De necrezut: Se maghiarizează Transilvania! Pe blat…
Atac generalizat de maghiarizare pe blat a vietii comerciale in Transilvania! Dupa ce au impus „procente” de necrezut pentru reinscriptionarea in ungureste a intregii semnalizari rutiere din Transilvania presa maghiara se lauda cu inca o  Reușită civică maghiară pe planul bilingvizării marilor centre comerciale,indiferent de judet!! 
 La inițiativa pornită în aprilie de Consiliiului Național Maghiar (!?) , in Transilvania s-au „relansat” tratativele civile pentrubilingvizarea Mall-urilor din Ardeal. Lista centrelor comerciale bilingvizate s-a îmbogățit astfel cu lanțul PENNY care a acceptat(?!) propunerea. Probabil ca cei de la Penny vor sa-i indeparteze pe cumpărătorii romani.Care in Romania sunt peste 90%,iar maghiarii,doar 6% !! Atunci,cum ai tupeul sa ceri  „bilingvism”decat eventual in cateva localitati? De ce atata dispret,fatza de limba Statului al carui cetatean esti?
Dar de ce ar accepta managerii de la Penny un semena abuz lingvisic cu caracter privat?
Contactat de portalul…bilingv „Corbii Albi”, președintele executiv al Consiliului Național Maghiar din Transilvania, Sándor Krisztina a recunoscut, că acceptarea acestei cereri depinde în mare măsură de manegerul local respectiv.  
– Ne-am întâlnit în cadrul campaniei noastre întitulate „Magyarul a pénzemért Cere-mi banii”, dar în limba maghiară ,  Toți vanzatorii făceau referiri la ”centru, la Bucuresti”, dar cu asigurarea că vor transmite cererea. Unii chiar au adaugat, că speră, ”că se va rezolva”! Probabil,vor sa ramana fara cumparatori romani!!
Urmează alte cereri către alte companii și firme din regiune – a amenintzat,cu ce drept?- Sándor Krisztina.
 
 
Conform Consiliului Național Maghiar din Transilvania, unele multinaționale au acceptat chiar și întâlnirea personală cu activiștii pro-bilingvizare, propunând proiecte noi pe această temă. Aflam ca si Activistii Comitetului National pentru promovarea Limbii Statului Roman au anuntzat un Program sustinut pentru apărarea si promovarea in spatiul public a Limbii Romane, vorbita de 95% din populatia Tzării!
 Inițiativele asa-zis civice, provocatoare fata de populatia covarsitor majoritară din Romania , nu pot fi decat „soluții”incitatoare pentru a starnii  resentimentele populatiei romanesti , folosirea abuziva a limbilor minoritare  avand exclusiv efecte negative,  un proiect aventuros din care numai  „câștigător” nu poți ieși
.d.d.rujan ,Deak Andrei