Băsescu, despre disputa PSD-ALDE pe legea offshore:

Tăriceanu vrea taxe cât mai mici pentru OMW şi EXXON, în timp ce Dragnea favorizează Gazprom

4 octombrie 2018, 14:25 de Sebastian Zachmann

Traian Băsescu Fostul preşedinte Traian Băsescu dezvăluie ce interese au liderii coaliţiei de guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, pe legea offshore.

„În Parlamentul României este o bătălie fără menajamente pentru legea offshore care vizează taxarea extracţiei de gaze din Marea Neagră. «Atleţii» bătăliei sunt Dragnea şi Tăriceanu. Tăriceanu vrea taxe cât mai mici pentru a-şi satisface clientela şi a răspunde pozitiv lobby-ului OMW şi EXXON, în timp ce Dragnea, supărat că nu a fost dus în America, se răzbună şi introduce taxe care fac practic necompetitive pe piaţă gazele româneşti din Marea Neagră favorizând astfel GAZPROM“, a scris Băsescu pe Facebook.

„În această dispută purtată de cei doi aranjori prin servitorii de meserie Iulian Iancu pentru Dragnea şi Varujan Vosganian pentru Tăriceanu, lipseşte un element esenţial: INTERESUL ROMÂNIEI . Mă întreb, de unde până unde, deciziile în privinţa unui subiect precum resursele de gaze ale ţării sunt gestionate de doi preşedinţi de partide sau de preşedinţii celor două camere. Unde este guvernul, unde sunt specialiştii, unde este interesul României ?“, se întreabă fostul preşedinte. PSD a fost de acord ca Legea offshore să fie retrimisă comisiilor pentru că nu se putea întruni o majoritate pentru a fi votată, a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea, după ce Legea offshore a fost retrimisă comisiilor, în condiţiile în care ALDE a acuzat că social-democraţii au adus mai multe modificări fără să îi consulte.

Citeste mai mult: adev.ro/pg2nba

*

Nota redacției Întrebare și mirare prostească a fostului  Traian Băsescu. E atât de importantă legea off shore încât e firesc să fie purtată discuția la cel mai înalt nivel. Întrebarea care se pune este una singură: care variantă a legii slujește mai mult interesele României?

N-am nicio încredere în Văru Jean!

i.c.