caroline gunderode
682 aprobate
google.bex
caroline.gunderode@gmail.com
109.133.42.42
NATO ne aduce vântul, vântul distrugerii

Autor(i)
Xavier Azalbert France-Soir
Publicat pe 23 martie 2023 – 20:30
Imagine
NATO
În Macronie, fiecare zi este un drum întortocheat.
Tobias Brunner de la Pixabay

https://www.francesoir.fr/opinions-editos/l-otan-nous-emporte-au-neant

EDITO – În timp ce Emmanuel Macron renunță la instrumentele diplomației pentru a preveni ca conflictul ruso-ucrainean să degenereze în al treilea război mondial, Vladimir Putin și Xi Jinping se întâlnesc, discută, elaborează planuri de pace și afirmă că un război nuclear nu trebuie să aibă loc niciodată .

Guerre en Ukraine : la Russie et la Chine affirment qu’une guerre nucléa…

LE POINT SUR LA SITUATION – Le Figaro fait le point sur les dernières informations issues de journalistes, de dé…

În timp ce Emmanuel 1 a lansat BRAV-M puternic înarmat la Paris, în mijlocul tonelor de gunoi necolectat împotriva manifestanților exasperați să-și vadă statutul de cetățeni-alegători ignorat, s-a născut o înțelegere de la Sankt Petersburg până la Shanghai cu un aer fratern a cărui preocupare, oricât de sofisticat, este să se elibereze de stăpânirea dolarului asupra sistemului financiar: puterea rusă sugerează că yuanul chinez ar putea deveni noua monedă de rezervă mondială.

Două viziuni asimetrice ale politicii!

Primul tratează oamenii ca pe niște iobagi în slujba unei caste, ca „ oameni care nu sunt nimic ”, fără a le oferi perspectiva de a deveni ceva. Al doilea consideră că popoarele Rusiei și Chinei sunt demne de a avea un rol de lider în sfera financiară și monetară internațională.

Această diferență de tratament ar trebui să alerteze toți francezii. În timp ce singura oportunitate lăsată de Președintele Republicii este aceea de a asculta orchestra Titanic-ului în timp ce nava Franța se scufundă, președinții ruși și chinezi privesc spre viitor și aspiră să se emancipeze de imperialismul american. Pe de o parte aroganță, narcisism, incompetență și inconsecvență; pe de altă parte, încredere, pragmatism, strategie și previziune.

Inutilitate împotriva real politik , nu există comparație!

Țara noastră se scufundă și oferă o imagine chinuitoare peste hotare. Unii vă vor spune că de asta sunt responsabili globaliştii ultrabogaţi, cei care şi-au instalat zelosul executor la Elysée după ce i-au încredinţat misiunea de a deconstrui ţara.

Alții vă vor spune că aceasta este vina incompetenților notori care îl înconjoară pe Emmanuel 1er, incapabili să atragă sau să rețină cu el talente autentice: chiar și premierul Elisabeth Borne o recunoaște !

⚠️DUPĂ BORNE, 50% DIN MINȘTRI SUNT „PROȘTI”!
Prim-ministrul le-a făcut cu amabilitate presei:
„Sunt în fruntea unui guvern format din jumătate proști”.
😂 Ne îndoim că sunt doar 50% dar ne-am dori ca ea să ne dea numele. Réforme des retraites : Elisabeth Borne s’accroche à son poste, Emmanuel Macron cherche une issue

Réforme des retraites : Elisabeth Borne s’accroche à son poste, Emmanuel…

Claire Gatinois et Ivanne Trippenbach

Le chef de l’Etat s’exprimera mercredi à 13 heures sur TF1 et France 2. S’il refuse pour l’instant de procéder à…

— François Asselineau (@UPR_Asselineau) 23 martie 2023

În ceea ce privește discursul de ieri al președintelui, evaluarea sa rapidă într-un sondaj propus de CNEWS este clară: doar 10% dintre francezii care se uitau la televizor au fost convinși de discursul său.
Macron CNEWSCaptură de ecran prin fotografie – CNEWS.

Președintele a fost ales de două ori. Prima dată, putem recunoaște oamenilor că au fost păcăliți de presă și de frenezia mass-media. A doua oară, oamenii nu prea au nicio scuză, vorbesc despre acea parte a oamenilor care s-a dus la vot pentru că dreptul de vot este simbolul autoexprimării, iar asta în valorile acestui marginea poporului, a merge la vot este celebrarea dobândirii dureroase a acestui drept! Pentru cealaltă parte a poporului, dezgustată de disprețul clasei politice, dezamăgită, profund lucidă că acest mod de a-și exprima voința nu mai funcționează; nu a mers la vot sau a votat în alb, sau nu a fost anulat – votul în alb nu este considerat o expresie a deziluziei față de democrația modernă. Singura scuză a celor care s-au exprimat la urne este punerea la îndoială a prezenței unei alternative serioase, capabile să repare țara. Din 2017 până în 2022, în orice caz, Macron a întreprins exact contrariul: a cufundat Franța în haos după ce a făcut-o în haosul lumii.

În așteptarea altor termene electorale decisive, are loc haosul. În 1969, francezii au respins o reformă judicioasă a constituției propusă de generalul de Gaulle. Le-ar putea reda o anumită putere de inițiativă politică. Confruntat cu refuzul lor, generalul a exclamat apoi:

„Francezii sunt viței. »

Asta chiar nu pare să se fi schimbat? În apărarea lor, noutatea este de a vedea că unii dintre conducătorii lor se pot comporta acum ca niște adepți ai vitelor, în plus cu dispreț și răutate, departe de nobletea unui De Gaulle.

O noblețe care lipsește teribil în prezent, în fața provocărilor geopolitice care trebuie înfruntate: (ir)liderilor noștri fără statură le place să lase vântul distrugerii adus de NATO.

În loc să ne păstreze valorile, cultura și (foc) puterea noastră, ei preferă să stârnească jafuri sociale sterile în numele unor argumente vagi și greșite. Fără să lucreze vreodată în interesul Franței și al poporului francez, ei cred că totul este permis. Ei îndrăznesc totul.

„Cretinii îndrăznesc totul. Chiar așa îi recunoaștem” , a spus Lino Ventura, alias Fernand Naudin, în „Les Tontons Flingueurs”. O tiradă semnată de un Michel Audiard. Talentul și noblețea lui sunt îngrozitor de dureroase în zilele noastre (triste).

Les cons ça ose tout ! Les Tontons Flingueurs – Répliques cultes – Lino …

Play

Modificat la 23.03.2023 la ora 22:25 cu adăugarea: „Vorbesc despre această parte a oamenilor care au mers la vot pentru că dreptul de vot este simbolul autoexprimării și asta în valori. a acestei secțiuni a poporului, mersul la vot este sărbătoarea dobândirii dureroase a acestui drept!Pentru cealaltă secțiune a poporului, dezgustat de disprețul clasei politice, dezamăgiți, profund lucizi în faptul că acest mod de a-și exprima voința. nu mai funcționează; nu am mers la vot sau nu am votat în alb sau nul – votul în alb nu este considerat o expresie a deziluziei față de democrația modernă.”