Stimati Prieteni, frati si compatrioti!!!

 Am pierdut alegerile.

Am pierdut in pofida organizarii la nivelul cel mai inalt al diasporei care a facut mari eforturi pentru a participa la vot, pentru a salva aceasta aschie de popor, pentru a-si salva patintii, ramasi acasa, dar nu le-a reusit.

A castigat diaspora, a castigat Chisinaul cu peste 53%, a castigat centrul Basarabiei mult mai informat, dar in general pe Republica am pierdut. Internautii faceau glume amare pe aceasta pierdere : « Maine locul intalnirii va fi pe aeroport », facand aluzie la emigrarea in continuare a tinerilor.

 

Am pierdut masiv in zonele unde adevarul nu a ajuns, unde prin intermediul imperiului mediatic al oligarhilor Plahotniuc si Dodon,Usataii al zecilor de posturi rusesti, a ajuns doar minciuna.

 

Am pierdut in pofida mobilizarii la maxim a unei parti de electorat, care a reusit sa aduca un scor totusi onorabil (peste 47%) cu un lider format in mai putin de 2 luni

 

De ce sa nu recunoastem ca am pierdut, de asemenea, pentru ca si de aceasta data pe interior nu am fost uniti. Mesajele anti-Sandu aduse in primul tur de unii concurenti electorali de pe centru-dreapta, preluate si multiplicate masiv de imperiul mediatic dodonist-plahotniucist, nu au putut fi anihilate in perioada scurta de doar 2 saptamani , neavand la indemana nici sursele de informare necesare.

 

A fost un vot influentat masiv de catre Rusia prin toate mijloacele disponibile – suportul financiar, logistic, informational masiv.

 

A fost un vot geopolitic orice ar spune diversi analisti politici. 99% de gagauzi si bulgari multi ucraineni si rusi sa-l  voteze pe Dodon, omul Kremlinului, sa nu voteze un program antioligarhic, anticoruptie, de parca miliardele furate nu sunt si din buzunarele lor, vorbeste despre totul.

 

Sa incercam sa vedem si partea buna in aceasta infrangere.

Este foarte clar ca Dodon nu va reusi sa-si realizeze programul electoral extrem de nerealist fapt ce va eroda masiv electoratul sau, ii va trezi pe credulii, sa nu ma exprim mai dur, care l-au votat si de aceasta data.

 

Acum este strict necesara reformatarea centru-dreptei si pregatirea catre alegerile parlamentare. Acesta va fi un maraton pe distanta lunga si va trebui sa rezistam.

 

In orice caz, in aceasta perioada Guvernarea oligarhica (acum in componenta deplina) va trebui sa resolve foarte multe probleme: si problema miliardelor furate; si grava criza economica; si relatiile grav deteriorate cu vecinii s.m.a.   Pe care insa nu le va putea rezolva.

 

Rolul nostru in aceasta perioada va fi sa ne organizam pentru lupta viitoare, sa ripostam organizat impotriva oricaror atentate din partea lui Dodon asupra sfintei-sfintelor – limba si Istoria romanilor, la care din lipsa de spatiu de manevrare la sigur va atenta acest Pavlik Morozov.

Sa nu disperam.

Cu deosebit respect. V.Dulgieru, I. Costas