirea arabă și era arma preferată a cavalerie sansanide,de fapt a corpului comandantului suprem.
Până acum nu am găsit nicio explicație care să facă legătură dintre buzduganul lui Ceaușescu cu vizita în America. În SUA președintele nu are asemenea „jucării”, deci este puțin probabil să o fi împrumutat de aici. Despre faraoni nu cred că Nea Nicu știa prea multe, cred că tot imaginea domnitorilor noștri l-a inspirat.
Mai e un lucru care nu se leagă în ce spuneți, dacă Nea Nicu era Președintele Corporației RS România de ce era nevoie de schimbat Președintele și Corporația? Se știa ce boli ale Presidentul nostru și câte zile are, apoi „Corporația” RSR era organizată în așa fel încât noul President, oricare ar fi urmat, ar fi fost mai eficient decât actuala stare a României. Unde vedem că transpira totul.
Chestia că a vrut să iasă, că a plătit datoria nu ține la o analiză atentă, Creditorul a avut de câștigat iar Presidentul a plătit. Era țăran Presidentul nostru, dar știa că atunci când mălaiul se împuținează și nici mămăligă nu mai e asigurată nu e bine. De aici și eforturile de a ne spune de bunăstarea care va veni. E drept că vreo 2 ani am dus-o bine, dar după el. Mergând pe raționamentul dvs. constatăm că Ceaușescu a fost cam tolomac și ușor de înșelat, ceea ce nu prea corespunde realității. Avea multe păcate Nea Nicu, dar nici prost și naiv nu era. Îi plăcea să fie în centrul atenției, dar se și gândea până semna, cei care l-au cunoscut spun că studia temeinic ce semna. Nu se potrivește ce spuneți de cum acționa Nea Nicu. Dacă nu ar fi fost Creditorul nu mai putea face fabrici și uzine, blocuri și instituții de cercetare, parteneriate și colaborări cu capitaliștii prin achiziția de licențe de mașini și camioane și multe altele, ar fi rămas tot la stadiul agro-industrial. Vi se pare că nea lăsat Nea Nicu la acest nivel? Presidentul avea gânduri mari inclusiv să mergem și noi prin cosmos cu rachetele noastre, deci colaborarea cu astronauții din vest și cosmonautii din est era esențială. Nu ieșirea a fost cauza, dimpotrivă pe modelul lor Presidentul se gândea să facă și el la fel. Deci alta era cauza…
Era să uit! Suntem de multă vreme în Epoca PostCorporativa, am depășit „postmodernitatea” și am ajuns…. (vă spun cu altă ocazie) așa că ce ne spuneți nu mai e chiar de actualitate. Știți să înotați?
În concluzie buzduganul lui Nea Nicu este buzduganul cu trei peceți al lui Mihai Viteazul. Nea Nicu cel Mare avea și el nevoie de un buzdugan pentru că celelalte realizări (hidrocentrale, fabrici, uzine, canal, metrou) victoria fără luptă împotriva Roșiilor și asupra Albilor capitaliști (achitarea datoriei și independența financiara) îl îndreptățeau la titlu de Cel Mare și la imaginea lui, promovată de Magazine Istoric, încă din anii 80, alături de Traian, Decebal, Mircea cel Bătrân, Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul, Tudor Vladimirescu și Al. Ioan Cuza.
Data viitoare sper să nu vă mai ascundeți sub un alt nume și să reveniți la numele consacrat, cel care se identifica cu Corporația așa cum a fost ea stabilită în Babilon și nu, cum greșiți afirmați, în Roma Antică. Multă sănătate și la cât mai multe despre lumea (Post)Corporatistă.