„Nea Coja, ai un vot de la mine!

 

Un coleg de site, domnul CALCAN, dacă nu mă înșel, îmi scrie într-un comentariu: „Nea Coja, ai un vot de la mine!” Îi mulțumesc pe această cale, dar din partea domniei sale nu aștept numai votul! Nu numai votul, ci și implicarea într-un fel sau altul a celor care au vizitat site-ul meu, ba au mai postat și comentariile dumnealor! Se poate spune că după atâta vreme, după ani de zile de ping-pong ideatic pe site, ne cunoaștem destul de bine ca să facem câțiva pași împreună și în viața reală, nu doar în cea fictivă, din spațiul virtual al internetului. Alegerile din toamnă, dar mai ales situația dramatică în care a ajuns Țara, ne obligă să facem mai mult decât o depunere de vot!… Mai e nevoie și de altceva ca să putem dormi liniștiți că ne-am făcut datoria!

 

În primul rând mai este nevoie de candidați cărora să le dai votul! Faptul de a putea alege nu valorează cine știe ce dacă nu ai din ce alege! Dacă te trezești că oferta electorală nu merită osteneala unui drum până peste drum, la secția de votare. Constați că-ți sunt necunoscuți candidații, dar îți sunt cunoscute partidele care i-a propus! Să dai și să tot fugi!

 

Așadar, ce poți face ca în ziua de alegeri să știi că pe listă se află și candidați valabili, măcar unul, căruia să-i dai votul?

 

Răspunsul este unul singur: să intri într-un partid și acolo să duci cu tine câteva propuneri de candidați! Printre cei propuși te poți afla tu însuți!

 

Să intri într-un partid care știi că va depune liste de candidați, despre care știi că nu are obligații față de nicio mafie jegmănitoare de țară, din banul public! Adică să intri într-un partid neparlamentar, numai în astfel de partide mai este loc pentru oamenii cinstiți, silitori și dedicați unui scop onorabil, cum este și ar trebui să fie candidatura la alegerile parlamentare.

Iar dacă din motive temeinice nu poți face acest pas, convinge-i pe alții să-l facă! Fii, nepoți, prieteni, colegi sau vecini!

Eu, datorită unor mai vechi relații cu Partidul România Mare – am zis „partidul”!, am ales să-mi joc șansa și datoria de alegător și, foarte probabil, de candidat, sub egida PRM. Un partid cu mari șanse de a reveni la inima românilor. Îi îndemn și pe alții, pe cunoscuții mei în primul rând, să facă pasul în aceeași direcție. Dar să-l facă! Adică să nu stea deoparte, spectatori la crucificarea Neamului! Să intre „în rânduri”! În rândurile PRM sau ale altui partid neparlamentar! Aceasta este prima opțiune, prima alegere: mergi cu un partid parlamentar sau unul ne-parlamentar?!

Iar cuvîntul de ordine este: votăm pe oricine, numai partid parlamentar să nu fie!

 

 

Ion Coja