CD
1.513 aprobate
denitsoc@gmail.com
38.95.110.35
NATIONALISMUL CRESTIN
De CD

Majoritatea gândurilor mele zilele acestea nu se mai îndreaptă la domeniul politic, mai degrabă tind să mă concentrez asupra nivelului de depravare spirituală la care am ajuns si care a dus la starea noastră decăzută – starea noastră ca oameni individuali, datorită stării noastre decăzute în mod colectiv ca popor.

Pentru a-l parafraza pe Dostoievski, există un război spiritual între bine și rău, câmpul de luptă este viata noastră, iar ținta/scopul este inima omului. Nietzsche a prezis rezultatul acestei bătălii cu declarația sa: „Dumnezeu a murit” – Dumnezeu ne-a părăsit. Nietzsche și-a imaginat deja o societate post-teologică, ca acelea care ar produce o existență nihilistă.

Ce tragedie! Nu este o coincidență faptul că Dumnezeu și crestinii mor simultan. Existența noastră trebuie să aibă sens pentru ca copiii noștri să aibă un viitor. Asta este importanța credinței.
Credința transcende rațiunea, în măsura în care rațiunea dă naștere credinței. Totul necesită un anumit grad de credință, pur și simplu luăm cea mai mare parte de sine înțeles. Fiecare aspect al religiei este bazat pe credință și toată lumea este religioasă.

Dacă intri într-o biserică creștină ortodoxă duminică dimineața, ce poți vedea?
În mod predominant, vezi familii care resping modernitatea, adică lumea din jurul nostru. Dacă ar fi să-i întrebați despre valorile lor morale, ce v-ar spune?
De obicei ar spune că sunt orientați spre familie, împotriva avortului, împotriva homosexualității, aderă la roluri de gen, disprețuiesc pornografia, nu se uită mult la televizor, votează corect, muncesc din greu și doresc să pună o bază bună pentru viitorul copiilor lor.
Păi nu este asta naționalism?
Aș putea spune că creștinii ortodocsi sunt reprezentanți mai buni ai naționalismului decât marea majoritate a naționaliștilor autoproclamați.

Isus a spus acum 2000 de ani: „Dacă lumea te urăște, ține minte că ea m-a urât mai întâi pe mine. Dacă ai aparține lumii, ea te-ar iubi ca pe ai ei. Așa cum este, voi nu sunteţi ai lumii, dar Eu v-am ales din lume. De aceea te urăște lumea.” (Ioan 15:18–19). Isus se referea la lumea evreilor de atunci, iar azi se pare că incă suntem tot in lumea condusă de ei.

Tot Isus a mai profesat atunci: „Cunosc faptele tale, necazul și sărăcia, dar tu ești bogat in spirit și cunosc hula celor care spun că sunt iudei și nu sunt, ci sunt sinagoga lui Satana.” (Apocalipsa 2:9).
Noi traim acum acele vremi cand Satana atacă direct nu se mai ascunde si ca să fie mai bine noi trebuie să fim mai buni.

„Nimic nu devine real până când nu este experimentat” spunea John Keats, iar acum durerile si regretele noastre sunt mai reale ca oricand.
Si chiar dacă traim intr-o lume condusă de Israel tot putem asculta si face ce Isus ne-a invătat in prima dintre toate poruncile sale: “Ascultă, Israele; Domnul Dumnezeul nostru este un singur Domn: Și să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, din toată inima ta și din tot sufletul tău, cu toată mintea și cu toată puterea ta: aceasta este prima poruncă. Iar a doua este asemănătoare, și anume: “Să iubești aproapele tău ca pe tine însuți. Nu există alte porunci mai mari decât acestea.” (Marcu 12:29-31)

Acum avem constiinta calită a unor crestini si stim pe cei inchinati satanei asa că ne este mai usor să ne ajutam si să iubim aproapele, doar trebuie să o facem.
Creștinismul se bazează pe premisa că Dumnezeu și-a iubit atât de mult poporul încât L-a trimis pe Fiul Său să moară prin tortură pentru păcatele noastre. Cât de mult îți iubești oamenii?

Dacă cauți un salvator și un plan pro-crestin, există unul simplu și eficient: pocăiește-te, alătură-te unei biserici ortodoxe, respinge lumea cu valorile ei false, chiar criminale, fă copii și pune-ți credința în Dumnezeu.
Asa devii inregimentat si regimentul crestin poate invinge orice obstacol prin unire, credintă si dedicatie.
Iubeste-ti pe Dumnezeul tău si iubeste-ti poporul tău.

Dumnezeu să ne ajute!
Atlanta 02/02/2024