Domnule profesor ION COJA, cum merge strângerea semnăturilor pentru candidatura dumneavoastră?

Am ordonat La loc comanda!… Nu mai candidez!… Din mai multe motive, inclusiv semnele pe care le-am primit că se va repeta povestea din 2009, când nicio televiziune, niciun comentator politic nu a pomenit de candidatura mea. În 2009 m-a costat o groază de bani să strâng semnăturile, dar am fost sabotat de cei pe care i-am plătit și o parte din semnături nu au fost valabile! N-am avut cum să controlez, echipa mea era alcătuită din trei persoane… Nu am avut decât un singur țel: să împiedic realegerea lui Băsescu. După aceea am reclamat la procuratura generală și militară amestecul SRI în eșecul candidaturii mele, am dat numele persoanei în cauză, un pensionar SRI, telefonul, numele firmei pe care o administra, ce anume a făcut, textul reclamației l-am pus și pe site. Când după un an am întrebat ce s-a întâmplat cu reclamația mea, am primit un răspuns de batjocură: nu dădusem adresa celui acuzat și nu l-au putut identifica pentru a-l audia!… Mi-am dat seama că nici acum, în 2019, când mi-am propus să conving lumea să nu-l mai voteze pe „neamț”, accesul meu la mintea alegătorilor va fi blocat. Le-am mulțumit celor care s-au oferit să mă ajute, dar ar fi cooperativa Munca în zadar!… Nu-mi rămâne decât să scriu pe internet ce aș fi spus la Tv sau la întrunirile publice la care aș fi participat ca candidat!… Desigur, cu un efect mult mai mic!…

Ce părere aveți de ceilalți candidați, care au toate șansele să adune semnăturile necesare?

Oricare dintre ei este mai potrivit decât Johanis! Această glumă proastă a serviciilor care ni l-au băgat pe gât pe Johanis trebuie să se încheie. E drept, în 2014 serviciile au avut de ales între cei doi candidați oferiți de clasa politică: Johanis și Ponta. Sunt n motive să spui că Johanis era preferabil lui Ponta! Era o anomalie imensă să punem președinte un individ ca Ponta! Dar, dacă mă gândesc bine, alegerea lui Băsescu a fost o anomalie și mai mare!… Măcar că nici cu Năstase nu mi-e rușine!… Dacă mă gândesc bine, am avut parte numai de președinți „anormali”, pe care serviciul de cadre al unei instituții serioase nu i-ar fi recomandat niciodată! Am încercat să candidez în numele oamenilor normali din România! N-a fost să fie!…

Cu înregistrarea partidului dumneavoastră ce vești aveți?

Aceeași veste: merge prost. Dar nu aș vrea să dau detalii. Procedura de înregistrare este în derulare! Să nu anticipăm!… Așadar, revenim la singura armă care ne este permisă: internetul! Printre altele, voi face un inventar al temelor pe care actualii candidați se vor feri să le amintească în discursul lor electoral. Voi scoate și niște cărți cu care aștept de ani de zile să le dau la tipar!… Sănătoși să fim, că avem ce face!

Poate că n-ar strica și puțină auto-biografie! Cele bune, cele rele, să vă destăinuți cititorilor fără rest! Aveți o vârstă când trebuie să vă gândiți și la posteritate, cum vă va judeca!

Posteritatea?!… Posteritatea începe cu un loc de veci! Pe care încă nu-l am! Un loc unde să le fie ușor copiilor să vină din când în când să aprindă o candelă!… Poate treci și dumneata! Cu o lumânare! Fără flori!

Nu promit!… Nimeni nu știe cât mai are de trăit! Eu vă doresc La Mulți Ani Frumoși!…

Ehei! Anii ăia frumoși s-au dus de mult!… Dar sunt buni și cei care mi-au mai rămas! Să tot fie!

A consemnat Petre Burlacu