Editorial Februarie 2018

MUTANȚII

Mutantul e o corcitură hidoasă dintre mancurți și homo sovieticus, dintre secăturile locale din perioada URSS, care își ascundeau originea, limba, istoria lor națională, își dădeau odraslele la școlile rusești, vorbeau cu dispreț despre Moldova și — urmașii lor de astăzi, – lepădături și cozi de topor, care la comanda stăpânului de la Kremlin, au îndrăgit subit Moldova, pe moldoveni și pe Ștefan cel Mare. Mutantul e o încrucișare monstruoasă dintre criminalii de ieri, care îi deportau, îndobitoceau și rusificau pe moldoveni, și fariseii de astăzi, care, ca și înaintașii lor, îi disprețuiesc pe moldoveni, dar se prezintă ca apărători ai moldovenilor, dar, mai ales, ai statalității moldovenești. Mutantul e un amestec toxic, foarte periculos, dintre tot ce a avut mai rău Moldova de-a lungul timpului și adunătura actuală de paraziți, care jefuiește fără milă populația disperată, o ruinează și o sperie cu pierderea statalității.

Politicianul Igor Dodon a venit ca un blestem peste capul moldovenilor. Plămădit din minciună, fățărnicie, ură și trădare, el se aseamănă cu smintitul satului care cheamă gospodarii să facă horă în cimitir. Comportamentul lui de șef al statului insultă demnitatea națională și bunul simț de totdeauna al moldovenilor. Declarațiile și faptele sale sunt încărcate de ură față de poporul său și față de jertfa de sânge a sute de generații care au apărat cu sabia pământul strămoșesc, limba română, credința și istoria noastră milenară. Cu și fără ocazie, el intră în biserică, nu pentru a se ruga și a se curăța de păcate, ci, vorba fostului său coleg de partid Tkaciuk, pentru a strica aerul. De orice se atinge individul – spurcă și profanează. Lipsa celor 7 ani de acasă, bădărănia și incultura îl reprezintă și îl arată în toată hidoșenia sa morală. Zâmbetul lui Dodon e zâmbetul lui Iuda, care se bucură de cei 30 de arginți câștigați cu prețul trădării. Nu rătăcirile și greșelile îl caracterizează, ci ranchiuna față de toți cetățenii R.Moldova. Dacă ar fi avut sprijinul stăpânului de la Kremlin, nu s-ar fi ferit să organizeze, ceea ce insinuează și instigă – confruntări între diferite grupuri etnice, și nu numai — până la declanșarea unui război civil. Cred că ar fi necesar să găsim un răspuns la întrebarea: care este misiunea de bază a acestei lacome, fudule și jalnice marionete?

De 27 de ani mutanții ne aruncă în tranşeele unui devastator război de uzură, care ne sfarmă încrederea în forţele proprii şi ne distruge speranţa în viitor. De 27 de ani societatea moldovenească nu coboară de pe baricade şi îşi iroseşte energiile în confruntări false, impuse și stimulate de ideologii de la Kremlin, confruntări legate de orientarea politică, de originea, patria şi limba moldovenilor. Prin Declaraţia de Independenţă, Primul Parlament a încercat să închidă dezbaterile sterile, antiştiinţifice şi să pună capacul, pentru totdeauna, peste războiul identitar, adus pe pământul Moldovei de Rusia imperială. Din păcate, vechea nomenclatură comunistă a reușit să submineze conținutul Declarației de Independență și să introducă în Constituția din 1994 articolul 13, un fals care continuă să păstreze minciuna și influența rusească în Basarabia și să-i dezbine pe moldoveni. Iar președinții P.Lucinschi, V.Voronin și I.Dodon au avut aceeași misiune — de a menține în viață, cu orice preț, aberanta teorie stalinistă că moldovenii și românii sunt două popoare diferite, de a nu permite, sub nici o formă, ca R.Moldova să se dezvolte și să prospere ca un stat de drept în interiorul familiei țărilor Uniunii Europene. Ei au folosit, iar Dodon mai folosește la maximum instituția prezidențială, pentru a alimenta românofobia în rândul populației îndoctrinate de propaganda rusească și de a ține poporul în neîncredere și ură față de Europa, România și SUA. În comparație cu predecesorii săi – Lucinschi și Voronin – care încercau, de ochii lumii, să arate că sunt conducători ai unui stat independent, Igor Dodon se complace în rolul de reprezentant al Federației Ruse în R.Moldova. Din exces de zel, dar și din foarte multă prostie și îngâmfare personală, acest Juju al lui Putin, se aventurează să amenințe Uniunea Europeană și NATO, să aiurească despre Moldova Mare, să facă front comun cu Tiraspolul și Comratul împotriva Chișinăului, să intimideze tinerii și să oprească mersul firesc al istoriei contemporane. Sfâșiat de complexe de inferioritate și mânat de pofte dictatoriale, acest profitor cu obrazul mai gros decât tureatca, după ce a cheltuit zeci de milioane de lei pe plăceri personale, distracții, călătorii, vacanțe, deplasări peste hotare, continuă să otrăvească poporul cu minciuni, țipând de la vila boierească de la Condrița (în timp ce jupoaie câte un porc pentru frații de la Moscova) că forțe externe vor să distrugă statalitatea. Și fiindcă mancurții, impostorii, nulitățile, profitorii și mutanții de tot soiul se erijează în apărători ai R.Moldova, a venit timpul să le spunem drept în ochi cine sunt ei, ce fel de stat au făcut timp de un sfert de veac și de ce distrug ei statalitatea moldovenească.

Mutanții de tip Igor Dodon, Vladimir Voronin sau Zinaida Greceanâi, indiferent de vârstă, au fost împotriva renașterii naționale a moldovenilor în perioada de ocupație sovietică și au făcut front comun după Declarația de Independență din 27 august 1991, pentru a submina orice construcție statală moldovenească ieșită de sub controlul Federației Ruse. Ei au susținut agresorii ruși în războiul de pe Nistru și nu patrioții moldoveni, care își apărau pământul natal cu prețul vieții. Mutanții neocomuniști, agrarieni, socialiști și interfrontiști, dirijați de serviciile speciale de la Moscova, au distrus bazele naționale și democratice ale statului de drept moldovenesc, început de Primul Parlament, ei au dat foc Declarației de Independență și au construit un stat oligarhic și corupt după chipul și asemănarea lor, în care bandiții milionari huzuresc la libertate, iar poporul flămânzește și a ajuns de azi pe mâine. Statul mafiot, pe care l-a construit Lucinschi, Sangheli, Diacov, Voronin, Lupu, Ostapciuc, Tarlev, Greceanâi, Dodon, Filat, Plahotniuc, a ucis încrederea cetățenilor și, mai ales a tineretului, în statalitatea moldovenească. Voi, hiene nesătule, care ați luat ultima bucățică de pâine de la gura copiilor sărmani, ați îngropat R.Moldova, fiindcă ați făcut statul pentru un grup restrâns de paraziți, nu pentru un popor. Evident, pentru Dodon și familia sa,– statalitatea e dulce, dar pentru milioane de moldoveni? Poate, după ce a cheltuit sume uriașe în vacanțele și călătoriile sale, șeful statului ne spune, dacă timp de un an și ceva a rezolvat măcar o singură problemă de interes național?

În urma încrucișării monstruoase dintre mancurți, homo sovieticus, pușlamalele și lepădăturile de alaltăieri, de ieri și de azi au apărut mutanții. Ei își schimbă numele în comuniști, interfrontiști, agrarieni, socialiști, dar esența lor rămâne aceeași – slugoi ce slujesc stăpânii de la Moscova și urăsc R.Moldova, deopotrvă– pe moldoveni. Acum au comanda să apere statalitatea lor și să-i iubească provizoriu pe moldoveni. Păzea, feriți-vă de mutanți și de îmbrățișarea lor fariseică! Ei deja au luat cei 30 de arginți pentru a vă „apăra”.

Alecu RENIȚĂ,

revista națională NATURA, februarie 2018